Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Nice. Mne sa hentie "truhlárske" (mondeo combi, superb combi a pod.) autá strašne nepáčia, ale 407 sedan je moooc pekná.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
A btw..henten pán je riadny autíčkar..
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
A btw..henten pán je riadny autíčkar..
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja zas truhlarinu mozem
Preto mam ja 407 SW (kombik) =)) Len mi nejdu do hlavy kilometre kedze na autobazare mal 194 000 aj na aute tak bolo a v bazosi je 209 000 hmm ?
ale tka to uz je asi jedno =)
Tak nech slúži! Veľa km bez nehody a neočákavaného servisu!
-
RATZINGER666
Darca
arkaz: velmi pekny kusok, pripajam sa a zelam kopec kilometrov bez nehody 
-
Arkaz
Addict
Vdaka =) Uz som na tu zahadu dosiel inak
On mal na predaj aj Sedan a poplietol to trochu asi v inzeratoch hehe =) No dufam ze ma nepostihnu problemi s elektrikou =)
Zdravim! Potreboval by som pomoct s vyberom auta. Sam sa v ponuke neviem zorientovat, tak dufam, ze sa mi podari niekam pohnut tuna 
Jedna sa o auto s ktorym bude najazdene rocne okolo 15.000km, z toho pomer mesto-mimo mesta tak 60:40. Vacsinu casu pre 2 ludi, vynimocne pre 3 s batozinou. Na vybavu si nepotrpim, staci mi klimatizacia, radio a aspon 6 airbagov. ESP vitane, ostatne veci potesia ale niesu podmienkou. Skor ma zaujima nizka spotreba (kombinovane do 6-6.5 l a spolahlivost (nizke servisne naklady). Asfalt trhat nepotrebujem, staci mi aby sa auto nedusilo v 130km/h na dialnici a aby som na okreske mohol beznecne predbehnut. Cena by sa mala vojst do 12.000€, idelane nove auto, alebo predvadzacka, pripadne nejake 1 rocne s par tisic km.
Do uzsieho vyberu sa mi dostali:
Honda Jazz 1.2 S+ (66kW, 5st.) (vybava S s klimatizaciou navyse) za 11.180€
Toyota Auris 1.33 (73kW, 6st.) Terra Cool za 12.690€ (nad limit, ale v cene je komplet zimné prezutie s diskami)
Opel Astra 1.4 (74kW, 5st.) Essentia za 10.990€
VW Polo 1.2TSI (63kW, 5st.) Premium Comfortline za 12.000€
Renault Mégane 1.5dCi (66kW, 5st.) Generation Advantage za 11.490€
Sedel som vo vsetkych a priestorovo mi vyhovovali, samozrejme ze Auris, Megane a Astra viacej ale bol som velmi milo prekvapeny kolko miesta je v Jazze a Pole.
Jazdil som Auris a Astru a bol som prekvapeny, ze s lahkou nohou som sa pri testovacej jazde (mesto+obchvat) dostal na spotrebu 5.2-5.5l/100km. Na dialnicu ma nepustili
Bolo to s prazdnym autom a 2 ludmi vnutri. Obavam sa, ako to bude pri pomerne slabom motore Aurisu a Astry, ked sa nalozi a vytiahne na dialnicu.
Osobne by som sa rozhodol pre Astru, hlavne kvoli cene. Ktore z aut by ste brali vy? Alebo nejake uplne ine? Za akukolvek radu dakujem
Jedna sa o auto s ktorym bude najazdene rocne okolo 15.000km, z toho pomer mesto-mimo mesta tak 60:40. Vacsinu casu pre 2 ludi, vynimocne pre 3 s batozinou. Na vybavu si nepotrpim, staci mi klimatizacia, radio a aspon 6 airbagov. ESP vitane, ostatne veci potesia ale niesu podmienkou. Skor ma zaujima nizka spotreba (kombinovane do 6-6.5 l a spolahlivost (nizke servisne naklady). Asfalt trhat nepotrebujem, staci mi aby sa auto nedusilo v 130km/h na dialnici a aby som na okreske mohol beznecne predbehnut. Cena by sa mala vojst do 12.000€, idelane nove auto, alebo predvadzacka, pripadne nejake 1 rocne s par tisic km.
Do uzsieho vyberu sa mi dostali:
Honda Jazz 1.2 S+ (66kW, 5st.) (vybava S s klimatizaciou navyse) za 11.180€
Toyota Auris 1.33 (73kW, 6st.) Terra Cool za 12.690€ (nad limit, ale v cene je komplet zimné prezutie s diskami)
Opel Astra 1.4 (74kW, 5st.) Essentia za 10.990€
VW Polo 1.2TSI (63kW, 5st.) Premium Comfortline za 12.000€
Renault Mégane 1.5dCi (66kW, 5st.) Generation Advantage za 11.490€
Sedel som vo vsetkych a priestorovo mi vyhovovali, samozrejme ze Auris, Megane a Astra viacej ale bol som velmi milo prekvapeny kolko miesta je v Jazze a Pole.
