Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
creativ718
Amateur
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Doporučuju ti brát Gainery, měl jsem 2 balíčky, pravidelně jsem bral, rozpustil jsem si do pití (většinou s vodou) asi 2x-3x denně, jen v posilovací dny. A výsledek byl zatím 10 kg nahoru.
Treba aj počas dní, kedy necvičíme, dodržovať suplementáciu.
Môže to mať vedľajšie účinky? Nechcem to zbytočne objednávať. Napríklad viem, že jednému kamarátovi spôsobili 2 rôzne značky, s prepáčením "non-stop s*ačku". Od vtedy tomu nedal šancu. Koľko tam treba investovať na to pravidelné používanie?
To, že ho prehnalo môže byť spôsobené tým, že jednoducho je citlivejší na niektorú zložku. Alebo si myslel, že rýchlejšie naberie, keď to bude jesť na kilá, prehnal to s dávkovaním a výsledok bol taký aký bol. Osobne som vyskúšal, myslím si, že dosť veľa značiek a nikdy som nemal problém. Stalo sa mi, že som občas behal na záchod častejšie, ako je normálne, ale to trvalo možno deň a potom pohoda. Akurát mám v shakeri tento http://www.bodyworld.sk/optimum-nutriti ... -45-kg-485 a som s ním maximálne spokojný a odporúčam ho každému. Takéto 5,5 kg balenie mi vydrží asi 2 týždne. Čo je ale lepšie je kombinácia proteín + sacharidy. Tu u mňa vyhráva protein http://www.bodyworld.sk/optimum-nutriti ... 2270-g-231 + komplexné sacharidy http://www.bodyworld.sk/biotech-usa-carbox-1000g-1074
Keď siahneš napríklad po značke Gaspari, tak určite nič nepokazíš. Napr. http://www.bodyworld.sk/gaspari-real-ma ... 45-kg-1545
Keď siahneš napríklad po značke Gaspari, tak určite nič nepokazíš. Napr. http://www.bodyworld.sk/gaspari-real-ma ... 45-kg-1545
Ja som v živote zo suplementov nič nemal, je však pravda, že niektorí majú citlivejší žalúdok, ako bolo spomenuté vyššie. Ale tak posratie sa - to je najhoršie, čo sa ti môže stať, čiže to nie je nič hrozné, že by si sa musel báť nejakých vedľajších účinkov - nie sú to lieky (steroidy), iba obyčajné suplementy.
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
sú lepšie tie sacharidy čo hodil pinco ako malta? lebo pozerám, že hentie obsahujú pomaly, stredne aj rýchlo vstrebateľné sacharidy čo by bolo asi ideálnejšie ako malta
Tak prvý deň môjho amatérskeho tréningu za sebou. Idem podľa stránky Cviceni-doma. Aj keď ten tréning pre mňa vyzeral, aj napriek tomu že som začiatočník až prehnane ľahko, po docvičení som sa relatívne "dobre" spotil a mal som proste pocit, že som cvičil. Čo sa mi nestávalo, keď som si zacvičil len tak, aby bolo. Tiež ma určité partie dosť boleli, takže asi dobré znamenie. 
-
creativ718
Amateur
Záleží jak často to bereš, mě třeba jedno balení za cca 800kč vydrželo měsíc a půl.Hensym napísal:Môže to mať vedľajšie účinky? Nechcem to zbytočne objednávať. Napríklad viem, že jednému kamarátovi spôsobili 2 rôzne značky, s prepáčením "non-stop s*ačku". Od vtedy tomu nedal šancu. Koľko tam treba investovať na to pravidelné používanie?
Vedlejší účinky by gainer nejspíš neměl mít vůbec
Bolesť (v zmysle svalovice) nie je nič dobrého, ale tak to nie je zrejme tvoj prípad. Ak cítiš, že si poctivo zamakal, tak to je v poriadku, ale časom ti domáce podmienky nebudú stačiť.Hensym napísal:Tak prvý deň môjho amatérskeho tréningu za sebou. Idem podľa stránky Cviceni-doma. Aj keď ten tréning pre mňa vyzeral, aj napriek tomu že som začiatočník až prehnane ľahko, po docvičení som sa relatívne "dobre" spotil a mal som proste pocit, že som cvičil. Čo sa mi nestávalo, keď som si zacvičil len tak, aby bolo. Tiež ma určité partie dosť boleli, takže asi dobré znamenie.
