Upgrade: PC komponenty grafika / CPU

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
stuka
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Upgrade: PC komponenty grafika / CPU

Príspevok od používateľa stuka »

Viem, ze sa to tu riesi na dennej baze ale nechcem sa votriet nikomu do vlakna.
Takze chystam nejaky ten upgrade a rad by som vedel nazor na nasledovne: (dlhsie som nesledoval ponuku a len tazko sa do toho dostavam:)).

MB: http://www.alza.sk/gigabyte-z77m-d3h-d325223.htm
CPU: http://www.alza.sk/intel-core-i5-3570-d331602.htm -> tu zvazujem aj i5-3350P
SSD pre OS: http://www.alza.sk/ocz-agility-3-series ... 237875.htm
GPU: http://www.alza.sk/sapphire-hd-7950-oc-d358415.htm -> toto je asi naj dilema ci nezobrat radsej gtx 660 ti
RAM: http://www.alza.sk/adata-8gb-kit-ddr3-1 ... 295769.htm

Co som pozeral testy grafik tak niekde sa priklanaju k tomu druhy k inemu ale ta 9850 mala peknu recenziu a nebolo to na ddworld-e :mrgreen:
Monitor bude 22-23" takze len standardne rozlisenie. Zvysok komponentov bude z aktulneho PC. Vsetky vase rady/zmeny privitam :smt006
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade: PC komponenty grafika / CPU

Príspevok od používateľa uplink »

Pamäť si švacni od Corsairu, Geilu, OCZ, Mushkin, pri najhoršom Kingston. SSD je okay, ale keby si si doplatil na 520tku od intelu, odvďačí sa Ti. A vertex by bol imo lepší.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Dosku MSI alebo Asus. Gigabyte jednoznačne nie. To by si mal niekto "znalý" ako uplink všimnúť ako prvé.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja zase tvrdim, ze dosku MSI nie, rozhodne GB alebo Asus. Kazdopadne zastavam nazor, ze je to len elektronika a ked sa ma nieco pokazit, tak sa to pokazi. Je pravda, ze MSI je z tychto troch asi najslabsia znacka, ale stale je to nadpriemer v porovnani s vykvetmi ako boli ASRock, ECS, Matsonic a pod. Pamate by som kludne nechal A-Data, nevidim v nich ziadny problem.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko zrejme si potom nevidel ich fatálne chyby na doskách, čo robia od čias S 1366 (hovorím o Gigabyte).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Už nejaký ten piatok sa neviem vyjadriť relevantne ku novým gen. od GA, či MSi, lebo dávam všade apriori ASUS len na vyslovené želanie klienta jeho značku, avšak potom na PC nedávam záruku, min na dosku, takže ak mu odíde doska, musí riešiť sám. Samozrejme sa dostanem tak 1x za dva týždne aj ku zostave, kde je MSi doska, nie od omňa, alebo GA, ale obvykle sú problémy v lacných SSDčkach od A-Data, alebo ramkách od A-Data, nie v doskách. A výsledok. 0 reklamácií pod mojím odporučením ASUS-u :) nerobím pokusy, som old school a mám pokoj. A čo sa týka opráv, tak zo starších modelov sa najviac kazia MSi, GA skoro vôbec, len občasne.
stuka
Light Professional
Light Professional

na dosku som mal iba kriterium aby mala 4 sloty na RAM. Viem, chabe kriterium :P
takze na miesto vyssie spomenutej zoberiem tuto:

http://www.alza.sk/msi-z77a-g43-d311097.htm

u tych dosiek je naozaj z coho vyberat :P

este zmenim ten SSD disk, ramku asi necham tak, ta ked odide az tak vela sa nestane :twisted:

s tou grafikou som si cim dalej istejsi. inac kupovat sa to chystam vsetko na buduci mesiac po 10-tom :twisted: tak ak este nieco niekoho napadne budem rad.

//autoeditácia príspevku (08 Okt 2012, 22:37)
Uplink, nejak som prehladol tvoj posledny prispevok.tak na tu dosku sa pozriem este raz konkretne asus, ak nebude vratim sa k povodnej.
Inac zacinam uvazovat, ze zmenim CPU na i7 :smt042 len zatial netusim ako moc by som si tym polepsil a ci vobec.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V hrách minimálne, škálovateľnosť Kčkových procesorov od pôvodného 2500K až po jeho 3xxx verziu je obrovská a pokiaľ nepríde nová generácia konzol, tak pravdepodobne budú tieto procáky bohate ťahať všetky moderné hry bez výraznejších problémov. Skôr by som sa zameral na grafiku. Tá neustále zohráva vitálnu rolu.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

uplink uplink.. Este nedavno si vravel ze gb (a dalsie) vidis neustale pokazene a teraz ze sa skoro vobec nekazia?! Uprednostnovat mushkin pred kingstonom? Facepalm
stuka
Light Professional
Light Professional

Uplink, usetril si mi Min. 100€ presne nieco take som potreboval pocut :mrgreen:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo napísal:uplink uplink.. Este nedavno si vravel ze gb (a dalsie) vidis neustale pokazene a teraz ze sa skoro vobec nekazia?! Uprednostnovat mushkin pred kingstonom? Facepalm
Časy sa menia MichalkoOo, ja upravujem dynamicky svoj názor. Ale keby si čítal pozorne, vyčítal by si že je to hlavne preto, že sám si do zostáv cpem len ASUS-y a nič iné :) a vieš ako, najčastejšie robím upgrady, alebo dávam dokopy po SW stránke PC mojím vlastným klientom.

