kadernictvo BA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: kadernictvo BA

Príspevok od používateľa Header »

Presne. Viac ako tých 6-7 eur už mi príde prehnané. Bežne sa strihávam za 3, 4 €. Ale keď nie je niekomu blbé nechať u kaderníka 25€... nuž :lol: myslím mužské strihanie..
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

peniaze su relativne..... pre niekoho 25€ nic neznamena, pre niekoho je to vela:) navyse strihas sa 1x za cca 5-6 tyzdnov - v prepocte na 1 den je to smiesna suma.. v prepocte na piva je to cca 16 piv v meste:)
.
navyse.. tu sa clovek natahuje o par € a v piatok nasledne rozbije v bare 50+ ani okom nemrkne :)
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

Ba Dnv - pri zeleznicnej stanici, starsia pani (do 50?), ukecana dost, jednoduchy strih za 4,30€. Akurat uz som dlho nebol, kedze som si kupil strihac, takze neviem ci sa "nepokazila" :)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

uplink napísal:Ale tých 15 sa mi nezdá, ja som tam dal za ostrihanie a umytie vlasov cez 25 éčiek :/
uz 2 roky som nebol na SK :D
Teraz chodim k japoncom, ktori sa s tym vyhraju ako keby zastrihavali bonsai.

a co sa tyka ceny sa nevyjadril...tak to berte orientacne.
Vtedy ta Katka robila v Pierote v Auparku...teraz som na stranke videl ze tam ma pri mene Polus.
v kazdom pripade ju odporucam ;)
Tiez som si cez "par" kadernictiev presiel.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

lumir napísal:peniaze su relativne..... pre niekoho 25€ nic neznamena, pre niekoho je to vela:) navyse strihas sa 1x za cca 5-6 tyzdnov - v prepocte na 1 den je to smiesna suma.. v prepocte na piva je to cca 16 piv v meste:)
.
navyse.. tu sa clovek natahuje o par € a v piatok nasledne rozbije v bare 50+ ani okom nemrkne :)
vidíš, nepijem ani nerozhadzujem na v drahých kaderníctvach [do 10-12 evri tops] a mám našetrené na GTX 780, teda ak nebude koniec sveta a pod :|
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ja chodievam do Klieru v OC Galéria Lamač, za tých 8,20 je to myslím veľmi slušne.

P.S. chodievam vždy v nedelu, vtedy je tam taká mladá cica (Monika sa tuším volá), ale tá strihá perfektne...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

lumir napísal:peniaze su relativne..... pre niekoho 25€ nic neznamena, pre niekoho je to vela:) navyse strihas sa 1x za cca 5-6 tyzdnov - v prepocte na 1 den je to smiesna suma.. v prepocte na piva je to cca 16 piv v meste:)
.
Lumir prepocitavat nieco na dni je trosku zcestne. Ak by sme sa riadili tebou, tak kazdy si kupi auto za 50.000 EUR, ved co...ked si preratas ze pracujes cca. 50 rokov, tak ta vyjde na den smiesnych 2.8 EURA. Pohoda ne? :] Pome nakupovat mercedesy!
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Veru tak, ako osobne nie som nejaký multimilionár a na ostrihanie raz za mesiac by som mohol vyhodiť aj 50tku, ale príde mi to vrcholne zcestné a prehnané. Podľa mňa cena za ostrihanie chlapa + umytie vlasov je dobrá tak do 12 evri. Však to v 90% kaderníctiev netrvá ani pol hodinu a neviem koľko by chceli zarobiť. Ak by bolo kaderníctvo fair, tak hodí 7 evri sebe [má čistý zisk povedzme 4, ak odrátame všetky náklady a poplatky], a 5 evri pracovníkovi/čke. Čo je podľa mňa na pol hoďku slušná mzda. Samozrejme realita je taká že ostrihanie stojí 20-25 eur [eurovea/aupark], kaderník/čka dostane 1-2 eurá za ostrihanie a zvyšok zhrabne nenažraný majiteľ.

Niekedy som sa zamýšľal nad tým, čo by sa stalo so svetom, keby každého kto vykorisťuje chudákov [a nazýva to podnikateľskou šikovnosťou] dostal infarkt, čo by sa stalo so svetovou ekonomikou. Asi kolaps tipujem :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