Hentie prípravky slúžia na vytrieskanie peňazí - po tréningu treba rýchle sacharidy, stačí malta, netreba žiadne zmesi.
Nemyslel som ani tak svalovku. Už po pár minútach to bolo v pohode. Skôr proste, len že som cítil tie ruky a to brucho. Samozrejme že mi domáce podmienky stačiť nebudú, chcel by som si spraviť tie 4 týždne poctivo doma, a potom rozmýšlať o nejakých permanentkách už.
Tak to je v poriadku. 
Vie mi niekto prosím povedať, či je tréning ktorý posielam v prílohe dobrý a postačujúci pre začiatočníka? Tento tréning cvičím 3x týždenne. Budúci týždeň mi to vypracuje nový tréning, no zatiaľ neviem aký, no myslím, že o moc zložitejší nebude. Tento tréning mi príde moc jednoduchý, a krátky. Odcvičené mám za 20-25 minút. A 75 minút za týždeň mi príde dosť málo. Alebo nie?
Taktiež sa opýtam ohľadom stravy... Začal som rozkladať jedlo na o niečo menšie porcie počas celého dňa. Zjem oveľa viac, to aj cítim, často jem iba preto, aby som jedol, nie som hladný a nenajem sa z chuti. Moja otázka je, či je veľmi dôležité jesť aj doobeda. Keďže už fakt pekne dlho som absolútne bez raňajok a desiaty. Akonáhle sa v škole, resp. doma doobeda najem tak minimálne raz som na záchode.
Čo je pekne otravné, vzhľadom na to, že nejak hladný doobeda nie som. Mal by som sa premôcť a začať jesť aj doobeda?
Taktiež sa opýtam ohľadom stravy... Začal som rozkladať jedlo na o niečo menšie porcie počas celého dňa. Zjem oveľa viac, to aj cítim, často jem iba preto, aby som jedol, nie som hladný a nenajem sa z chuti. Moja otázka je, či je veľmi dôležité jesť aj doobeda. Keďže už fakt pekne dlho som absolútne bez raňajok a desiaty. Akonáhle sa v škole, resp. doma doobeda najem tak minimálne raz som na záchode.
Neviem čo si písal na predchádzajúcich stranách a ani to nebudem celé čítať. Tak sa ťa hneď opýtam. Cvičíš v posilke alebo len doma? Ak v posilke, tak ti viem poslať jeden plán, ktorý som tu už raz poslal a teraz som ho dal aj kamarátovi, ktorý teraz začal s cvičením.
-
Emkej
Light Professional
no ja myslím, že raňajky sú dosť dôležité na rozbehnutie metabolizmu a takisto som málokedy raňajkoval ale odkedy som začal cvičiť a trošku začať čítať o strave tak som začal raňajkovať, pripravovať si do školy desiatu, žeby som nebol nikdy hladný
Noobsz: Vďaka za ponuku, no cvičím zatiaľ doma. Chcem nejaký čas cvičiť iba doma s činkami, hrazdou, a rukami/nohami. Nechcem ísť hneď to posilky ako totálne tintítko. Každopádne, spýtam sa inak. Je ten tréning dobrý, postačujúci, čo sa týka domáceho tréningu pre začiatočníka?
Emkej: Vďaka, začnem aj ja. Musím si na to zvyknúť.
Emkej: Vďaka, začnem aj ja. Musím si na to zvyknúť.