Jazdil som Auris a Astru a bol som prekvapeny, ze s lahkou nohou som sa pri testovacej jazde (mesto+obchvat) dostal na spotrebu 5.2-5.5l/100km. Na dialnicu ma nepustili
Osobne by som sa rozhodol pre Astru, hlavne kvoli cene. Ktore z aut by ste brali vy? Alebo nejake uplne ine? Za akukolvek radu dakujem
-
Vitaaa
Expert
O Astre J sa hovorí ako o dosť ťažkom aute. Preto v spojení s relatívne slabým motorom 1.4 74kW je to naozaj slimák. z 0-100 za 14 sekúnd. To by ešte ani tak nevadilo keď hovoríš ako jazdíš. Ale veselé predbehnutie kamióna na okreske by som od toho nečakal. Počul som, že sú tam dosť dlhé prevody, čo síce nepomáha zrýchleniu, ale aspoň trošku spotrebe. Ale s Astrou si jazdil, sám vieš ako to ide a koľko to pri tvojom štýle žralo. Dusiť sa určite nebude ale treba si ešte zistiť, koľko si cucne v dialničnom tempe 130km/h. Môj osobný tip je tak 7-8 litrov/100km. Podvozok je podľa chalanov z opelclubu dobrý, veľmi stabilný v zákrutách asi vďaka Wattovmu priamovodu na zadnej náprave. Ešte by som si tam okrem tej základnej výbavy dohodil vyhrievanie sedačiek za 300€ (ver mi oceníš to), lepšie rádio s MP3 za 150€, usb konektor 70€, a palubný pc 70€ a môžeš byť spoko. Spolu 10.990 + 590 = 11.580€. Ak sa ho rozhodneš obuť na zimu tak rátaj tak 300€ pneumatiky. (Skús sa ale na ne spýtať predajcu
možno mu budeš sympatický, alebo pošli ženu)
Tu si môžeš niečo o Astre J 1.4 74kW prečítať http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=21494
Auris bude rýchlejší, podľa spritmonitoru bude mať tak o 0,3-0,5l lepšiu spotrebu. Za tú cenu má už aj palubný pc, mp3 radio+usb. Dajú ti síce zimné na diskoch "zadarmo", ale letné asi budú v balíku chýbať. 385€ stojí vyhrievanie sedačiek. 12.690€ + 385€ = 13075€. Bral by som ho, ale či to je už hodne nad limit musíš vedieť ty.
ešte by som sa pozrel na i30, Ceed, hlavne skladové vozidlá pokiaľ ti je teda lepšie nové. Ak môže byť ročné a očividne nie si náročný, hľadal by som to isté (a pridaj Focus) s tým, že ušetrím nejakú tú tisícku. To by som spravil ja. Octavia 1.2TSI ako jednoročné batoľa by tiež nemusela byť pre teba zlá (nikdy som si nemyslel, že toto niekedy napíšem
).
Tu si môžeš niečo o Astre J 1.4 74kW prečítať http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=21494
Auris bude rýchlejší, podľa spritmonitoru bude mať tak o 0,3-0,5l lepšiu spotrebu. Za tú cenu má už aj palubný pc, mp3 radio+usb. Dajú ti síce zimné na diskoch "zadarmo", ale letné asi budú v balíku chýbať. 385€ stojí vyhrievanie sedačiek. 12.690€ + 385€ = 13075€. Bral by som ho, ale či to je už hodne nad limit musíš vedieť ty.
ešte by som sa pozrel na i30, Ceed, hlavne skladové vozidlá pokiaľ ti je teda lepšie nové. Ak môže byť ročné a očividne nie si náročný, hľadal by som to isté (a pridaj Focus) s tým, že ušetrím nejakú tú tisícku. To by som spravil ja. Octavia 1.2TSI ako jednoročné batoľa by tiež nemusela byť pre teba zlá (nikdy som si nemyslel, že toto niekedy napíšem
Nechcem zakladať novú tému.. len ma zaujíma jedna vec... idem dať auto do bazáru - dohodol som sa s majiteľom, že mu ho tam nechám a keď ho predá, že mu pôjde nejaká provízia. Lenže on chce k autu komplet všetky papiere - okrem malého techničáku, STK, EK, poistky aj veľký techničák. Mám mu ho len tak nechať alebo mám od neho pýtať nejaké potvrdenie - potvrdenú dohodu?

