Kresba v MS paint ( skicar )
Kresba v MS paint ( skicar )
Moje tretie speedpainting video. Na kreslenie som pouzil MS Paint ( malovani, skicar ). Trvalo mi to priblizne 2 hodiny. Ak sa vam bude moja tvorba pacit prosim like a subscribe a ak sa vam bude chciet mozete si pozriet aj moje ostatne speedpainting videa.
http://www.youtube.com/watch?v=4XHfikPk ... e=youtu.be
PS: ak by ste mali nejake pripomienky alebo otazky ku kresbe kludne napiste.
http://www.youtube.com/watch?v=4XHfikPk ... e=youtu.be
PS: ak by ste mali nejake pripomienky alebo otazky ku kresbe kludne napiste.
Re: Kresba v MS paint ( skicar )
Ak si to ty robil tak klobuk dole, dal som ti like
len mal by si prejsť na Photoshop kde by sa tvoje skilly trošku viac ukázali 
Ja ako zastanca myslenia skeptikov sa spytam: mozes sem hodit vysledny obrazok v originalnom rozliseni?
Je to fakt dosť dobré.
No musím si rýpnuť. Konečne sa môžem opýtať priamo nejakého Paint-paintera. Aký je zmysel tvoriť v Painte? V čom to napĺňa? Ja tam okrem toho dobrého pocitu, že "Yes, spravil som fakt schopný obrázok v primitívnom editore" nevidím. Snáď ešte len očarenie laickej verejnosti, ktorí Paint použili len na informatike na prvom stupni.
Uznávam, je to prplačka, a dá to určite niekedy aj dosť hodín roboty. No ja proste nechápem, aký význam má tvoriť v Painte, keď sa ten výsledok nedá s kvalitným editorom porovnať. Na druhej strane ale, práca/maľba v Painte nemá s Photoshopom absolútne nič spoločné. V painte ide skôr o selektovanie plôch čiarami, a následné maľovanie (niekto by mohol povedať že vymaľovávanie) a v PS-ku už ide fakt o maľbu se vším všudy (tabletom o to reálnejšie). Ja ako človek čo robí v PS by som toto v Painte určite nespravil, a myslím, že veľa Paint-erov by si v neškrtlo v PS-ku.
Každopádne, ak je to tvoj koníček, drž sa toho. Je to fakt pekné.
No musím si rýpnuť. Konečne sa môžem opýtať priamo nejakého Paint-paintera. Aký je zmysel tvoriť v Painte? V čom to napĺňa? Ja tam okrem toho dobrého pocitu, že "Yes, spravil som fakt schopný obrázok v primitívnom editore" nevidím. Snáď ešte len očarenie laickej verejnosti, ktorí Paint použili len na informatike na prvom stupni.
Uznávam, je to prplačka, a dá to určite niekedy aj dosť hodín roboty. No ja proste nechápem, aký význam má tvoriť v Painte, keď sa ten výsledok nedá s kvalitným editorom porovnať. Na druhej strane ale, práca/maľba v Painte nemá s Photoshopom absolútne nič spoločné. V painte ide skôr o selektovanie plôch čiarami, a následné maľovanie (niekto by mohol povedať že vymaľovávanie) a v PS-ku už ide fakt o maľbu se vším všudy (tabletom o to reálnejšie). Ja ako človek čo robí v PS by som toto v Painte určite nespravil, a myslím, že veľa Paint-erov by si v neškrtlo v PS-ku.
Každopádne, ak je to tvoj koníček, drž sa toho. Je to fakt pekné.
Ako zabitie voľného času je to fajn.
Naozaj je to krásne. Len škoda, že to nemá žiadne praktické využitie. Ak nerobíš s PS, tak to skús, možno by si zistil, že máš oveľa väčší potenciál, ako sa teraz javí. 
Hensym, ak by si si precital popis videa, bolo by ti to jasne. Ja nemam graficky tablet a myskou kreslit realisticke portrety proste neviem. V MS Painte sa kresli inak, tam sa len vacsinu casu "ohybaju ciary" a jeden z hlavnych dovod je ten, ze ma to tam bavi a porovnavat s PS sa to vskutku neda, kedze to je nieco uplne ine.
tuti - http://leteckaposta.cz/604699234
tuti - http://leteckaposta.cz/604699234
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Paráda to je.