Teraz si ma celkom pobavil. Mushkin je high-endový, jeden z najlepších výrobcov pamätí na našej modrej planéte Zem, takže jeden dôvod prečo by som ich nemal uprednostniť pred priemerným Kingstonom? Stačí jeden jediný :shock:

To je ako keby si mi vynadal že prečo som uprednostnil Rolls Royce pred Škodou, nuž, odpoveď sa ponúka sama, nie?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:ja upravujem dynamicky svoj názor
Ty upravuješ svoj názor podľa toho, aký sa ti práve hodí. Mám už čoraz väčšmi taký pocit, že ty skladáš max 1 zostavu za mesiac, aj to s iného pomocou, lebo sám to nedokážeš.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

kingston priemerný? :roll: Nevidel som ani jednu valueram pokazenú.. Najlacnejší model od kingstonu
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - napísať niečo zlé, alebo chcieť porovnávať Mushkin s hocičím, tobôž so slabučkým kingstonom, ktorý tvorí most medzi low-endom a mainstreamom [alebo mid-rangom], je trochu trúfalé. To že Tebe tá značka moc nehovorí ešte neznamená že nie je najlepšia ;) tu na Slovensku máme čo sa týka pamätí väčšinou dostupný len priemer, vďaka Bohu za niektoré Geil-y, OCZ, Mushkin, Crucial a im pod. pamäte. Ináč by sme boli odkázaní len na Corsair a nešťastný Kingston. A argument že Ty si nevidel, sorry, aj keby nebola, Mushkin je stále vysoko nadradený v OC schopnosti, stabilite a vôbec v každom jednom parametry. Ako píšem, keď nepoznáš, neposudzuj, ale ver mi je to hanba. To ako keby si bol autičkár a nepoznal si nejaké legendárne auto.

Thommas - závisť, alebo len vlastná sprostosť?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Uplink, mushkiny nie sú IMO najlepšie, samozrejme kingston by som si nekúpil, ten na Mushkin nemá, ale medzi top patrí G.Skill a to ti potvrdí viacero ľudí čo sa špecializujú na PC.

Kedysi dávnejšie som chcel Mushkin, ale kúpil som niečo iné a do pár mesiacov sa odfajčili (boli drahšie ako Mushkiny). Preto sa stále zarazím, keď niekto do kvalitnej zostavy odporúča Kingstony a podobné low-range zančky (ich top modely sú niekde nad mid-range).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je jasné, na G.Skill som zabudol, to je tiež tá istá "trieda", a tie sa pretekajú úplne na vrchole. Crucial, Mushkin, G.Skill a niektoré OCZ.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Thommas - závisť, alebo len vlastná sprostosť?
Nie, len toto sa dá vyčítať z tvojich príspevkov.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pobehuješ po fóre ako splašené kura zo sekcie do sekcie, rozdávaš väčšinou zcestné a mýlne rady a hráš sa na geroja. Neviem či máš komplex malomesta [alebo dediny?], alebo si proste len "pomalší". Viem jedno, ľuďom týmto prístupom nepomáhaš. Sa celé dni nudíš doma, že nemáš na práci nič lepšie len sledovať moje príspevky, názory [lebo ich máš bravúrne zvládnuté, vieš o mne viac ako ja sám] a opravovať po druhých čo sú menej rozhľadení preklepy?
stuka
Light Professional
Light Professional

chalani nerieste, nezabudajte, ze je to len kus HW a ten ma tak isto svoju zaruku a konkretne u RAMky ak odide to bude cloveka asi najmenej mrziet.

Skor mi poradte ci je nejaka schopna alternativa k tej i5 od AMD? Tam sa uplne straciam. Ale ak by tam bola nejaka uspora zvazil by som.
Ono som dnes trosku mal cas a pozeral som ake vlastne hry nas cakaju v najblizsej dobe a okrem FC3 netusim kde vyuzijem ten stroj. Pravidelne hravam BF3 takze tam ocakavam narast FPS ale inac je to bieda. Nehovoriac, ze vsetko sa momentalne prisposobuje konzolam vid toto porovnanie ma dostalo.

http://www.eurogamer.cz/videos/porovnan ... versus-ps3

//autoeditácia príspevku (09 Okt 2012, 18:23)
ok ignorujte moju otazku uz som si nasiel odpoved v inom vlakne a asi by sa mi dostala rovnaka odpoved :smt059
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

alternatíva od amd príde za pár dní
btw uplink povedal som že mushkin nepoznám?
Napísať odpoveď