praca IT support assistant

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: praca IT support assistant

Príspevok od používateľa Hensym »

CheZteR a Wladas

hej hej, strašná sranda. Ja tiež cestujem, a neviem si predstaviť, že by som mal robotu alebo školu kde by som mohol skočiť pešo, keď celý život cestujem. Ide o to, že dospelý človek takto denne nechá v lístku asi 2€ (pol hodina cestovania), poznám ľudí, ktorí busom dochádzajú 50km do školy, alebo dospelých, ktorá sa autom vozia do roboty cez pol slovenska, denne. Tam sa ti to denne vyšplhá aj na 5-10€. Takéto sumy sa ti ročne vyšplhajú aj na veľké stovky eur, neni krajšie si za to radšej koncom roka niečo kúpiť, resp. mať "13. plat" navyše? :)

Chytáte za slovíčka, nikde som nepovedal, že nemá cestovať. Len som povedal, že ak má na výber robotu priamo v meste, a druhú niekde pol hodinu od mesta. Prečo by cestoval, ak má na výber?

// pre karmistu: nie som ziadny pan citalko, nehovorim o niecom co som cital na internete. Sused studuje v Trnave a byva v ZV, so studentskym listkom zaplati asj 5 eur, za jednu cestu. Kamarat tam robi, a jeden celkom dlhy cas dochadzal kazfy den. Jeden listok ta vyjde 9 eur, ked nie si student, to je skoro 20 za oba smery. A to je len blby ZV-Trnava. Teraz si zober KE-BA. To minies majlant. Je mi jasne ze mi napjses: najdi si ubytovanie... Samozrejme, ale su casy, ked proste z nejakeho dovodh cestujes denne. Viem o com hovorim. Ale ty to vies asj lepsie, kedze ja som pan citqlko, ale ty si toho zazil. (Aspon ten podpis si mohol dopisat)
(Sorry za preklepy , mobil)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Neviem ako v cechach, na slovensku existuju dotacie na cestovanie. Treba sa informovat u zamestnavatela (myslim, ze to preplaca stat).
Hensym
VIP
VIP

O rôznych dotáciách/štipendiách viem pri vysokých školách v zahraničí, a podobne. Pri práci si myslím, že to záleží na konkrétnom zamestnávateľovi, a máloktorý to preplatí. Od známych mám také info, že sa im vrátilo cestovné iba keď boli na úrade práce, a cestovaním šli na pohovory, a podobne. Za samotné cestovanie do práce im ale nikto neplatí. Veď keby hej, tak sú všetci vysmiaty. Nie je to náhodou tak, že máš nejaké dotácie, ak robíš v zahraničí? Čo je trochu proti logike, že ti štát bude platiť za to, že robíš v inom štáte.

dk.samper: Sorry že sme ti otvorili v téme spam. :)
dk.samper
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dk.samper »

@KoCi a Soviet..klídek,mne nevadí cestovanie a mojou primárnou otázkou bola tá pozícia,čo asi od nej čakať,len sa to zjavne zvrhlo na to,že ani neviem ako,ale som lenivý chodiť do práce...

takže má dakto ešte čo povedať k hlavnej otázke?..čo čakať od tej pozície,aké máte skúsenosti
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

proste budes robit curaka co pomaha blbym userom, kazdy pohovor je individualny, vsade sa pytaju zakladne otazky, staci pochodit par pohovorov a uvidis - nebudes sa to pytat, a cim viac pohovorov tak tym viac skusenosti z toho, ja som zazil uz aj pohovor kde sa nas dokolecka pytali teoreticke otazky, ale ajtak moja veskera priprava na kazdy pohovor spociva asi v sprche a jedle...no stress, staci byt sam sebou a troska zdraveho sebavedomia
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

na to tie pohovori su, aby si zistil co to je vobec zac
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vzhladom, ze nejaky ten rok v IT robim a par ludi som uz aj prijimal, tak tato pozicia bola presne o tom, ako bolo spomenute a ja to poviem v skratke - End User Support Services - nejde mi myska, klavesnica, profil, IE, tlaciaren...

A k tomu cestovaniu. Uz takmer desat rokov cestujem kazdy den NZ-BA-NZ. 99% casu chodim vlakom. Da sa na to zvyknut v pohode. Kniha, serial a v zimnom obdobi pripadne spanok. S cestou z bytu na stanicu, cesta vlakom a zo stanice do prace to je rano hodina a pol a poobede tak isto. Horsie to je s zeleznicami - caste meskania vlakov, to je na porazenie niekedy, ale to je udel, ked clovek chce robit a mat zaplatene a samozrejme byvat vo svojom.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

para tak to ta fakt nechapem, to radsej prenajom v BA ako mat nieco vlastne v Nitre a kazdy den zabit minimalne 3 hodiny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

A davat peniaze niekomu len tak do luftu? Ja viem, ze v BA zit nechcem. Preto som sa rozhodol si kupit vlastne, aby som vedel, ze na nieco robim kazdy mesiac a tie peniaze niekam zmysluplne idu.
wladas
Redeemer
Redeemer

@Frco
pekna kravina...ak ma chlapec moznost mat vlastne tak vsetkymi rukami
v podnajme mozes byvat napr 5 rokov, potom odides a co mas? velke h...

btw som v podnajme :/
Hensym
VIP
VIP

Dávať peniaze do luftu? A 2x denne ich do luftu nedávaš? Podľa mňa 2x denne fakt zbytočne dosť utrácaš.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Najomne v BA - 500€/mesiac
Cestovne BA-NZ (tip) - 60€/mesiac

Rozdiel troska, nie?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Mesacne cestovne je 105€. Tratovy listok na vlak. Neobmedzeny pocet ciest v mesiaci vsetky typmi vlakov v 2. triede.

Prenajom bytu aspon jednoizboveho pod 300€ ani nahodou. Uz mam 28 rokov a na sharovanie sa nejako necitim. Nehovorim, ze to odsudzujem, len mam rad svoje sukromie.
Hensym
VIP
VIP

Chápem, no 3 hoďky denne na ceste, to by ma mrzelo. Za tri hoďky sa dá toho stihnúť dosť. Každopádne, ak si vieš užiť ten čas vo vlaku pri knihe/filme/seriály, tak ti to asi bude vyhovovať. ;)

Inak, musíš rátať cestovné + nájom ktorý platíš v NZ. To už sa teoreticky môže blížiť tomu bývaniu v BA.

(ale už som/sme zase odbočili od témy, sorry)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Neplatim ziadny najom. Platim svoje vlastne byvanie. A to je ten zasadny rozdiel medzi najmom (peniaze do kanala) a vlastnym (platim svoju buducnost).
wladas
Redeemer
Redeemer

@Hensym
tak to cestovanie je samo o sebe supa, to uznavam
ale porovnavat najom s vlastnym je malicko nezmysel
ja som troska v lukrativnejsej casti v BA takze to vidno aj na cene najmu...640€ 3-izbak
sme tu traja takze sa to da utiahnut

ale sam, ako pise p4ra by som nechcel...nuda
Napísať odpoveď