plynove zbrane

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: plynove zbrane

Príspevok od používateľa Hensym »

Podľa mňa by si nejakého macka tým nonivamidom iba nas*al, a aj keď naslepo, aj tak by sa s tebou "pohral". :) Ale neviem, plynovku nemám, možno ho to zloží.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked je rozbehnuty medved 5 metrov od teba a ty ho zastrelis gulovnicou, tak ta este stihne rozparat, lebo ma v krvi tolko adrenalinu, ze mu ani nepride, ze uz ma dieru miesto srdca
Nak Muay
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Nak Muay »

..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tjn na medveďa toho veľa nemáš, buď poriadnu guľovnicu alebo http://www.wilde.sk/sk/doplnky/14016-zv ... dvede.html
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Zdravim, dnes som sa dostal s kamosmi do konfiktu s nizsie vyvinutymi predstavitelmi nasho rodu. Stav to bol 3 na 3 z nasej strany viac menej pasivita od nich kamene a inteligentne reci... ja som musel vyblokovat jeden kopanec a vtedy som uz rozmyslal, ze mu to pojdem rucne vysvetlit (typek o hlavu vyssi odomna sa ma pokusal kopnut zo zadu ked som sedel na lavicke :) ) Kedze som bol fotit kamosovi koncert tak som mal pri sebe fotak a preto som sa nejako extra na konflikty necitil + nepotrebujem ja mat podmienku alebo nieco podobne za to, ze som prizabil nejaku socku. Tak som to riesil tym, ze som zavolal policiou.. klasika ked ich uvideli tak utiekli.

Preto som rozmyslal ako riesit taketo situacie v buducnosti, coskoro budem aj sam soferovat (momentalne musim pod dozorom ako 17 rocny) a napadlo ma to riesit nejakou plynovkou s pepper nabojmi... mozno by stacil aj klasicky sprej ale tak plynova pistol vyvola sama o sebe uz respekt a keby sa to stupnuje tak ju mozem pouzit :) A preto sa pytam vas aku by ste mi odporucili? kal 9.mm cena cca 50-100 eur idealne aby bola lahko prenasatelna
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...hlavne si uvedom, že plynová zbraň je útočná zbraň a sprej je obranný prostriedok...takže ak sa dostaneš do incidentu, budeš podozrivejší s plynovkou ako so sprejom...navyše, ak už budeš jednu z tých zbraní mať, tak ju neukazuj kade tade...o mne tiež nikto až na jednu osobu nevie, či pri sebe niečo nosím a ak áno, tak čo...
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Nemam potrebu ju ukazovat kade tade :) a beriem to z toho pohladu, ze keby sa konflikt vyostruje tak uz len samotna pritomnost niecoho takeho moze utocnika odstrasit bez toho aby som ju vobec musel pouzit co sa pri spreji zrovna stat nemusi :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ta prava sranda zacne az ked protivnik vytiahne jeho ostru verziu tvojej plynovky...plynovka je asi najhorsie co mozes kupit, chod do poriadneho kaseru a budes vybaveny.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

iWin napísal:plynova pistol vyvola sama o sebe uz respekt a keby sa to stupnuje tak ju mozem pouzit :)
Never tomu.... dneska už veľa ľudí nemá voči (skutočným) strelným zbraniam žiadny rešpekt, lebo ľudia si už nepamätajú vojnu, alebo nejakú inú situáciu, kde sa ich účinnosť zažíva na "vlastnej koži"....
Áno je pravda, že útočníka môže vzhľad plynovej pištole vyplašiť, ale rovnako ho môže aj popudiť k ďalšiemu vyostreniu konfliktu....ktoré nemusí dopadnúť dobre. Zbraň nie je na vyhrážanie a upevňovanie si vlastného ega ("aha, ja mám plynovku a všetci sa máte popi*i"), ale na používanie - a tu plynovka, no jemne povedané pokrivkáva, lebo prípadné použitie odhodlaného útočníka nezastaví....
Áno, možno ho budú štípať oči a nos, a bude mať zaľahnuté v ušiach z hluku výstrelov, ale to už môže byť človeku jedno pokiaľ medzi tým dostane do žalúdka nôž.... Ktorý možno ani pôvodne nemal byť použitý, ale ako sa vytiahla plynovka - tak nasledovala klasická reakcia zvieraťa zahnaného do rohu - útok plnou silou....
Skôr doporučujem, pokiaľ aspoň trochu vyzeráš ako chlap teleskop, a samozrejme naučiť sa ho používať - to je zbraň, ktorá psychologický efekt má dovolím si tvrdiť väčší ako pištoľ....
alebo teda kvalitný sprej (vo forme tekutej strely alebo peny, nie aerosol), ktorý bude vždy poruke.... a po rýchlom a nečakanom použití ústup....
Vo všeobecnosti platí, že pokiaľ nie si profesionál (vieš bojovať, ako fyzicky, tak aj psychicky - 80% každého stretu sa odohráva v mysli), je lepšie ustúpiť a zachovať si zdravie, ako prijať boj, ktorého výsledok nemôžeš predvídať....
Pokiaľ ale samozrejme robíš bojové športy aspoň pár rokov, máš skúsenosti reálneho boja na ulici, poznáš tú bolesť z úderov a mozog Ti úplne podvedome funguje ako kombinácia radaru, prehľadového zameriavača a kalkulátora pravdepodobností a kombinácií, tú poslednú vetu pusť kľudne z hlavy ;)....

