ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni
-
Scorpion90
King
Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy
ten autopilot je skutocne nejak uzitocny a dokaze zarobit nejake peniazky navyse alebo je to len marketingovy tah?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
dokaze zarobit velke hovno navyse, akurat ti odpadaju starosti si posielat peniaze medzi uctami ...
-
Soviet
Darca
Mna uz kus stve, ze cakam na Paypal kod, teda Potvrdenie tej rezervacie vyse dvoch tyzdnov 
// tak nakoniec to vraj vedia poslat mailom, alebo telefonicky. Kiez by ta info dakde bola..
// tak nakoniec to vraj vedia poslat mailom, alebo telefonicky. Kiez by ta info dakde bola..
No Zuno ide do sraciek
, nahrabala ako tak ludi a teraz od 20.10 sporenie 1,6% smiesne!
. A ako absurdna vyhovorka "Vieme, že za tento krok veľa „lajkov“ nedostaneme, ale museli sme reagovať na aktuálnu situáciu na trhu." Zaujimave, ze SLSP ponuka 2,5% a Prima Banka 5%, ale Zuno predsa reaguje na situaciu na trhu
.. FAIL. No presuvam vsetky peniaze na SLSP, tam mam teraz 2,5%.. Zuno uz nie je nicim zaujimavy i ked ma ucet zadarmo, radsej dam 30 centov (ucet do 26 rokov) v SLSP a mam 2,5%, plus rozmyslam nad Primabankou
Samozrejme ucet si necham, mam tam aj rocny vklad, takze to budem pozorne sledovat
Samozrejme ucet si necham, mam tam aj rocny vklad, takze to budem pozorne sledovat
-
Soviet
Darca
Meken: Ty si riadne medialne ovplyvnitelny. 2.01 je stale slusny urok na sporeni plus premna. Sice ma to netesi, ten pokles. Kym clovek nema 10tis+ na ucte, tak mu je kvoli 0.5per zbytocne aj presuvat a menit banky. Su to drobne.
Prima banka je Penta, tak sa necuduj vysokemu uroku
Prima banka je Penta, tak sa necuduj vysokemu uroku
Na co mat stale slusny urok 2,01 na sporeni plus, ked mozem mat 2,5? Alebo rocny vklad v Zuno 2,3 , ci 3 rocny 2,5% useless... Samozrejme stale je to bez poplatkov, nevravim ze to je zla banka a ruky prec, ale bolo velke halo a ide to stale len nizsie a nizsie
.
A predstav si, ze to nie je zbytocne presuvat koli "LEN" koli 0.5%+.. to si dobre zabil
... Hadam, ked si to mozem presunut behom 2dni bezplatne a zvysit si tym urok, tak preco nie... A predstav si aj to, ze niektory ludia maju aj viac ako 10k

A predstav si, ze to nie je zbytocne presuvat koli "LEN" koli 0.5%+.. to si dobre zabil
len aby zuno nenasledovali aj ostatne banky
No nemyslim si, ze SLSP bude pozerat na Zuno, viac menej asi vsetky banky sa riadia dakym financnym trhom... A ak SLSP dokaze udrzat 2,5 % a Zuno nie, tak je to len pre SLSP dobre ako pre konkurenciu... Druha vec je ta, ze keby som bol mudrejsi a sikovnejsi, tak tie peniaze ani do banky nedam... Ale zarabam s nimi ja
,
-
TommyHot
Addict
Meken absolutne sa tomu nerozumies. Cim vyssi urok (dokonca prevysujuci inflaciu), tym vo vacsich hovnach je dana banka. Dnes sme zhodou okolnosti mali prezentaciu od typka z predstavenstva SLSP aj na tuto temu. Sice nerozpraval o Prima banke, ale tak zbezne porovnaval "vykon" SLSP oproti TB a VUB. Samozrejme SLSP z toho vysla najlepsie a aj tam bolo vidiet, ze banky ako VUB nemaju inu moznost ako zvysovat uroky zo sporenia/terminaku aj na kratke obdobie aby prilakali sporitelov, inak bude zle nedobre (to uz nehovoril, ale v zasade na to nepriamo narazal).
Len si presun peniaze do Prima banky, potom sa ale necuduj, ked o ne prides
5% urok na terminaku je absolutny nonsense a kazdy kto na to naleti je pre mna financny analfabet. Znizenie sporiacich urokov v ZUNO znaci len to, ze momentalne nie su schopni obsluzit vacsi narast sporitelov, to vsak absolutne neznamena, ze maju problemy, len pravdepodobne prevysili kapacity.
Len si presun peniaze do Prima banky, potom sa ale necuduj, ked o ne prides
Nikto nepisal, ze si idem presuvat peniaze do Prima Banky.. nauc sa citat! Len som to tam spomenul.. pisal som o SLSP. Samozrejme nie som ziaden financny znalec...
"Cim vyssi urok (dokonca prevysujuci inflaciu), tym vo vacsich hovnach je dana banka". No netaraj a ktora banka nie je v srackach v tejto dobe?
lol ty si tiez znalec ... Ved kazdu chvilu moze padnut euro, tak viem ze budem v prdeli, ale to vsetci, teda vacsina
Nevyznam sa, ale SLSP je chranena statom nie, takze ak krachne, tak by mi stat mal do dakej ciastky vyplatit daco
.. no mozno trepem
Zuno ma zase krytie do 100 000 eur v tej raiffeisen banke, len ked padne raiffeisen banka a potom Zuno , tak dovi dopo
"Cim vyssi urok (dokonca prevysujuci inflaciu), tym vo vacsich hovnach je dana banka". No netaraj a ktora banka nie je v srackach v tejto dobe?
