Pestovanie chilli
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pestovanie chilli
ticho zavidim 
fotky nesu prave najlepsie.. fotene mobilom, ale chcem co najviacrastlin prezimovat, a to habanero dufam ze sa dozije tretieho roku, chcem z neho bonchi..
-
PhYs0c
King
drzim palec 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
co je bonchi?brainwirm napísal:fotky nesu prave najlepsie.. fotene mobilom, ale chcem co najviacrastlin prezimovat, a to habanero dufam ze sa dozije tretieho roku, chcem z neho bonchi..
bonsai z chilli 
čo robiť keď čili nekvitne?
Mám habanero, ktoré prezimovalo, má dosť malé lístky oproti min. roku, nwm čo s tým či to ožije
alebo je už nadobro tahet...
Mám habanero, ktoré prezimovalo, má dosť malé lístky oproti min. roku, nwm čo s tým či to ožije
-
zelovoc
Darca
na jar nam vyklicilo 5 habanier. 2 sme zasadili do sklenika, kde jedna sice rastie ale kvety opadavaju. dalsiu sme zasadili do pody k ostatnym paprikam, je krpata a prakticky bez plodu. posledne 2 isli do kvetinaca a su odvtedy stale pred domom. a tie narastli do peknych rozmerov a peknej urody, stretol sa niekto s niecim podobnym?
mne naga morich opadava dost.. je najvecsia ma cez meter, a ma asi 15 plodov ostatne kvety opadli
nvm co stym. Hnojim hostejickymi slepacincami, je v kvalitnej pode...
Mate niekto v ponuke (z každého cca 5 semien)?
Habanero Red Savina
Habanero Yellow
Habanero Chocolate
Habanero Green
Naga Morich
Ak áno ozvite sa cez SS, ďakujem...
Habanero Red Savina
Habanero Yellow
Habanero Chocolate
Habanero Green
Naga Morich
Ak áno ozvite sa cez SS, ďakujem...
Dal by som si ale huba by ma dosť pálila 
-
mihalswk
Medium Professional
Cavte, mám na Vás otázku, niektoré chilli papričky mi nestihli dozrieť keby ich odtrhnem alebo keby vytrhnem celú rastlinku zo zeme a dam to na slnko dojdu este ?
cez leto sa mi odtrhol jeden konarik z rastlinky a na slnku mi to dozrelo.
Co vy nato ?
cez leto sa mi odtrhol jeden konarik z rastlinky a na slnku mi to dozrelo.
Co vy nato ?
dojdu ak ich das na slnecne okno, bezne to tak robim, vid fotka, polku z tych zelenych papriciek mam uz takej farby akej maju byt, za cca 5 dni... inak tohto roku bohata uroda, 10 rastlin a vyse 5kg zeleniny
toto je len cast posledneho (tretieho) zberu
-
zelovoc
Darca
velmi pekne, co to to tam mas za odrody? vobec nepoznambrainwirm napísal:dojdu ak ich das na slnecne okno, bezne to tak robim, vid fotka, polku z tych zelenych papriciek mam uz takej farby akej maju byt, za cca 5 dni... inak tohto roku bohata uroda, 10 rastlin a vyse 5kg zeleninytoto je len cast posledneho (tretieho) zberu
Tie oranzove a take iste zlte - Habanero Orange / Habanero Yellow
Male fialove - Bolivian Rainbow
Tmave velke - Hungarian Black
...si myslim
Male fialove - Bolivian Rainbow
Tmave velke - Hungarian Black
...si myslim
oranzove su habanera, zlte su habanera + fatalii (fatalii je chinenska velmi podobna habaneru, palivost rovnaka, ale je viac citrusova, a dava trocha vecsiu urodu.) rozonat sa daju podla toho ze habanera maju koniec zapuceny dovnutra a fatalii maju koniec spicaty podobne ako naga morich.
potom male fialove su bolivian rainbow, tie velke su jalapeno purple, zlte/cervene velke podlhovaste su penis pepper, len sa nejak nevydarili, odzaciatku miesto zelenej boli zlte, a potom tam este nejaky noname to su tie zelene (dozrete cevene) uzke papircky, odhadom okolo 60-100tis. shu.
este sa tam vala aj naga morich ale tiez este nesu dozrete na fotke ich tazko rozoznat
//tie vysusene su bolivian rainbow + black pearl, oni tie papricky susenim stracaju fialovu farbu...
potom male fialove su bolivian rainbow, tie velke su jalapeno purple, zlte/cervene velke podlhovaste su penis pepper, len sa nejak nevydarili, odzaciatku miesto zelenej boli zlte, a potom tam este nejaky noname to su tie zelene (dozrete cevene) uzke papircky, odhadom okolo 60-100tis. shu.
este sa tam vala aj naga morich ale tiez este nesu dozrete na fotke ich tazko rozoznat
//tie vysusene su bolivian rainbow + black pearl, oni tie papricky susenim stracaju fialovu farbu...
Chlapci, ak neviete co s habanerami, tak odporucam tuto omacku: http://ushotstuff.com/Sauce.Recipes.htm ... absolutely (osekany cesky preklad: http://www.chilli-forum.cz/viewtopic.php?f=68&t=736 )
Ja som ju trochu modifikoval - menej manga, menej citrusovej stavy, viac papriciek
Chuti vyborne, presne nieco take som hladal, kedze mam rad ovocnu aromu habanera, minule som to skusal s jablkami a bola fajn, ale tato je proste lepsia 
Naklady: ovocie za nejake 4 eura, papricky zadarmo (thx to Francek)
Ja som ju trochu modifikoval - menej manga, menej citrusovej stavy, viac papriciek
Naklady: ovocie za nejake 4 eura, papricky zadarmo (thx to Francek)
-
Francek
Star
Nie je zac
Dufam ze posles vzorku na ochutnavku 
-
galbavymartin
Light Professional
nemate niekto pls semienka dakych habaner? alebo aj vypestovane papricky? vsetko co mame v zahradke su no name
a uz by to chcelo nieco kvalitnejsie..thx
GothaR, pouzivas to ako marinadu alebo sa to da aj ako normalna omacka uz k hotovemu masu?