-
Hotwire
Addict
urobil by si aj kresbu na zelanie? 
paint level:999
Ale inak suhlasim s henysom v tom, ze ze v PS to je o niecom inom
Na tvojom mieste by som nad tym tabletom naozaj pouvazoval
Ale inak suhlasim s henysom v tom, ze ze v PS to je o niecom inom
Na tvojom mieste by som nad tym tabletom naozaj pouvazoval
iWin aha tak dakujem cakam na 650€ + 
-
Runes
Addict
Fuuuu respekt
najprv som myslel ze dakto zasa troluje ale ne
a fandim ti ja tvrdim ze paint je najsilnejsi nastroj co windows ma
a kto chodi alebo chodil na VS musi odovzdavat zadania tak vie ocom hovorim
vacsinu obrazkov aj v diplomovke som v nom porobil pripadne "upravil"
To chceš aby ti ten tablet aj handričkou utrel monitor? Akých 650€?Ukert napísal:iWin aha tak dakujem cakam na 650€ +
Ja mám Genius za 30€, a má všetko. 8x6", veľa nastavení, programovateľné tlačítka, pero s 1024 úrovňami citlivosti - proste všetko čo potrebuješ. Neviem do čoho chceš vrážať 650€. Ty snáď myslíš tie high-end tablety, s 17" monitorom a čmáraš priamo na ne. To je ti dokopy ale na tri veci. Ak si doteraz kreslil v Painte, tak aj tablet za 30-50€ bude výhra.
Každopádne, jediná vec čo mi na tom Geniuse vadí je podpora OS, preto budúci tablet bude najskôr Wacom.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no neviem si predstavit kreslit na nejakom prtavom 7" tabletiku. asi myslel iPad...Hensym napísal:
To chceš aby ti ten tablet aj handričkou utrel monitor? Akých 650€?
Ja mám Genius za 30€, a má všetko. 8x6", veľa nastavení, programovateľné tlačítka, pero s 1024 úrovňami citlivosti - proste všetko čo potrebuješ. Neviem do čoho chceš vrážať 650€. Ty snáď myslíš tie high-end tablety, s 17" monitorom a čmáraš priamo na ne. To je ti dokopy ale na tri veci. Ak si doteraz kreslil v Painte, tak aj tablet za 30-50€ bude výhra.
Každopádne, jediná vec čo mi na tom Geniuse vadí je podpora OS, preto budúci tablet bude najskôr Wacom.
-
TommyHot
Addict
Ak chces kreslit tymto stylom, ale efektivnejsie, tak jednoznacne odporucam Illustrator. Ak si nieco taketo robil v Painte 2 hodiny, tak v illustratore by si to mal za pol hodinu s podstatne lepsim vysledkom.
No ok, tak co som teraz pozeral najlacnejsi za 633€ od spolocnosti Wacom. A4, vidis na tom co kreslis a to je ta hlavna vec, ktoru chcem.Hensym napísal:
To chceš aby ti ten tablet aj handričkou utrel monitor? Akých 650€?
Uz som mal moznost si vyskusat taky lacny tablet, ktory mal spoluziak, ale velmi zle sa mi na tom kreslilo a bolo to neprirodzene, kreslis na jednu plochu a zobrazuje sa to na inej. Zatial ostanem pri MS Painte, bavi ma kreslit v tom, je to nieco ine, nez klasicky s ceruzkou na papier.
-
Soviet
Darca
Kludne to mozes do buducna hodit aj sem http://www.hojko.com/vase-video-vytvory-t72850-160.html
Inak pekna praca.
Takze podla tvojej teorie je lepsie ohybat ciary v painte ako pracovat na lacnejsom tablete?Ukert napísal:No ok, tak co som teraz pozeral najlacnejsi za 633€ od spolocnosti Wacom. A4, vidis na tom co kreslis a to je ta hlavna vec, ktoru chcem.
Uz som mal moznost si vyskusat taky lacny tablet, ktory mal spoluziak, ale velmi zle sa mi na tom kreslilo a bolo to neprirodzene, kreslis na jednu plochu a zobrazuje sa to na inej. Zatial ostanem pri MS Painte, bavi ma kreslit v tom, je to nieco ine, nez klasicky s ceruzkou na papier.
