Icy box multimedialne centrum

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Fastdeath
Novice
Novice

Icy box multimedialne centrum

Príspevok od používateľa Fastdeath »

Zdravím maníci ,

mám taký problém samozrejme hladal som kde sa dalo a toto beriem už ako poslednú možnosť.
Nedávno som kúpil multimedialne centrum značky icy box (link) http://www.alza.sk/icybox-ib-mp309hw-b-d355945.htm

Televízor mám Sony bravia Full hd (bližšie info keby bolo treba dodám)

Do icy boxu som dokúpil 1 TB Hdd 7200 ot. Hitachi a zabudoval priamo do boxu... teraz si filmy dávam priamo cez usb ktoré som dostak ku boxu na hdd a cez hdmi kábel pripojený do tv prehrávam.

Problém je však ten že všetky filmy okrem kvality divx mi trhaju vela Mkv mi to ani len nepusti a blue ray som na tom pustil zatial 1/3 pokusov. ( trhanie sa dá vydržať je to slabunké ale predsa tam je a človeku to leze na nervi keď to robí pri každom filme a dookola pozerať divx to mozem pozerat aj cez usb naboku telky...)

A tak som na to išiel vylučovacou metódov stiahol som si zo stránky na test televízii http://www.demo-world.eu/trailers/high- ... ailers.php video ktoré bolo vo Video AVCHD (.m2ts) čo je keď som tomu dobre pochopil formát blu ray...
Dal som to do boxu a na televízore mi to ide uplne parádne všetko bez uplne najmensieho seku a v prenadhernej grafike skúšal som aj také demá kde bol trošku zaberák na efekty a ták a aj tak uplne bez co i len jedneho trhančeka ...

tak ma zaujíma v čom je problém už som skúšal aj hladať nejaké konvertéry kde by som mkv prekonvertoval do formátu m2ts v poctate som chcel docielit aby ten film bol v takom istom formáte ako je tá demo ukážka ...

Som lajk čo sa týka týchto veci ale zase nie uplny niečo už viem a v tomto by som potreboval poradiť dalo by sa to nejako ochcat aby mi tie mkvcka isli v pohode alebo zistit preco mi to neprehraje aj originál blu ray ktorý je v poctate už od začiatku m2ts. Mal som prometheusa v blu ray a ten mi v pohodke isiel mal cez 50 gb aj ked sem tam malinkatý trhanček... a stiahol som Avatara 50 gb origo blu ray a ani sa nespustil ... len cierna obrazovka ...

Tak dakujem za nejaké reakcie snaď sa nám to podarý rozlúsknuť .
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Icy box multimedialne centrum

Príspevok od používateľa uplink »

Jedine firmware na tom vymeniť. Nič iné tam nenavymýšlaš. Ako toto je nevýhoda týchto all-in-one multimediálnych zariadení, že nikdy nevieš ktorá verzia kódeku mu vyhovuje a ktorá nie. A čo demo videá full HDčkové čo si dostal na DVDčku, tie Ti tam tiež sekajú?
Fastdeath
Novice
Novice

Ďakujem za reakciu ,

A ako to stým firmware ? pokial tomu dobre rozumiem je to niečo ako driver toho boxu ? (zas až taký expert nejsom )

A dvd som ktomu žiadne nedostal ani ku tv a ani ku boxu ale všetky dema z demo worldu idu bez najmensieho trhančeka ...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V tom prípade skús nasledovné:

a) pichni ten box do PC cez USB kábel a nainštaluj si SW z ich stránky, resp. vygoogli si návod ako preflashovať fw na tom zariadení [mal by zahŕňať najnovšie kódeky, tým pádom by Ti mali prestať sekať tie videá].

b) prekonvertuj si filmy cez nejaký treťostranový software [vd, sony vegas, adobe after effects, adobe premiere] do formátu v akom som tú tie demo videá. Ale toto je také zdĺhavé riešenie a otravné, takže skús bod a.
Fastdeath
Novice
Novice

Keď pripojím box ku pc tak sa to správa ako keby som pripojil externý disk ...

Našiel som si origo stránku icy boxu https://www.myicybox.com/ ale tam asi nič nenajdeme :)

Ked pripojim ale box ku tv a zaroven je pripojeny na internet tak možem dať update ale akonahle to dam tak mi vypíše ze tam je nainstalovany najnovší...

Môzem poprosiť ten prví bod trošku viac popísať do tohoto sa vobec nerozumiem ...

No a bod b som už skúšal a pokial som tomu dobre porozumel z inej stránky tak ja môžem trafiť formát ale nemusim trafit codek v ktorom to video je alebo nieco take som sa dočital .. .

ďakujem za trpezlivosť :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V pohode, tým že tam je najnovší fw. je bod a irelevantný.

Bčko je otravné, ale evidentne momentálne Tvoja jediná možnosť. Osobne mám hrozný problém u klientov s tým že majú telky Pioneer, Panasonic, Samsung, LG a pod. a každá telka sa správa ku .mkv [h264] úplne ináč. Niektoré prehrávajú fullHD v pohode, niektoré vôbec, na iných seká. Otras a katastrofa. Takže je to tu skôr o tom kódeku, ale pochybujem že sa Ti bude chcieť.

Na toto presne slúžia malé HTPC, v cene do 250-300 evri. Tam Ti to ide vždy, zaručene, alebo sa to dá aspoň nakonfigurovať, tu si odkázaný na presný typ kódeku.

Každopádne, ak budeš chcieť aj naďalej používať ten IcyBox, tak v tom prípade si na PC stiahni program, ktorý dokáže prekonvertuvávať filmy z formát a do formátu b. Osobne používam virtualdub. Avšak to je na dlhšie, treba si pozrieť aké kódeky treba mať na PC, čo nainštalovať, etc. etc. etc.
Fastdeath
Novice
Novice

Hej hej to že B je otravne na to som už prisiel a pri vela konvertoch mi konvert uplne zlyhal alebo už ked to konvertlo tak mi to ani len nešlo ... No ja som to skúsal aj na mojej telke aj na kamaratovej tiež full hd 3d samsungu a tiež mu to tam trhalo dokonca by som povedal ze viac jak u mna .. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja som to myslel tak že som prehrával videá priamo z telky, nové telky majú v sebe procesor aj software na obsluhu viacerých multimediálnych formátov. To že to prehrávaš z IcyBoxu s tým telka nič nenarobí, max synchronizácia ak je 100-600 Hz, tak môže robiť blbosti, ináč je to len v IcyBoxe.
Fastdeath
Novice
Novice

jop takze mi ostáva bud hladat ten správny formát respektíve ešte to som sa chcel opytať ako zistim v akom kodeku alebo presny typ formátu toho dema aby som podla toho vedel nastavit v converter...

Alebo sa zmieriť stym že mkvcka mi pujdu len niektore a aj to s malim trhanim a blu ray aj cez to že udava vyrobca ze to paradne prehraje mi pujdu tiež len niektore + trhanie ... :) alebo to je*. do koša a kúpiť nejakú kvalitu :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=9817

Len mi to nejde stiahnuť momentálne, debilný microsoft, idiotov tam zamestnávajú asi. V chrome mi píše že je ten nástroj na validáciu starý, nech stiahnem nový [nenapísali kde] a v msie mi to nainštaluje to WGA a potom nič, stále dookola.
Napísať odpoveď