Napíšem ku tomu iba pár poznámok. Určite by som do toho cvičenia zaradil aj nejaký cvik na triceps. V tvojom prípade je použiteľný kickback s jednoručkou, kľuky na lavičke alebo tricepsové tlaky v stoji s jednoručnou činkou. Čo som len tak letmo pozrel na ten plán, tak tam nie je žiadny cvik na vrchnú časť chrbta. Začni robiť zhyby na hrazde alebo aj príťahy činky v kľaku na lavičke. Ak máš doma nejakú lavičku, tak môžeš robiť aj rozpažovanie. Zakomponuj do toho plánu aj tieto cviky a mohlo by to stačiť. Inač ak budeš doma cvičiť len s tým, čo máš alebo vlastnou váhou, tak ako "tintítko" do tej posilky aj tak raz pôjdeš. V domácich podmienkach (ak nemáš pivnicu vybavenú potrebným "náradím") sa ťažko a dlho robí niečo s postavou.
S tým počítam, no určite na tom budem lepšie ako teraz. Kedysi neboli posilky vôbec, a aj osobne poznám zopár ľudí ktorý vyzerajú celkom schopne z domáceho cvičenia...
Každopádne, tie cviky čo si spomenul mám zakomponovať natvrdo do všetkých dní, a predĺžiť si tak cvičenie každý deň? Alebo to nejak rozložiť? Vďaka.
Každopádne, tie cviky čo si spomenul mám zakomponovať natvrdo do všetkých dní, a predĺžiť si tak cvičenie každý deň? Alebo to nejak rozložiť? Vďaka.
-
Emkej
Light Professional
no tie prvé tri čo ti písal Noobsz DJ by som striedal tak, že pondelok trebárz kickback, stredu kľuky a piatok tlaky + striedať príťahy so zhybmi na hrazde + každý deň rozpažovanie lebo napr. ja osobne mne tréning vychádza cca. na 1hod ale väčšinou skôr viac. Skús si potom naštudovať niečo o strave lebo bez tej to nepôjde.
Hensym vykašli sa na to a začni cvičiť vo fitku. Tá teória o tom, že "čosi naberiem a až potom pôjdem do fitka" je úplne debilná.
Do fitka môžeš dojsť aj keby si vyzeral ako keby si prišiel s Osvienčimu, to nikoho vôbec nezaujíma.
Do fitka môžeš dojsť aj keby si vyzeral ako keby si prišiel s Osvienčimu, to nikoho vôbec nezaujíma.
-
javatar
Hardcore addict
urcite je tu na to aj vhodnejsia tema ale myslim, ze OT nebudem ani tu:
viem, ze strecing je lepsie (ak nie nutne) robit zahriaty - s cim v mojom pripade vidim trosku problem
situacia je asi takato: na plavaren chodim rano, mam to cca 10 minut na bicykli, pred plavanim sa snazim aspon trosku roztiahnut nohy, samozrejme to vobec nejde lahko a efekt to ma nulovy
cesta na plavaren ocividne ako zahriatie nestaci
riesenia ktore mi napadaju:
1. vstat 10-15 minut skor, dat si par drepov, klikov, sklapaciek - cokolvek pri com nezobudim pol panelaku (svihadlo neprichadza do uvahy)
2. dat si strecing az po odplavani par stoviek metrov
3. kvoli 3/4 hodine plavania 1-2x do tyzdna sa na ten strecing vykaslat a pripadne bolesti pri plavani neriesit
4. ine - nieco co mi nenapadlo ale moze fungovat
dik, K+ za kazdu relevantnu odpoved samozrejmostou....
viem, ze strecing je lepsie (ak nie nutne) robit zahriaty - s cim v mojom pripade vidim trosku problem
situacia je asi takato: na plavaren chodim rano, mam to cca 10 minut na bicykli, pred plavanim sa snazim aspon trosku roztiahnut nohy, samozrejme to vobec nejde lahko a efekt to ma nulovy
riesenia ktore mi napadaju:
1. vstat 10-15 minut skor, dat si par drepov, klikov, sklapaciek - cokolvek pri com nezobudim pol panelaku (svihadlo neprichadza do uvahy)
2. dat si strecing az po odplavani par stoviek metrov
3. kvoli 3/4 hodine plavania 1-2x do tyzdna sa na ten strecing vykaslat a pripadne bolesti pri plavani neriesit
4. ine - nieco co mi nenapadlo ale moze fungovat
dik, K+ za kazdu relevantnu odpoved samozrejmostou....