edit.
Tradičné klišé o tom, ako to dopadne, keď protivník bude mať skutočnú zbraň, ani nespomínam....
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Už som to spomínal na minulej strane, ale pripomeniem to.

Ako už niekto spomenul, plynovka je "dobrá" na diaľku. No ak ťa protivník chytí, je ti na nič. Dobrý je kaser (sprej typu strela) a taser.

Čo tak toto, ako obrana na blízko aj na diaľku?
http://www.armpek.sk/elektrosok-scorpy- ... -500-000-v

Už som po pár podobných pokukoval a je to celkom fajn.

Ja osobne so sebou ale stále nosím toto (no zoženiem si aj pepřák):
http://www.baterky-noze.sk/sk/zatvaraci ... n8902.html
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a načo ti je nožík???...nôž je útočná zbraň...navyše je strašne nevýhodná...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Väčšinou si s nim krájam jedlo keď prídem domov :D ale nikdy nevieš. Ale nosím ho za opaskom a vytiahnuť a otvoriť ho viem do 2 sekúnd.

Preto ako hovorím, si chcem kúpiť tento sprej:
http://www.army-shop.cz/produkty/obrann ... t/901.html
a
http://www.army-shop.cz/produkty/obrann ... /2499.html
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nejde o to, ako rýchlo ho otvoríš...ide o to, že keď načiahneš ruku, niekomu stačí teleskop alebo palica a máš nožik na zemi s fraktúrou ruky...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme o tom viem. Pôvodne som chcel iný nožík ktorý ale nemali na sklade. Bol to klasický nôž s ostrím na rezanie pásov v aute a hrotom na rozbitie skla v aute. Chcel som ho pre prípad nehody a podobne no tento čo mám na to celkom dostačuje.

No už som spomínal, chcem si kúpiť sprej no na tom obchode treba objednávku za 10€ inak to neodošlú :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Michaelo: Ja nosim v aute baseballovu palicu a myslim, ze s tym rozbijem viac nez len sklo v aute ;)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jo a ked havarujes tak asi tazko budes hladat baseballku. A ak ju mas len pohodenu v zade tak pri naraze moze niekoho aj zabit (ak nemas opierky hlavy pre zadnych pasazierov).
Takto mas nozik za opaskom a nelieta ti kade tade po aute.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam ju uchytenu, takze nelieta. A mam aj opierky pre pasazierov na zadnych sedadlach, ale nenosim nic pri zadnom okne. Reagoval som na to kvoli kombinacii slzneho plynu a noza. Myslis, ze ked havarujes, tak ti pomoze nozik??? :D Ale offtopicu hadam aj stacilo.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Baseballky už sú prefláknuté, to už má v aute každý.... Osobne dávam prednosť zabrúsenej poľnej lopatke. Rozbiť sa s tým dá kadečo, lopatka je v aute praktická vec.... a keď sa zabrúsi, a človek trošku zaposiluje a potrénuje, tak sa s ňou dajú hlavy zotínať ako makovice.... Chlapci zo VDV a ruskej morskoy pekhoty by vedeli rozprávať :D :D :D....
Viem, že OT stačilo, ale toto si nemôžem odpustiť 8)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.hermes.sk/ostatne+100/glock- ... -s-pilkou/

...a ani nemusíš brúsiť...a celkom skladná...ale ku*urva drahá...ale našiel som aj cenovo dostupnejšiu...a zrejme sa pri stínaní hláv a vyhrážaní sa bude aj lepšie držať...

http://www.airsoftarmy.sk/product/polna ... a-us-3241/
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ešte som zabudol dopísať že už 6 rokov chodím o nemeckých barlách, takže kým by som vytiahol nôž, na obranu by boli použité ony.
A nôž ti pomôže v aute ak potrebuješ rozrezať bezpečnostný pás, alebo rozbiť okno, aby si sa z neho dostal ;)
Napísať odpoveď