Zvysenie platu
Re: Zvysenie platu
Porozprávajte sa o tom na vianočnej kapustnici 
V zásade sa vyšší plat v súčasnosti dosahuje skákáním z firmy do firmy, jednoducho ak niečo vieš, na pohovore povieš pod čo nejdeš resp. čo máš a ak ťa fakt chcú, nový ti dá viac.
Požiadať o viac a mať vyhoviete? Však je kríííza!
Požiadať o viac a mať vyhoviete? Však je kríííza!
ja ked vidim tie vase ajtacke platy, tak len ticho zavidim
mal by som si nabalit nejakeho geeka aj ja, ked to takto pojde dalej...
http://komentare.sme.sk/c/5747590/slecn ... jtaka.html
http://komentare.sme.sk/c/5747590/slecn ... jtaka.html
V predchádzajúcom zamestnaní, keď som žiadal o zvýšenie platu, tak som šiel za šéfom s tým, že som mu porozprával o mojej finančnej situácií a z toho mu logicky vyplynulo, že chcem viac. K tomu som dodal, že pokiaľ s tým je problém, tak som ochotný robiť nejaké činnosti naviac. Tie činnosti navyše som mal vopred premyslené a v podstate som ich sám pre seba robil aj predtým, takže to nebola pre mňa žiadna záťaž. Šef bol čistý debil, ktorý si ľudí vôbec nevážil, ale uznal že moje zvýšenie platu je adekvátne.
treba si najst inu pracu inde a za viac. Podat vypoved a ked ta potrebuju, tak v starej firme budu ochotni ti plat vyraznejsie zdvihnut. Ja osobne mam skor iba zlu skusenost zo zvysovanim platu v tej istej firme, pretoze manazerom nejde o nic ine ako o minimalizaciu prevadzkovych nakladov. Treba sa proste naucit klucove veci v ramci firmy ktore nikto nerobi lebo su prilis zlozite alebo tazke a nasledne dat s usmevom vypoved, s tym samozrejme ze nikoho nebudes po sebe zaucat lebo nemas cas blabla..
Manazeri naschval nedavaju dobre platy lebo cakaju ze po par rokoch ked sa clovek platovo nehybe tak odide sam a tym padom mozu zase zobrat nejakeho novacika co si bude musiet nechat sr*t na hlavu a posluchat za par eur..
Manazeri naschval nedavaju dobre platy lebo cakaju ze po par rokoch ked sa clovek platovo nehybe tak odide sam a tym padom mozu zase zobrat nejakeho novacika co si bude musiet nechat sr*t na hlavu a posluchat za par eur..
ja som na zaciatku roka dostal ucet s urcitou ciastkou,co vsetko vyrobim je moje, 20% ide firme
taka bola reakcia na zvyenie platu u mna od sefa
taka bola reakcia na zvyenie platu u mna od sefa
zvyšenie platu?
z dobroch zdrojou viem ze manazery vo firmach v urcitom odvetvi (nebudem bližšie specifikovať.) odmenovaní zato ze sa zbavuju zamestnancou dlhoročných a zamestnávaju nových za menší plat.
ide oto treba si uvedomiť ak robiš v niakej firme dlhu dobu povedzme viac ako 5 rokov si už pre nich drahý a pokial niesi vazne nenahraditelny tak na teba budu robit tlak aby si odisiel.
z dobroch zdrojou viem ze manazery vo firmach v urcitom odvetvi (nebudem bližšie specifikovať.) odmenovaní zato ze sa zbavuju zamestnancou dlhoročných a zamestnávaju nových za menší plat.
ide oto treba si uvedomiť ak robiš v niakej firme dlhu dobu povedzme viac ako 5 rokov si už pre nich drahý a pokial niesi vazne nenahraditelny tak na teba budu robit tlak aby si odisiel.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
kompi
vo firmach kde mozu zamestnat "kazdeho ... " to takto mozno funguje,
ale pre firmu ktora nezamestnava vela ludi, robia tam nieco odbornejsie a doba kym sa
novy do toho dostane netrva mesiac to nebude sposob setrenia, skor naopak...
vo firmach kde mozu zamestnat "kazdeho ... " to takto mozno funguje,
ale pre firmu ktora nezamestnava vela ludi, robia tam nieco odbornejsie a doba kym sa
novy do toho dostane netrva mesiac to nebude sposob setrenia, skor naopak...
netreba zabudat ze su pripady kde ked vidi manazer zeby ho mohol niekto nahradit tym aky je sikovny tak mu ide po krku...
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
no ale spominam malu firmu kde mas majitela, majstra a 10-20 ludi, ktorych nevies nahradit zo dna na den...
a hlavne nezamestnavaju "manazerov z McDonaldu" lebo by boli pre firmu len na pritaz...
a hlavne nezamestnavaju "manazerov z McDonaldu" lebo by boli pre firmu len na pritaz...
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Fiju, podla mna je korektne (z oboch stran) pytat si vyssi plat pri podpise novej zmluvy, teda ked ti skonci skusobna lehota. Treba to vsak podlozit nejakymi vysledkami. Ak ich nemas, nie si velmi v pozicii vyjednavaca.