Ukert: Ak si potrpíš, tak nič proti. 
90% tabletov je takých,...resp. 90% grafikov používa tablety bez displeja. Ty sa na ten tablet prakticky nikdy nepozrieč, vždy pozeráš na monitor, a ako hýbeš rukou, vidíš to live na monitore. Prvé minúty sa zdali neprirodzené aj mne, teraz si to neviem vynachváliť. Skôr si neviem predstaviť kresliť na niečo s displejom. Nie je to papier, nie je to plošné na zemi. Ale je to asi o zvyku. Každopádne, prechod zo skicáru na tablet s displejom, to si kráľ.
zelovoc: Vidím, že vieš, o čom hovoríš. Skoro všetky tablety majú uhlopriečku pod 8". Prečo? Pretože viac nevyužiješ. Prečo? Pretože tablet nie je mobil. Pri grafických tabletoch sa ukotvuje veľkosť tabletu na veľkosť obrazovky. Čiže je jedno, aký rozmer máš, vždy jedným pohybom prejdeš cez celý monitor. Neviem si predstaviť kresliť na niečo väčšom ako 8". Ťahať ruku cez pol stola.
http://www.alza.sk/klavesnice-a-mysi/ta ... =1465&po=1
Pozri si veľkosti tých tabletov, vyselektoval som ti to na značku Wacom, ktorá je top. Stále si myslíš, že 8x6" je prťavý tablet? Asi nie.
Btw., iPad nie je grafický tablet. Vidím že vieš o čom hovoríš. Btw2., iPad nemá o moc viac, je to skoro rovnaký rozmer.
90% tabletov je takých,...resp. 90% grafikov používa tablety bez displeja. Ty sa na ten tablet prakticky nikdy nepozrieč, vždy pozeráš na monitor, a ako hýbeš rukou, vidíš to live na monitore. Prvé minúty sa zdali neprirodzené aj mne, teraz si to neviem vynachváliť. Skôr si neviem predstaviť kresliť na niečo s displejom. Nie je to papier, nie je to plošné na zemi. Ale je to asi o zvyku. Každopádne, prechod zo skicáru na tablet s displejom, to si kráľ.
zelovoc: Vidím, že vieš, o čom hovoríš. Skoro všetky tablety majú uhlopriečku pod 8". Prečo? Pretože viac nevyužiješ. Prečo? Pretože tablet nie je mobil. Pri grafických tabletoch sa ukotvuje veľkosť tabletu na veľkosť obrazovky. Čiže je jedno, aký rozmer máš, vždy jedným pohybom prejdeš cez celý monitor. Neviem si predstaviť kresliť na niečo väčšom ako 8". Ťahať ruku cez pol stola.
http://www.alza.sk/klavesnice-a-mysi/ta ... =1465&po=1
Pozri si veľkosti tých tabletov, vyselektoval som ti to na značku Wacom, ktorá je top. Stále si myslíš, že 8x6" je prťavý tablet? Asi nie.
Btw., iPad nie je grafický tablet. Vidím že vieš o čom hovoríš. Btw2., iPad nemá o moc viac, je to skoro rovnaký rozmer.
Nepisem, ze je to lepsie, len ide o to, ze mne osobne vyhovuje viacej ceruzka ako lacnejsie tablet, a ked mam chut na pc nieco nakreslit tak vyuzivam prave zmieneny skicar.iWin napísal:
Takze podla tvojej teorie je lepsie ohybat ciary v painte ako pracovat na lacnejsom tablete?Ja mam genius za 50 eur, mam to sice len na retus fotiek kedze kreslit absolutne neviem aj ked by som chcel.. a nie je to az taka tragedia..
-
weroro
Flash coder
Sa nám to tu zvrtlo na "poradňu pri kúpe" 
Vektorový editor je lepší ako rastrový. Pracuješ v ňom skoro rovnako ako v Painte a výsledok je o 1000% lepší.
Vektorový editor je lepší ako rastrový. Pracuješ v ňom skoro rovnako ako v Painte a výsledok je o 1000% lepší.