Skok z výšky 36,6 kilometra /Red Bull Stratos
Re: Skok z výšky 36,6 kilometra /Red Bull Stratos
Kolko mal padakov ? ja som si vsimol 1 ze otvoril a niekde som cital ze ma padat 15 minut na bbc co som pozeral nezdalo sa mi to ako 15minut
Podľa sme.sk
18:50 Môžeme si zatiaľ niečo povedať o padákoch, ktoré má Felix k dispozícii. Celkovo ich má k dispozícii tri. Prvý, stabilizačný klzák, sa vypustí vtedy, ak krátko po skoku začne Rakúšan nekontrolovateľne rotovať. V tom prípade sa spustí automaticky.
Hlavný padák by si Felix mal otvoriť vo výške 1500 metrov nad Zemou. Ak sa niečo stane má v zálohe ešte rezervný padák. Ten by sa mal automaticky otvoriť, ak by padal prirýchlo (126 kilometrov za hodinu) vo výške 610 metrov. Ak všetko pôjde podľa plánu, Felixovi bude stačiť jeden padák.
3 padaky dokopy
ale vsetko prebehlo v poriadku tak pouzil len jeden hlavny
ale vsetko prebehlo v poriadku tak pouzil len jeden hlavny
nejaký ucelený záznam z toho nie je ?
-
lowmanek
Light Professional
Einstein sa asi v hrobe obracia.... 
Uplne suverénne to napísali!

-
Daggertail
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
to clovek ani nevie,ci sa ma smiat alebo plakat 
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie len ze napisali ze pokoril rychlost svetla ale napisali aj zlu rychlost aku dosiahol 
Inak neviete, čo sa stalo s tou kapsulou? Na konci prenosu ukazovali, že padá.. či? Prípadne nejaké video z dopadu kapsuly. A inak.. to ten balón už vopred nafúkali na taký tlak, aby sa udržal v tých približne 37-39km alebo ho vedeli regulovať?
-
Soviet
Darca
Vedeli ho regulovat ak sa nemylim. Uberali a pridavali. Aby neletel vyssie taktiez. Pozerat som to zacal len pri poslednych "skuskach", takze neviem presnejsie.
Inak potvrdene vsetky tri rekordy http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_ ... 3267801830
First freefall to break the speed of sound barrier: Felix's top speed during freefall was 1,342.8 km/h (Mach 1.2)
Freefall from highest altitude: 128,000 feet (previous record: 102,800 feet)
Highest manned balloon flight: Float altitude of 128,097 feet (previous record: 113,740 feet)
Inak potvrdene vsetky tri rekordy http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_ ... 3267801830
First freefall to break the speed of sound barrier: Felix's top speed during freefall was 1,342.8 km/h (Mach 1.2)
Freefall from highest altitude: 128,000 feet (previous record: 102,800 feet)
Highest manned balloon flight: Float altitude of 128,097 feet (previous record: 113,740 feet)
Ou, takže veľmi pekne Felix.
Škoda len, že neprekonal tú dĺžku voľného pádu, ale hlavná vec, že je v poriadku. Inak ja sa do tohto nejak nevyznám, preto sa opýtam. Ale myslíte, že to na ňom môže nechať či už skôr alebo neskôr nejaké následky?
-
Andi_Cibula
Addict
Bol vo výške kde už je vyššia radiácia, takže ohroziť ho to mohlo a nemuselo. O vplyvu malých dávok radiácie na človeka toho vieme stále málo.hd_ napísal:Inak ja sa do tohto nejak nevyznám, preto sa opýtam. Ale myslíte, že to na ňom môže nechať či už skôr alebo neskôr nejaké následky?
Neverím, že tam mohol byť ohrozený viac ako bežný astronaut.... čiže ak nejaké následky, len podobné tým, čo mali astronauti pohybujúci sa vo voľnom priestranstve. Tú obrovskú rýchlosť ani sám neregistroval, keďže tam nebol vzduch, čiže tiež žiadne vážnejšie následky.. a pribrzdenie o atmosféru určite bolo plynulé bez extrémneho preťaženia.. snáď len zatočenie hlavy, keď tak asi v polovici rotoval dookola.
Mňa by zaujímalo či je možné skočiť z ešte väčšej výšky.
Skontaktuj Red Bull, pár vedcov. Go for glory! 
eviete asi kolko zarobil on??? ked pekny balik ja skocim z 47km