15:59 Viditeľnosť dobrá, oblačnosť takmer žiadna. Balónu však robí problém vietor vo výške 210 až 240 metrov.
Čím je väčší balón, tým musí byť vietor pokojnejší, a ako sme spomínali, balón, ktorý má vyniesť Felixa do 37 kilometrov, je obrovský. Silný náraz vetra pri štarte by ho mohol roztrhnúť, mohol by tiež podľa stránky misie prevrátiť žeriav, ktorý mu pomáha pri štarte.
Silu vetra budú sledovať počas celého jeho vzostupu – najväčšie turbulencie čakajú Felixa v kapsule na začiatku stratosféry.
15:50 Ak by vypustili balón v najskoršom možnom čase 19:30, Felixovi bude trvať najmenej dva a pol hodiny, kým dosiahne požadovanú výšku. Skákať by tak mohol po 22:00 stredoeurópskeho času. Dopadne približne za ďalších 15 minút.
Tak vyzera to ze by to dnes slo ked sa nezmeni pocasie
17:39 Stránka misie potvrdzuje, že poveternostné podmienky sa zlepšili. Felix Baumgartner je už pripravený vo svojom skafandri. Vypúšťanie balóna by mali začať vysielať o 19:00 stredoeurópskeho času.
Ide o vystúpanie v kapsli zavesenej na balóne až do stratosféry. Tam Felix otvorí kapslu, postaví sa, rozhliadne a vyskočí. Počas 40 sekúnd naberie maximálnu rýchlosť prekračujúcu rýchlosť zvuku. Pri vstupe do nižšej časti atmosféry otvorí padák (pretože tá ho spomalí a max rýchlosť už viac nezvýši) a postupne doplachtí na zem.
Hmmm prebehol som prvu stranku tak narychlo a nevsimol som si to. Pisal som pocas odpoctu v live streame a bolo tam uz len cca 20 sekund, tak som sa ponahlal.
Nenapdlo ma ale, ze to niekto da do SPORT sekcie, tam som teda nepozeral