Množstvo tuku v tele.
Množstvo tuku v tele.
Čaute,nedávno som bol na zdravotnej prehliadke...vážili ma merali,proste klasické veci a zistili že mám v tele 19% tuku.Myslím že nadváhou netrpím(mám 171cm a 61kg).Je normálne? Lebo keď som bol menší tak som bol síce trochu tučnejší ale posledný rok-rok a pol sa snažím jesť zdravo.Samozrejme športujem každý deň.Zdá sa mi že 19% je dosť veľa a chcel by som to nejako okresať.Vedel by mi niekto poradiť ako? Mimochodom mám 15 rokov.
Re: Množstvo tuku v tele.
nie je to vela, je to uplne normalne
19% máš normálny tuk.. si v norme.. pozri tabuľky na nete.
jj, je to normal, tehlicky vykukaju okolo 12-15 %, ked ma niekto pod 10% tak je uz seriozne vysekany a vidno pruhovanie svalov. cize 19% je v pohode normal pre bezneho cloveka
Uz som videl aj pod 10% podla mna to je normalne
Tie prístroje na meranie v lekárni sú podľa vás aspon trochu presné ?
No asi by sa to toľko asi nemeralo.. neviem. Inak ja mám doma nejakú takú váhu, na ktorú sa musím postaviť bosý a mi odmeria aj tuk... a minule mi tieto hodnoty merala aj nejaká odborníčka z nejakej zdravotníckej organizácie, kde trebalo aj niečo držať v ruke.. a v podstate jej vyšli presne tie isté hodnoty ako mne na domácej váhe.
Toby ma zaujímalo, ako to tá váha zmeria.
Tusim nejaka bioimpedancia ci co. Voda, kost, sval a tuk maju rozdielny odpor/schopnost viest prud a nejakym softverom to preratava na percenta. Tak nejako nam to vysvetlovali presne fungovanie asi len google poriesi.
je to vaha, ktora ma v sebe aj tukomer, ako napisal brm, musis sa na nu postavit bosý, lebo na tych miestach su vyvedene elektrody, ktore ti to zmeraju
Mne to zmerali tak že som v ruke držal takú vec...strašne mi to pripomína volant z F1

-
javatar
Hardcore addict
viac menej si to odhadol presne, skratka ti ta vaha pusti par el. impulzov a na zaklade odporu vypocita pomer zlozenia telaSRneC napísal:Tusim nejaka bioimpedancia ci co. Voda, kost, sval a tuk maju rozdielny odpor/schopnost viest prud a nejakym softverom to preratava na percenta. Tak nejako nam to vysvetlovali presne fungovanie asi len google poriesi.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Do 25% je norma u muža a do 30% u ženy, takže si v norme. Jediný problém je, že človek môže vyzerať chudo a mať veľa tuku, keď sa mu ukladá okolo orgánov a nie je to vidno, čo je zo zdravotného hľadiska ešte horšie...
Meranie na váhe a tou vecou, čo sa drží v ruke je orientačné. Presnejšie je meranie na InBody, kde je tých elektród viac a vypočíta ti aj presné rozloženie na trupe, chrbte, bruchu, horných a dolných končatinách, vodu, svaly, proste všetko komplet. Celkom sranda.
Meranie na váhe a tou vecou, čo sa drží v ruke je orientačné. Presnejšie je meranie na InBody, kde je tých elektród viac a vypočíta ti aj presné rozloženie na trupe, chrbte, bruchu, horných a dolných končatinách, vodu, svaly, proste všetko komplet. Celkom sranda.