-
p4ra
Redeemer
brm, papiere. Vsetko si chci na papieri. Bez toho dnes robit business je samovrazda podla mna.
Urcite si pytaj potvdenie o tom ze mu tam auto nechavas za ucelom predaja ved od jula plati objektivna zodpovednost...
Inak aky vyznam ma dat auto do bazaru, ked ho vies predat aj sam. Do bazarov uz vela ludi nechodi, vacsina si auto pozrie najskor cez internet/inzerat a proviziu, ktoru by si dal bazarnikovi mozes mat vo vrecku alebo ako rezervu pre dalsie zjednavanie ceny.
Inak aky vyznam ma dat auto do bazaru, ked ho vies predat aj sam. Do bazarov uz vela ludi nechodi, vacsina si auto pozrie najskor cez internet/inzerat a proviziu, ktoru by si dal bazarnikovi mozes mat vo vrecku alebo ako rezervu pre dalsie zjednavanie ceny.
Veď toto.. aj objektívna zodpovednosť.. a tiež nebudem mať žiadny doklad, že som majiteľ auta. Len som nevedel, aká je zaužívaná prax, nikdy som nepredával auto.. a už vôbec nie cez bazár.
Pre bazár som sa rozhodol z dôvodu, že jednak nemám nervy sa viac s tým autom babrať, aj tak peniaze z predaja nepôjdu mne.. a pôvodný majiteľ, od koho bolo toto auto kúpené, ešte stále nezmazal pôvodný inzerát.. a administrátor webu akosi na to kašle.... čiže ak si niekto bude preverovať auto, hneď nájde pôvodný inzerát, ktorý to auto neukazuje v najkrajšom svetle. Ten, čo príde do bazáru, veľmi po nete nebude behať.. si myslím. Uvidím.. nechám to tam pár týždňov a ak sa nepohne, skúsim to predať osobne cez web, snáď dovtedy ten inzerát zmizne.

Pre bazár som sa rozhodol z dôvodu, že jednak nemám nervy sa viac s tým autom babrať, aj tak peniaze z predaja nepôjdu mne.. a pôvodný majiteľ, od koho bolo toto auto kúpené, ešte stále nezmazal pôvodný inzerát.. a administrátor webu akosi na to kašle.... čiže ak si niekto bude preverovať auto, hneď nájde pôvodný inzerát, ktorý to auto neukazuje v najkrajšom svetle. Ten, čo príde do bazáru, veľmi po nete nebude behať.. si myslím. Uvidím.. nechám to tam pár týždňov a ak sa nepohne, skúsim to predať osobne cez web, snáď dovtedy ten inzerát zmizne.
-
Grim
Darca
...a keď s autom bude nejaký problém tak bazárnik povie, že on bol len sprostredkovaťeľ...tam si to rieš s tamtým...a prstom bude ukazovať na teba...takže ak do bazáru, tak predať...alebo ho predať sám...
Ale to isté budem mať aj pri priamom predaji.. ak bude nejaký problém, pôjde stále za mnou....
-
Grim
Darca
...veď práve...ta načo dávať bazáru províziu, ak nenesie ani riziko? A riziko nesieš stále rovnaké...
Dôvody pre bazár som uviedol vyššie... z ušetrenej provízie neuvidím ani 1€, takže je mi to jedno. Chcem sa ho zbaviť s čo najmenšími starosťami, už som do toho auta investoval dosť času, námahy.. a nehovorím o peniazoch, ktoré už asi aj tak neuvidím.
Vitaaa: Dik za nazor
Hyundai a Kiu som vypustil, lebo za rovnaku cenu mozem mat Toyotu. Dnes som sa bol previezt na kamaratovej astre so zakladnym motorom a ked som sa dostal na inu trasu, ako bola trasa vybrana predajcom (nejake to stupanie, dialnica), ukazalo sa ze motor je naozaj slaby a aby poskytoval normalne zrychlenie trebalo ho tocit, cim som sa dostal k spotrebe okolo 7 litrov. Hondu som vylucil tiez, kvoli aerodynamickemu hluku nad 110-120km/h.
Ostalo teda Polo, Auris a Megane. Pytal som sa predajcu a v cene toyoty su letne aj zimne gumy. Po ich doratani k polu a k megane stoja ako si pisal cca 12.300 a 11.700. Tym padom by som polo vylucil tiez, za 300€ mozem mat o triedu vacsie auto.
Ostava posledna volba a to ci radsej benzinovu toyotu, alebo naftovy renault? Dizajnovo sa mi pacia obe, velkostou a vybavou vyhovuju tiez.
