Šanca dostať sa na školu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Divad
Light Expert
Light Expert

Šanca dostať sa na školu

Príspevok od používateľa Divad »

Zdarte,
Mám takú menšiu dilemu. Už by som mal byť rozhodnutý na akú strednú školu z deviatej triedy pôjdem. Mám ale malý problém. Do budúcna by som chcel študovať na Vysokej škole ako scenárista, alebo režisér. Všetci ma nahovaraju ísť na gymnázium a so znamkami by som na to aj mal, ale ja by som radšej išiel na elektrotechnicku za obor Multimédiá. Len neviem či by som potom z tejto strednej mohol ísť za toho scenáristu/režiséra a mal šancu že ma vezmú...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Šanca dostať sa na školu

Príspevok od používateľa uplink »

Nechceš s tým ísť na konzervatórium?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na taku peachovinu nepotrebujes skolu. chod na gymnazium, venuj sa slovencine a pis, pis, pis. potom sa uvidi
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

Co ja viem, a myslis ze si natolko sikovny aby si sa presadil s nejakym filmom/ alebo niecim podobnym ?
Divad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Divad »

Neviem či na to mám, ale mám povyhrávaných pár prvých miest v súťažiach v próze, tak myslím že by som na to mal. Len či ma tam vezmú aj z tej elektrotechnickej...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Gymnázium. A ak sa budeš snažiť (a Európa bude stále tak otvorená), tak po strednej škole sa môžeš odfakliť do zahraničia na nejakú poriadnu filmovú školu. A za tým sa vlastne nemusíš neskôr trepať nikde špeciálne ďaleko, česká FAMU je považovaná za jednu z naj v Európe a aj na svete.
Rebríček sveta http://www.hollywoodreporter.com/news/2 ... ngs-215714
Rebríček EÚ http://vanchen.hubpages.com/hub/Best-Fi ... -In-Europe

Oba rebríčky sú subjektívne. Ale stredná škola ťa na filmárinu nepripraví, musíš mať k tomu vzťah, kameru (dnes sme o sto rokov vpredu oproti rokom sedemdesiatym a formátu Super 8, natáčaš v HD a striháš doma na kolene, vrátane špeciálnych efektov), čo ja poznám filmárov z našej školy, tak tí sú doslova blázni, mocú sa všade s kamerami, majú skupiny s chalanmi z http://courses.leedsmet.ac.uk/computeranimation_bsc a to je niekedy radosť aj pozerať.

Teda krok 1 - gymnázium a Angličtina (s tou sa dohovoríš všade a mnoho univerzít akceptuje anglicky hovoriacich študentov bez ohľadu na ich pôvod)
Krok 2 mať dobrý prospech a niečím sa prezentovať
Krok 3 mať snahu dostať sa na jednu zo zahraničných univerzít, mať bohatých rodičov, alebo si našporiť.

Svet je ti otvorený :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Pár mojich spolužiakov sa chystà študovať tento odbor do Anglicka ( študujem na bilingvalnom gymnáziu, takze 1- AJ tam je, dobrý prospech takisto a bohatych rodičov tiež, kedže je to súkromne bilingvalne gymnázium ..)

Takze si myslím že bilingvalne gymnázium by bola asi najlepšia voľba ..
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Na margo: moja spoluziacka (nemecke bilingvalne gymnazium) studovala bakalara scenaristiku v BB a potom ju vzali do Berlina.

Na strednu odbornu by som nesla uz len kvoli nizkej urovni (inteligencny priemer). Nemyslim to zle, len na SVK to byva tak, ze na stredne idu ti, co na gympel nemaju a to su vacsinou fakt ludia bez ambicii a snahy, ktori ta budu tahat nadol. (moj sukromny nazor)

Chod na najlepsiu skolu, na aku sa dostanes.
Napísať odpoveď