ADSL router pouzitie ako normalny router
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ADSL router pouzitie ako normalny router
http://www.alza.sk/adsl-modem-asus-wl-6 ... 121864.htm Zdravim mam tento router lebo doma som mal ADSL internet , no teraz na internate mam klasicky a ked tam ''pichnem''iba ethernet kabel tak mi to nefunguje ak tam nieje kabel z linky . Tak by som rad vedel ci sa to nejak da nastavit , popripade ako ??? Niekde som pocul vraj treba dat do neho novy FW/OS linux . Dakujem za rady
Re: ADSL router pouzitie ako normalny router
musi mat funkciu z jedneho LAN portu spravit WAN
ak nema tam moze, ako pisis, pomoct nahodit novy FW
ak nema tam moze, ako pisis, pomoct nahodit novy FW
-
Lukkas
Star
Da sa to spravit aj dost "fusersky" vypnes na nom DHCP atd. Nechas len Wifi, a pokial ti provider prideluje IP tak ti pojdu vsetky zariadenia 
@Lukkas
to nedava vobec logiku
musis predsa niekte pripojit hlavnu pripojku internetu (klasicky do WAN portu)
to nedava vobec logiku
musis predsa niekte pripojit hlavnu pripojku internetu (klasicky do WAN portu)
-
RoQa
Darca
no to nastavenie na wan som nenasiel a primarne ked teraz pichnem kabel switch funguje ale nemozem sa cez webove rozhranie prihlasit do routru
-
Lukkas
Star
@wladas
Viem, nedava. Ale pokial to maju v bytovke kde je hlavny DHCP pripadne podobne riesene tak sa to da takto "obist" aj ked dost neprofesionalne a nelogicky ale funguje to
Viem, nedava. Ale pokial to maju v bytovke kde je hlavny DHCP pripadne podobne riesene tak sa to da takto "obist" aj ked dost neprofesionalne a nelogicky ale funguje to
@Lukkas
velmi malo pravdepodobne ze maju v bytovke nejaky hlavny router so zapnutym DHCP
ja som ho pochopil tak, ze mal ADSL a teraz ma nejaky bezny net takze klasicky verejna IP, ziadne DHCP, ziaden NAT
@RoQa
pockat, pises ze si nenasiel nastavenie na ten WAN port ale ZAROVEN nevies otvorit web rozhranie
to kde si hladal??
hod do googla typ routra + "IP" a mal by si najst pod ktorou IP sa pripaja na web rozhranie
velmi malo pravdepodobne ze maju v bytovke nejaky hlavny router so zapnutym DHCP
ja som ho pochopil tak, ze mal ADSL a teraz ma nejaky bezny net takze klasicky verejna IP, ziadne DHCP, ziaden NAT
@RoQa
pockat, pises ze si nenasiel nastavenie na ten WAN port ale ZAROVEN nevies otvorit web rozhranie
to kde si hladal??
hod do googla typ routra + "IP" a mal by si najst pod ktorou IP sa pripaja na web rozhranie
openwrt to vie... len treba spravne nastavit, ale kedze nikto nevie aky mas router tak nemozme vediet ci zozerie openwrt
inak ak pichnes kabel do portov LAN, tak sa ti iba ten "uplink" iba switchuje, pri vacsine providerov ta to zablokuje, pretoze oni zakazuju viac mac adries na porte, pripade ti da ip len na tvoj komp, zalezi od nastavenia accessovych prvkov (switchov),
inak ak pichnes kabel do portov LAN, tak sa ti iba ten "uplink" iba switchuje, pri vacsine providerov ta to zablokuje, pretoze oni zakazuju viac mac adries na porte, pripade ti da ip len na tvoj komp, zalezi od nastavenia accessovych prvkov (switchov),
-
RoQa
Darca
je to tento router http://www.asus.com/Networks/ADSL_Modem ... ifications
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2012, 18:44)
Vdaka 
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2012, 18:44)
funguje vyrieseneLukkas napísal:@wladas
patrilo by sa aj napisat ako 
-
RoQa
Darca
Lukkas-ove riesenie