chyť a pusť rybolov

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
MaRtIn065
Medium Expert
Medium Expert

chyť a pusť rybolov

Príspevok od používateľa MaRtIn065 »

čaute
ak sú tu nejakí rybári (ako ja) tak aky je váš názor na chyť a pusť
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: chyť a pusť rybolov

Príspevok od používateľa pryja »

Tyranie ryb
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Takže uprednostňuješ chyť a zjedz pred chyť a pusť?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Rybárske "chyť a pusť" bude mať svoju obdobu v poľovníckom "vystreľ, no nechaj ležať?"
Filozofiu "chyť a pusť" sa mi kolega v práci (vyštudované rybárstvo) snažil vysvetliť, no zhodli sme sa na tom, že najlepšia ryba je zjedená ryba. :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Muffi napísal:Takže uprednostňuješ chyť a zjedz pred chyť a pusť?
samozrejme
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

pryja napísal:samozrejme
takze ak chapem Tvoju logiku spravne tak ked si da niekto spravit pierce-ing a potom ho podrezu alebo este lepsie umlatia o kamen (idealne az o niekolko hodin preckanych v sieti) tak je to menej utrpenia ako ked si to necha zahojit?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Záhadné myšlienkové pochody. Samozrejme, že z pozície radikálneho ochrancu zvierat je chyť a pusť kritizovateľná metóda, ale určite je to nakoniec lepšie, ako rybu zabiť a zjesť.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito - v čom lepšie?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No predsa že tá ryba žije naďalej svoj rybací život a spokojne si pláva ako aj predtým. Btw, rybacinku môžem, takže uprednostňujem chyť a spapaj :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ze ked ryby chytis, tak ju usmrtis a zjes. A takto ju chytis, vytiahnes hacik a pustis ju spat v ranou v papuli. Viem, ze tam neni protihrot na haciku, ale aj tak.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hojko napísal:Ze ked ryby chytis, tak ju usmrtis a zjes. A takto ju chytis, vytiahnes hacik a pustis ju spat v ranou v papuli. Viem, ze tam neni protihrot na haciku, ale aj tak.
... a teraz si vezmi ze pred tebou to takto už urobili dvaja, teraz ty a po tebe možno ešte ďalší traja...to si tá ryba potom nakoniec možno aj želá aby ju už konečne zjedli :slap:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nie som rybár - zanechá ten háčik nejak katastrofálny dopad? Laicky mám pocit, že tá ryba to určite prežije a predsa je to lepšie, keď ďalej žije akoby mala skončiť na pekáči.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tiez sa mi zda, ze ked ma hacik len v papuli tak je to este ok. Horsie je, ked ho ryba zhltne a rybar iba odstrihne silon a rybu pusti, ale to snad robi len maloktory z nich :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Drvivá väčšina športových rybárov používa háky bez protihrotu, tieto rybe zanechajú iba maličkú ranu ktorá ani nestojí za zmienku proti tomu aké bývajú niektoré ryby dotlčené od kameňov z prúdu a pod...
Ak je háčik týranie, tak tým je potom aj očkovanie zvierat.

V konečnom dôsledku to ajstak záleží na konkrétnom rybárovi. Jednoznačne najhorší sú dedkovci zo starej školy ktorý rybu tahajú ešte po po brehu lebo sa im nechce zohýbať a ani špiniť kôli krpcovi podberák, poprípade tahajú malých zubáčov z veľkej hĺbky čo už nerozdýchajú a pod.

Skutočný rybár sa k ulovenej rybe správa jak k novej frajerke
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Ze ked ryby chytis, tak ju usmrtis a zjes. A takto ju chytis, vytiahnes hacik a pustis ju spat v ranou v papuli. Viem, ze tam neni protihrot na haciku, ale aj tak.
ryba nie je cicavec. jej primitivna nervova sustava jej s tezkostami dovoli co i len citit bolest toboz aby si to neskor pamatala. ano, je pravda, ze v testoch ryby, ktore boli chytene mali chvilu porusene stravovacie navyky (resp. sa kvazi bali byt chytene opat), ale do par hodin su na tom rovnako dobre ako boli predtym. (vratane zacelenej rany, kedze jej porusis v podstate len kozu, ktora sa rychlo regeneruje)
navyse pustena ryba sa moze dalej rozmnozovat a udrziavat ekosystem taky aky je, ak ju zabijes a zjes rozhodne nicomu nepomozes
arcrue
Expert
Expert

Príspevok od používateľa arcrue »

ja som pro live :)...treba rybku max odfotit a pustit...treba konzumovat ryby z chovnych stanic alebo z rybolovu...to su ryby aj chutnejsie, mnoho krat aj zdravsie (znecistenie niektorych revirov) a hlavne na to urcene...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

axxis napísal:ryba nie je cicavec. jej primitivna nervova sustava jej s tezkostami dovoli co i len citit bolest toboz aby si to neskor pamatala. ano, je pravda, ze v testoch ryby, ktore boli chytene mali chvilu porusene stravovacie navyky (resp. sa kvazi bali byt chytene opat), ale do par hodin su na tom rovnako dobre ako boli predtym. (vratane zacelenej rany, kedze jej porusis v podstate len kozu, ktora sa rychlo regeneruje)
navyse pustena ryba sa moze dalej rozmnozovat a udrziavat ekosystem taky aky je, ak ju zabijes a zjes rozhodne nicomu nepomozes
si videl niekedy dokument s zralokmi, ked nahryzne nejaku rybu a pusti ju ku dnu este zivu, ako sa meta vo vode? Myslim, ze od radosti, ze mu utiekla to nebude.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zas nahryznutie a pichnutie háčikom nie je to isté. Buď piercing alebo nech ťa nabodnú na hák a zjedia. Čo je lepšie?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pryja napísal:si videl niekedy dokument s zralokmi, ked nahryzne nejaku rybu a pusti ju ku dnu este zivu, ako sa meta vo vode? Myslim, ze od radosti, ze mu utiekla to nebude.
wtf? to odkial tahas take argumenty? to akoze ides prirovnavat prepichnutu kozu ust, ktora pomaly nema nervy k prehryznutiu vacsiny tela a zivotnych organov? wow, hned som na Tvojej strane ked uvadzas taketo relevantne priklady.

to je ako keby si sa nechcela dat strihat (vlasty nemaju nervy) pretoze si videla ako niekoho 7x postrelili a potom sa zmietal v bolesti na zemi. a navyse Ti nedochadzaju suvislosti. ja som vravel, ze ryba ma primitivnu nervovu sustavu, ktora jej ani nedovoli citit bolest. a za tym si aj stale stojim. ale to, ze neciti bolest neznamena, ze nevie o poruchach vlastneho tela resp. ze nedostava ziadne impulzy zvonku. samozrejme, ze ked ju pohryzie zralok tak si to uvedomuje a snazi sa utiect tak ako to najlepsie odkaze, ale to este neznamena, ze citi bolest tak ako si to predstavujes Ty. to iste ked utrhnes muche kridla tak o tom ta mucha zrejme vie, tolko jej este jej ganglia povedia, ale zeby to bola bolest ako poznaju vysoko vyvinute organizmy tak to asi nie.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

pryja nehnevaj sa na mna ale tvoje nazory prezentovane v tejto teme hranicia s mentalnym hendikepom. Aj laska ku zvieratam musi mat nejake racionalne hranice.
Napísať odpoveď