Btw vyhrievane sedacky nechcem
Mal som ich v sluzobnom aute a za 8 mesiacov som ich pouzil raz 
Ostalo teda Polo, Auris a Megane. Pytal som sa predajcu a v cene toyoty su letne aj zimne gumy. Po ich doratani k polu a k megane stoja ako si pisal cca 12.300 a 11.700. Tym padom by som polo vylucil tiez, za 300€ mozem mat o triedu vacsie auto.
Ostava posledna volba a to ci radsej benzinovu toyotu, alebo naftovy renault? Dizajnovo sa mi pacia obe, velkostou a vybavou vyhovuju tiez.
Btw vyhrievane sedacky nechcem
Benzinova Toyota a mas vystarane o bezproblemovy chod na 10 rokov (pripadne viac, ja mam 10 rocnu Toyotu).
benzinova toyota vs. naftov renault
jednoznacne toyotu!
jednoznacne toyotu!
-
Vitaaa
Expert
Ak by som jazdil mesto a krátke trasy (počítaj do 25km jedna jazda) vybral by som benzín. Ak je jedna trasa po meste u teba nad 25km, tak by som nevidel problém ani v tej nafte. Len možno nie renaulťácky dci. skor by som pozeral niečo s 1,6 tdi.
Neviem koľko má na tej astre kamarát najazdené, ale ak si si prečítal to vlákno na opelclube ten motor sa začína prebúdzať po najazdených 5000km. Tiež by som sa k tomu motoru nesprával prvé kilometre prehnane šetrne až bojazlivo ako to niektorí robia. Kľudne by som ho vytáčal na nižšom (2.) prevodovom stupni, tak aby som nemusel dať plyn až na podlahu. Treba ťahať otáčky za pedálom do takých 3/4, 4/5 spektra.
Auris bude rýchlejší, ale zase drahší. Tiež zase nepočítaj, že ten rozdiel v zrýchlení nebude nejak dramatický. Rozdiel je (ak astru dovybavíš na úroveň Aurisu) 12.690 + 11280 = 1410 ak od toho odrátaš 300 eur za nové zimné gumy pre Astru, tak rozdiel je na 1100€. No... rozdhodnúť sa musíš už len ty.
Skúsil by som pozrieť tie zánovné, jednoročné autá. Ak sa ti bude niečo pozdávať, kľudne to sem hoď a chalani ti to tu už určite okritizujú a poradia.
Tvoja voľba
ja by som si v zime auto bez vyhrievaných sedačiek už predstaviť nevedel.
Neviem koľko má na tej astre kamarát najazdené, ale ak si si prečítal to vlákno na opelclube ten motor sa začína prebúdzať po najazdených 5000km. Tiež by som sa k tomu motoru nesprával prvé kilometre prehnane šetrne až bojazlivo ako to niektorí robia. Kľudne by som ho vytáčal na nižšom (2.) prevodovom stupni, tak aby som nemusel dať plyn až na podlahu. Treba ťahať otáčky za pedálom do takých 3/4, 4/5 spektra.
Auris bude rýchlejší, ale zase drahší. Tiež zase nepočítaj, že ten rozdiel v zrýchlení nebude nejak dramatický. Rozdiel je (ak astru dovybavíš na úroveň Aurisu) 12.690 + 11280 = 1410 ak od toho odrátaš 300 eur za nové zimné gumy pre Astru, tak rozdiel je na 1100€. No... rozdhodnúť sa musíš už len ty.
Skúsil by som pozrieť tie zánovné, jednoročné autá. Ak sa ti bude niečo pozdávať, kľudne to sem hoď a chalani ti to tu už určite okritizujú a poradia.
Tvoja voľba
pochybujem, že hocijaké dnešné auto, hocijakej značky (aj toyoty) je tak kvalitné a spoľahlivé ako bol jeho predchodca spred 10-15 rokov. Môžeš sa aj na hlavu postaviť, ani Auris nie je úplne bezproblémové auto.icefiresr napísal:Benzinova Toyota a mas vystarane o bezproblemovy chod na 10 rokov (pripadne viac, ja mam 10 rocnu Toyotu).
Tak nakoniec som nasiel Toyotu rocnu predvadzacku za 10.000 v CR, vyrobene 2/2012, najazdene 3000km, takze vyber jasny
Na Astru by som musel cakat do januara. Neviete pls ako je to s dovozom auta v CR? Predajca mi povedal ze vybavi prevozne znacky. Potom musim este u nas na KO, alebo ked je to nove auto staci zaplatit PZP a ist k policajtom prihlasit? Su tam este nejake dalsie poplatky?