Televizia plazma co na to poviete?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hellwet
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Televizia plazma co na to poviete?

Príspevok od používateľa hellwet »

čaute v prvom rade vás chcem len upozorniť to že nič nejdem kupovať len sa pýtam. Na nete som si len tak zo zaujímavosti čítal o plazmách a dočítal som sa to že dnešné plazmy už nežerú toľko elektriky ako tie dávnejšie. Citujem jednu vetu s nemenovaného fóra "pozeral som spotrebu uz tie nove plazmy nemaju vysoku" Tak som sa nad tým zamyslel, či je to pravda alebo nie ale neviem, tak sa vás pýtam, či to je pravda? Ako som písal na nete si to tiež pozerám a tam tiež o niečom takom písali
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Televizia plazma co na to poviete?

Príspevok od používateľa Pilifo »

Áno, je to pravda.
hellwet
Star
Star

takze pokial by som kupil nakoniec plazmu ale nekupujem nic, tak by mi uz tolko nezrala jak davnejsie a nekazila by sa tolko? Ako tie minule plazmy? Lebo ked ich pozeram v roznych obchodoch, tak tam su furt lacnejsie ako LED
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...je ťažké pozrieť si spotrebu televízie?...napr. táto najpredávanejšia na alze...

http://www.alza.sk/60-lg-60pz950-d233527.htm

...spotreba je 245W...môj PC práve teraz žerie 181W...podľa mňa je to dosť vysoká spotreba...
hellwet
Star
Star

tu som prave pozeral ale asi som prehliadol ten udaj o spotrebe. No ale ja mam v PC 700W zdroj, takze ked sa to tak vezme je to stale vysoka spotreba? Ked moj zdroj ma este vysiu? Ale, ci su este furt tak kazive ako kedysi alebo nie
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...že máš 700W zdroj neznamená, že si tých 700W aj zoberie...alebo myslíš, že mám v PC 181W zdroj???...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hellwet - miesas jablka s hruskami.
K tomu zdroju - ked mas v aute 60 litrovu nadrz, neznamena to automaticky, ze zerie viac ako auto s 45l nadrzou.
hellwet
Star
Star

dobre ale tak teda jak je to aj s tym servisom s tou plazmou? Furt su take kazive alebo je to uz lepsie ako kedysi? Lebo pokial je to lepsie, tak normalne by sme nad plazmou zacali rozmyslat
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

http://www.techlicious.com/blog/lcd-vs- ... rgy-costs/

Je tam písané, že LED TV (mimochodom majú nižšiu spotrebu ako LCD) ťa pri 5-hodinovom dennom pozeraní vyjde na cca. 13$ ročne, pričom plazma 21$, čo podľa mňa nie je až taký veľký rozdiel a navyše sú to údaje spred roka, takže ten rozdiel bude dnes ešte menší.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Grim
uplna hlupost...tie papierove hodnoty su na mile vzialene od realnych

@Pilifo
presne tak...ten rozdiel tam nieje nejaky velky...tvrdim si povedat ze je to este mensi rozdiel nez tam pisu
navyse su to drobne v porovnani s cenou samotnej TV

navyse plazma je lacnejsia pri rovnakej uhlopriecke a s podobne kvalitnym obrazom
zvycajne stoji LCD o 60% viac nez plazma pri rovnakej kvalite obrazu
hellwet
Star
Star

no ved prave to ako napisal wladas ta cena mna laka ta cena tej plazmy pokial by sme kupovali TV do buducna. Aj ked zatial mame 40" LED ale chcelo by to proste nieco vecsie a ta plazma pri uhlopriecke 58" alebo kolko tam bolo, tak by bol strasne velky rozdiel. Inac by to bolo o dost lepsie na hranie hier z konzoly a najme na sledovanie filmov cez blu ray
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

tak 58" je uz pekna hracka
len mat na to peniaze :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nechceš radšej projektor? Ja mám doma toto: http://www.alza.sk/benq-w1200-d240610.htm a som fakt spokojný (je to k telke a HT nie k PC no niekedy si tam hodím book).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Grim napísal:...spotreba je 245W...môj PC práve teraz žerie 181W...podľa mňa je to dosť vysoká spotreba...
Vysoka spotreba? Za 60" uhlopriečku?

