Grafici sem! Poradte ako spraviť takyto animation
Grafici sem! Poradte ako spraviť takyto animation
http://gizmodo.com/5819367/shooting-cha ... /gallery/1
Ako spraviť takyto gif? VSADE hladam tutorialy navody všetko možne a nie a nie to najsť. Robim vo Photoshope, aj Premiere ale neviem či je to vhodny software na niečo take.
Viem ,že je tu vela odbornikov na loga a grafiku tak sa ukažte:)
Uvitam nejaky link na navod alebo radu ako nato
Ako spraviť takyto gif? VSADE hladam tutorialy navody všetko možne a nie a nie to najsť. Robim vo Photoshope, aj Premiere ale neviem či je to vhodny software na niečo take.
Viem ,že je tu vela odbornikov na loga a grafiku tak sa ukažte:)
Uvitam nejaky link na navod alebo radu ako nato
Re: Grafici sem! Poradte ako spraviť takyto animation
Nie som grafik, ale toto nevyzerá zložito. Urobíš klasickú frame-by-frame animáciu zo snímkov s tým, že nahradzuješ len časť obrazu. Musí to byť strašná babračka, ale inak to nevidím. Jedno tlačítko na to určite neexistuje 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
video, cez to vrstva s orezaným obrázkom, a export do gif. Vo flashi záležitosť na pár minút, z čoho väčšinu času zaberie orezávanie obrázku cez photoshop.
tak tak ako pises...
jednoducho - ulozis napr. film (jeho necelu sekundu alebo kolko) na jednotlive snimky...
snimky vlozis napr. do adobe flashu, vlozis pozadie alebo popredie a pridas masku, nastavis framy a hotovka.
sice mame rychly internet ale davat 1MB do obrazku je kravina pre optimalizaciu urcite nie takto.
jednoducho - ulozis napr. film (jeho necelu sekundu alebo kolko) na jednotlive snimky...
snimky vlozis napr. do adobe flashu, vlozis pozadie alebo popredie a pridas masku, nastavis framy a hotovka.
sice mame rychly internet ale davat 1MB do obrazku je kravina pre optimalizaciu urcite nie takto.
-
uplink
VIP
Tie selektívne farby sú v tých gifoch fantastické.
-
lekoklatik
VIP
Rovno pod jednym z obrazkov mas:
A Dinner in Nazarethstraat
we used a panasonic hdc tm900 in picture mode, took something like 130 frames and looped it.
edit/photoshop: we took the 1st frame and expanded it true the all sequence, masked the 2nd frame showing only the guy in the red t-shirt(maartin) swinging in the chair, then created a clipping mask on all the other frames.
the story behind this animation: my friend came to my place overexcited about this "Cinemagraph"/ gif animations. after experimenting with it for the all afternoon we decided to eat something. after having dinner a nice light came out and we decided to go for a last one.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2012, 22:48)
prosto frame by frame.
Najviac sa mi aj tak paci prvy. Ostatne mi uz nepridu tak premakane.
A Dinner in Nazarethstraat
we used a panasonic hdc tm900 in picture mode, took something like 130 frames and looped it.
edit/photoshop: we took the 1st frame and expanded it true the all sequence, masked the 2nd frame showing only the guy in the red t-shirt(maartin) swinging in the chair, then created a clipping mask on all the other frames.
the story behind this animation: my friend came to my place overexcited about this "Cinemagraph"/ gif animations. after experimenting with it for the all afternoon we decided to eat something. after having dinner a nice light came out and we decided to go for a last one.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2012, 22:48)
prosto frame by frame.
Najviac sa mi aj tak paci prvy. Ostatne mi uz nepridu tak premakane.
-
fikotek
King
Nahodou,.. tenhle je paradni. http://cache.gawker.com/assets/images/g ... agraph.gif
Jasné, diky. Ale to sa chce naučiť moje dievča. A nejde jej na mac-booku starom bielom ževraj flash cs 5 professional.
Takže ak mi nejde Flash ale idu mi ine SW tak v čom to mam spraviť? nepoznam iny software nato. Na tie masky myslím.
že dam tak OREZOVU MASKU na video? ako ste povedali páni hore
Alebo sa to da aj inak? Možno poradťe fakt som nikde nenašiel na google o tomto. Hladal som mega dlho.
Prajem pekny deň
Diky
Takže ak mi nejde Flash ale idu mi ine SW tak v čom to mam spraviť? nepoznam iny software nato. Na tie masky myslím.
že dam tak OREZOVU MASKU na video? ako ste povedali páni hore
Alebo sa to da aj inak? Možno poradťe fakt som nikde nenašiel na google o tomto. Hladal som mega dlho.