problem je ze ta kadernicka robi za tych 1-2€ a nezdrhne prec...ma na "chleba" a to jej staci
v takom nemecku alebo rakusku by sa na to...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak to už je problém Slovenskej nehromadnej [de]mentality. Slovač si neuvedomuje že keby držala pokope, nidky ju nijaký západýn podnikateľ neokradne. Z vl. skúsenosti viem, že zahraniční podnikatelia sa dajú žmýkať o niekoľko 1000% z pôvodnej sumy, jednoducho na to majú a netrápi ich to až tak. A keby nezohnali chudáka čo by tam robil za psí tridsiatok, tak by jednoducho museli zvýšiť mzdu. Problém je že Slovenská logika je opačná. "Och, čo budem robiť, nemám prácu a potrebujem si zarobiť na chlast, zoderiem sa aj za 1 euro na pol hodinu." Málokto si uvedomuje že štát nenechá človeka umrieť a keby svorne ľudia povstali proti tomuto tyranskému systému, tak by to tu vyzeralo ináč. Škoda že je to len idylka. Nemožné pre Slovákov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Je to zakorenene v Slovakoch ako takych. Mozno sa to zmeni ked sa poriadne prestrieda par generacii.
To je ako chciet od cecha aby menej slopal pivo alebo koralku :D
lumir
King
King

unreal..zly priklad. prepocitaj si to na cas, ktory auto zotrva v tvojom vlastnictve. povedzme nejakych 5-10 rokov. nie na cely zivot.
.
navyse auto mozes nasledne predat za zostatkovu hodnotu..
uNreal_saTch^
Professional
Professional

lumir napísal:unreal..zly priklad. prepocitaj si to na zivotnost (uzitocnost) auta. co je nejakych 5-10 rokov. nie na cely zivot.
.
navyse auto mozes nasledne predat za zostatkovu hodnotu..
Ak sme sa nepochopili a nevies, co som mal na mysli, dam ti lepsi pripad. Kupil by si si mikinu za 300 EUR? VEzmem teda do uvahy, ze 'uzitocnost' je mozno 3 roky. Mas to 27 centov na den... a samozrejme ze ju potom mozes predat do sekacu, takze potom este na nej zarobis.
lumir
King
King

ak na nu mam a nerobi mi to najmensi problem, tak preco nie. preto pisem, ze peniaze su relativne.
.
+ budes tu mikinu nosit non-stop kazdy den, ako tvoj uces? nie. mas dalsich X kusov oblecenia, ktore budes striedat. vlasy nosis pocas celeho obdobia len jedny.

t.j. opat zly priklad.

Ako priklad by si mohol uviest napr. zubara (statneho / sukromneho), operaciu oci, plasticku operaciu v znamej/menej znamej klinike atd atd.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Ta mikina ta bude stat skratka 27 centov na den. Ci ju uz ty bude nosit alebo nie, to je na tebe...Ide tu o cenu na den, teda velicinu, ktoru si tu vymyslel a ktora je blud.
lumir
King
King

stale nic. ako hrach o stenu hadzat....
.
ta "velicina" je premostenim z relativneho chapanie penazi na nieco realne (napr. ten pocet piv).

a k tym tvojim scestnym prikladom:

vlasy ≠ mikina
vlasy = oblecenie
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lumir, je jedno ako to "berieš", áno, pokiaľ na to človek má, tak nie je veľa dať za lízatko 10000 eur, ale problém je že väčšina ľudí žije zo 400-800 evri mesačne a tam je rozdiel či vyráchaš za ostrihanie 10, alebo 30 eur.
lumir
King
King

a o tom to je. ten kto na to ma, si kupuje pocit niecoho lepsieho (ako ked vysolis u suktomneho zubara 250€/zub namiesto 20€ u statneho). mas pocit, ze ti to urobi lepsie.

...pre teba je napr. urcite blizsie porovnanie bio-zeleniny a konvencne pestovanej zeleniny. oboje su rovnake sracky pestovane pod pesticidovymi mrakmi, krore na nu prsia, no bio je drahsia. a ludia ju kupuju, lebo maju pocit, ze davaju sebe a svojim blizsim nieco lepsie. pritom rozdiel v cene je neumerny rozdielu v kvalite.
.
a kedze kadernictvo za 25€/strih este neskrachovalo, tak ma ocividne dostatok zakaznikov - a ich cielovka nie su ludia s prijmom 400-800€
uNreal_saTch^
Professional
Professional

resp. ci das za ostrihanie 0.59 EURA na den, alebo 0.20 EURA na den :D

//
no nic, co som ja chcel povedat, ze akymsi prepoctom na den, ti moze akurat ta suma vyzerat nizsia. V skutocnosti to je ale jedno - stale bude nieco drahe a nieco lacne, ci pred prepoctom, alebo po nom.
lumir
King
King

tak si to prepocitaj na miesiac, aby si tomu rozumel lepsie:) a kludne s vyssimi ciastkami ako najom/hypoteka alebo splatka na auto. tie tiez porovnavas s tvojim disponibilnym prijmom za urcite obdobie (teraz je tomu mesiac).
.
alebo na % z prijmu.. ako ti to vyhovuje.

//stale bude nieco drahe alebo lacne - nie nebude. lebo drahe a lacne je relativne. co je pre teba malo, je pre ineho vela a naopak
.
ale to je jedno. kazdy nech sa striha tam, na co ma prasule a co mu vyhovuje:)
Napísať odpoveď