Nevyznam sa, ale SLSP je chranena statom nie, takze ak krachne, tak by mi stat mal do dakej ciastky vyplatit daco
Zuno ma zase krytie do 100 000 eur v tej raiffeisen banke, len ked padne raiffeisen banka a potom Zuno , tak dovi dopo
-
Soviet
Darca
Premna je to zbytocne. 0.5% ma z biedy ani nevyhrabe. Banke velky obnos nezverim, ani keby co v dnesnej dobe. Radsej to spokojne miniem. Ked budes mat po studentskom ucte, zistis, ze pod 10k sa ti prachy pri zmene uroku neoplatia presuvat. Lebo na mesacnych poplatkoch za ucet v banke das cca tolko, co "zarobis" na rozdiele uroku. V Zune nemusis nic. (nad 10k, to mozno uz bude zaujimave, ale fakt zalezi od sumy)Meken napísal:Na co mat stale slusny urok 2,01 na sporeni plus, ked mozem mat 2,5? Alebo rocny vklad v Zuno 2,3 , ci 3 rocny 2,5% useless... Samozrejme stale je to bez poplatkov, nevravim ze to je zla banka a ruky prec, ale bolo velke halo a ide to stale len nizsie a nizsie.
A predstav si, ze to nie je zbytocne presuvat koli "LEN" koli 0.5%+.. to si dobre zabil... Hadam, ked si to mozem presunut behom 2dni bezplatne a zvysit si tym urok, tak preco nie... A predstav si aj to, ze niektory ludia maju aj viac ako 10k
![]()
K tej Raiffke:
Pod Raiffkou je aj TB a vo svete x dalsich bank a x inych statov, kde sa nachadzaju..Takze nechapem co tu blabolis o padani Zuna a Raiffky. A u SLSP to mas take iste, ako u inych bank: http://ekonomika.sme.sk/c/5498691/ochra ... anene.html do 100tis. Pri pade eura ti to je take velke platne..
-
TommyHot
Addict
Ochrana vkladov je sice pekna vec, ale v pripade krachu ktorejkolvek banky uplne nefunkcna. A hlavne sa treba podakovat luze spinavej socanskej co volila sudruha fikulasa. Ten spachal najvacsiu vlastizradu v historii moderneho Slovenska. Dohodol sa s bankami, ze sice im NAVONOK zvysi dane, ale oni budu oslobodene od prispievana do fondu na ochranu vkladov! Kazdy financne gramotny clovek vie co to znamena, a aky dopad to ma na sporitela 
Mam peniaze v Prima banke ( ešte z čias dexie ) prečo by som sa mal báť že o ne prídem ? Ved keď tak hromadne krachovali zahraničné banky tak prijali tušim nejaku novelu zakona na SVK že o peniaze v žiadnej slovenskej banke neprideš aj keď krachne nie ? Alebo to bolo iba do nejakej sumy napr 100k ?
-
TommyHot
Addict
Precitaj si moj posledny prispevok, hlavne poslednu vetu.
sorry nemal som refresnutu stranku
-
kukiak
Addict
Pokial viem tak tych 5% od pentakov je podmienenych tak, ze musis mesacne platit vysoke vedenie uctu a maximalne si sporit 150eur/mesacne.. Tym padom sa to podla mna neoplati. Ked som to porovnaval so Zunom, tak aj s tymi menej % to vychadzalo za rok viac..
Soviet: Samozrejme, ze v tomto mas pravdu, ale pre mna kedze mam ucet do 26 rokov, tak sa mi to oplati aj ten 0,5+%. Kedze sa v tomto moc nevyznam tak neviem proste kde inde dat peniaze ako do banky, urcite si nenecham taky peniaz pod perinou... Rozmyslal som o dakych umeleckych dielach, ale v tomto som uplny neznalec
Btw ohladom tej raiffeisen banky som to myslel tak, ze ked padne raiffeisen banka, tak ti peniaze v zuno nezachrani nic.
Btw ohladom tej raiffeisen banky som to myslel tak, ze ked padne raiffeisen banka, tak ti peniaze v zuno nezachrani nic.
-
t0m4s3
Admin
Sa tu hadate o kktinach. Je uplne jedno ci mas na tom ucte urok 1.6 alebo 2.5% Pokial nemas vacsie mnozstvo penazi, tak ti ten rozdiel spravi vo vysledku nula nula prd, pokial mas vacsi obnos penazi tak je nezmysel ich nechavat na sporiacom ucte. Takze koho to zaujima aky je tam urok?
A ved ja sa nehadam, ved je to kazdeho osobna vec. Keby som vedel ako lepsie hospodarit s peniazmi, tak by som to riesil inak 
čo znamená : Odoslaná štandardná zahraničná platba 9,80 € 9,80 €
Odoslaná štandardná zahraničná platba s voľbou „OUR“ 18,80 € 18,80 €
Neviem či tomu správne rozumiem, mohol by mi to niekto vysvetlit ? Ďakujem
A ešte jedna otázočka. Pri vyplnani online formularu je možnosť či chcem debetnu kartu VISA . To je platobná alebo KREDITKA ? nevyznam sa . a tak neviem ci nechať to "zafajknuté" . Nechcem KREDITKU len obyčajnu platobnú.
Odoslaná štandardná zahraničná platba s voľbou „OUR“ 18,80 € 18,80 €
Neviem či tomu správne rozumiem, mohol by mi to niekto vysvetlit ? Ďakujem
A ešte jedna otázočka. Pri vyplnani online formularu je možnosť či chcem debetnu kartu VISA . To je platobná alebo KREDITKA ? nevyznam sa . a tak neviem ci nechať to "zafajknuté" . Nechcem KREDITKU len obyčajnu platobnú.