Prajem pekny deň
Diky
-
uplink
VIP
Flash? K čomu? Ja by som to riešil cez photoshop, CS4 CS5 a CS6 vedia importovať priamo AVIčka a podporujú krásnu animačnú stopu s tonou funkcií.
A tak isto by som neriešil orezovú masku, zbytočné. Bachol by som osekaný frame ktorý sa mi páči na úplný vrch a pod ním by som nechal bežať video a sejvol to ako gif. Teda vybral do 10 framov, aby mi to vytvorilo "akože" infinite loop.
Good luck and have fun!
A tak isto by som neriešil orezovú masku, zbytočné. Bachol by som osekaný frame ktorý sa mi páči na úplný vrch a pod ním by som nechal bežať video a sejvol to ako gif. Teda vybral do 10 framov, aby mi to vytvorilo "akože" infinite loop.
Good luck and have fun!
Díky moc uplink si fakt dobrý.
Priatelka to skuša cez adobe after effects a celkom jej to ide. našla aj nejaky tutorial na youtube.
Ale mna by zaujimalo, hore si spominal tie "Tie selektívne farby sú v tých gifoch fantastické."
čo sú tie selektivne farby? a ako ich vytvorim? Ďakujem ti!
//autoeditácia príspevku (16 Okt 2012, 0:29)
Chcem sa opytať, aby som nezakladal novy topic.
Viem že ak sa nahravam na zelene pozadie možem ho vystrihnuť a zmeniť. Funguje to aj s inou farbou ako bielou? V adobe after effects napriklad?
Priatelka to skuša cez adobe after effects a celkom jej to ide. našla aj nejaky tutorial na youtube.
Ale mna by zaujimalo, hore si spominal tie "Tie selektívne farby sú v tých gifoch fantastické."
čo sú tie selektivne farby? a ako ich vytvorim? Ďakujem ti!
//autoeditácia príspevku (16 Okt 2012, 0:29)
Chcem sa opytať, aby som nezakladal novy topic.
Viem že ak sa nahravam na zelene pozadie možem ho vystrihnuť a zmeniť. Funguje to aj s inou farbou ako bielou? V adobe after effects napriklad?
-
TommyHot
Addict
uplink nic neintuitivnejsie ako robit animacie v PS CS6 nepoznam...
-
lowmanek
Light Professional
Uplnik tymi selektivnymi farbami v gife myslel to, ze format gif ma obmedzeny pocet farieb a ze z tych povodnych obrazkov (ktore mali velku skalu farieb) su farby, ktore maju zostat velmi dobre vybrate, a tak nemas az taky dojem, ze tam nieco chyba.
Zelene, pripadne modra farba su "standarty", ide o to, ze mas na sebe casto nieco biele (ci uz oblecenie alebo odlesk a pod.) a potom by ten program pochopil tu bielu na tebe ako "prebytocnu" a urobil by ju transparentnou spolu s pozadim. (ano, zavisi to od nastaveni a moze tam dat aj masku, ale zelena je proste klasika a nie nahodou)...
Zelene, pripadne modra farba su "standarty", ide o to, ze mas na sebe casto nieco biele (ci uz oblecenie alebo odlesk a pod.) a potom by ten program pochopil tu bielu na tebe ako "prebytocnu" a urobil by ju transparentnou spolu s pozadim. (ano, zavisi to od nastaveni a moze tam dat aj masku, ale zelena je proste klasika a nie nahodou)...
Héééj, potrebujem súrne pomôcť! V after effects sme spravili to video. Som tak ja ako otačam novinami a všetko je zmrazene. Len máme takýto problém:
Potrebujeme aby som neotáčal NOVINY každú sekundu, ale napríklad raz za 5 sekúnd. Aby ten LOOP sa opakoval, ALE v určitých intervaloch. Aby to vyzeralo skutočnejšie.
Dúfam že ma chapete. Prosim každú radu! DAKUJEM
Potrebujeme aby som neotáčal NOVINY každú sekundu, ale napríklad raz za 5 sekúnd. Aby ten LOOP sa opakoval, ALE v určitých intervaloch. Aby to vyzeralo skutočnejšie.
Dúfam že ma chapete. Prosim každú radu! DAKUJEM
-
lekoklatik
VIP
No nahodne to neurobis.
Musis urobit taky loop, ze urobis akoby video kde novinami otocis 2s, 3s, 5,s 1,s a loop.
Inak to neurobis, proste sa to bude opakovat.
Musis urobit taky loop, ze urobis akoby video kde novinami otocis 2s, 3s, 5,s 1,s a loop.
Inak to neurobis, proste sa to bude opakovat.