Nie je dôležite čo kde pišu, ale realny stav. Tie papierove spotreby su maximalne možne, ktore tv spotrebuju. Dôležita je ale realna priemerna spotreba, ktora je neporovnateľne nižšia. V domacich podmienkach je spotreba (realne namerana) u 42" plaziem cca 100-150 W v zavislosti od nastavenia a toho čo na obraze beži. To nie je vôbec veľa, toľko žrali CRT.

A veľmi podstatna vec, watty nie su dôležite. To že plazma zožerie napr. 140 W a LCD s LED 70 W, neznamena že je to dvakrat toľko. Treba si to premietnuť do peňazi. A tam je to zanedbateľny rozdiel, rovny par desiatok centov až jednotiek eur mesačne v zavislosti od použivania.

A 3. najpodstatnejšia vec, pri zhodnej cene a uhlopriečke dostaneš u plazmy podstatne lepši obraz ako u lcd. Za obrazovo porovnateľne LCD musiš vysoliť aspoň o polovicu viac. Tym padom na tej nižšej spotrebe neušetriš absolutne nič, kedže ta vyššia nakupna cena LCD sa ti na spotrebe nikdy nevrati.
hellwet napísal: a nekazila by sa tolko? Ako tie minule plazmy?
To je nezmysel. Plazmy sa nekazia a nekazili o nič viac ako ostatna elektronika.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ryan Giggs - prvé generácie plazmových teliek sa nemohli nikdy pokladať na rub, boli náchylné ku kazeniu oveľa viac ako tie nové. Kopec technologických obmedzení, ktoré spôsobovali potenciálne zvýšenú kazovosť. Napríklad "screen burn-in" vypalovanie častí obrazovky, staré obrazovky mali fosfor, ktorý sa vymlátil časom a tak telka strácala svietivosť. A taktiež pri väčších uhlopriečkach bolo vidieť riadne mriežku [Fixed Pattern Noise], tak divne.
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

ja do dvoch týždnov beriem : http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=24176 :)

obraz plazmy je neporovnatelne kvalitnejší ako pri LCD ,v danej cene . Hlavne to edge podsvietenie takých velkých plôch je strašný nezmysel
Ryan Giggs
VIP
VIP

uplink napísal:Ryan Giggs - prvé generácie plazmových teliek sa nemohli nikdy pokladať na rub, boli náchylné ku kazeniu oveľa viac ako tie nové. Kopec technologických obmedzení, ktoré spôsobovali potenciálne zvýšenú kazovosť.
To sa ale da aplikovať v podstate na každu novu technologiu. Aj na prve LCD. A inak, prve generacie plaziem sa robili pred 15-timi rokmi a pochybujem že hellwet hovoril o tych. Vtedy možno ešte ani nebol na svete.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

To čo som písal bolo na modeloch z roku 2006, teda do roku 2006.
Ryan Giggs
VIP
VIP

V roku 2006 to nebola prva generacia. Plazmy su na trhu od cca roku 1997 (ak sa nemylim). Neviem o tom, žeby sa v roku 2006 plazmy kazili častejšie ako LCD. V zmysle že prestane isť.
Vypaleny obraz neznamena že je plazma pokazena. To čo popisuješ je skôr negativna vlastnosť technologie, ktoru vyrobcovia rok čo rok potlačuju viac a viac. To sa môžeme baviť aj o "strašidelnej" nerovnomernosti podsvietenia u prvych led lcd, ustrelene farby atd. To je analogia.
hellwet
Star
Star

no ja som mal namysli plazmy z roku 2006 o tom ze boli dake plazmy v roku 1997 to neviem aj ked som uz bol na svete ale ide mi o ten princip, ze ci je to kazive alebo nie. elbo 60" plazma z 600Hz a cenou 1300€, tak podla mna je to super cena ako neviem ako by vyzeral 600Hz, ci fantasticky alebo lepsie ako ten 100Hz co mame na terajses telke co je LED 40"
Napísať odpoveď