Michaelo napísal:No ja som si externý HDD rozobral a už je interný. Zbytočnosť to mať vonku.
HDD BIOS detekuje, Win 7 nie
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
HDD BIOS detekuje, Win 7 nie
Na radu tuná kolegu som si rozobral oba externé HDD. Jeden bol WD 500GB My Book. Vnútri bol WD Green, dal som ho do PC a funguje v pohode. Druhý bol WD 2TB MY Book Essentials. Vnútri bol HDD WD Green. Aj ten som dal do PC, ale s ním mám problém. Pri zapínaní PC BIOS detekuje HDD, aj v nastaveniach sa zobrazuje, ale keď sa načíta Windows 7 Profesional, tak ho neukazuje medzi diskami. V správcovi zariadení sa nachádza a hlási, že zariadenie pracuje správne. Aktualizácia ovládačov nepomohla, vraj mám najnovšie. Pre istotu som ho znova zapojil do boxu. Tam všetko funguje. Ako interný nefunguje. Platne sa točia, klasicky sa aj zahrieva, ale nezobrazuje sa medzi diskami. Skúšal som aj meniť káble a sloty, ale stále ten istý výsledok. Máte niekto nejaké nápady?
-
vendo
Guru
Re: HDD BIOS detekuje, Win 7 nie
riesil som podobny problem u kamarata, dopracoval som sa k tomuto
http://www.sevenforums.com/hardware-dev ... mat-2.html
tam by to malo byt vysvetlene co a ako spravit (aj ked este som to u toho kamarata neskusal kedze je odcestovany dlho)
//daj vediet ci to pojde, pretoze presne tvoj problem ma/mal aj on (externy 1tb disk, vidi ho spravca a hlasi ze funguje ale neda sa najst)
http://www.sevenforums.com/hardware-dev ... mat-2.html
tam by to malo byt vysvetlene co a ako spravit (aj ked este som to u toho kamarata neskusal kedze je odcestovany dlho)
//daj vediet ci to pojde, pretoze presne tvoj problem ma/mal aj on (externy 1tb disk, vidi ho spravca a hlasi ze funguje ale neda sa najst)
-
Grim
Darca
...skúsil som hneď prvý návod...pozrel som do Správcu diskov a hneď ma vítala tabuľka, že treba disk inicializovať a či chcem poižiť tabuľku GUID, či čo a potom tam bola druhá možnosť, ktorú som zvolil. Dolu v poznámke totiž bolo, že tá tabuľka GUID sa neodporúča pri diskoch väčších ako 2TB (čo môj nieje, ale označuje sa tak) a navyše ho nižšie verzie systému nepoznajú...teraz tam mám napísané "Nevyhradené"...formátovať ho si ale nemôžem dovoliť...
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2012, 19:41)
...už mi teraz nenačíta ten HDD ani cez box...takže si pekne idem nájsť nejaké programy na obnovu dát...
//...pridal som screen...
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2012, 19:41)
...už mi teraz nenačíta ten HDD ani cez box...takže si pekne idem nájsť nejaké programy na obnovu dát...
//...pridal som screen...
-
vendo
Guru
sheeeit
takze co, disk zrazu existuje ale musis ho formatovat a to ty nechces kvoli jeho obsahu?
inac ak sa ti nieco posralo, tak najlepsie bude dat ten disk do starsieho systemu (stare dobre xpcka) tam by ho malo rozpoznat a pouzivat bez problemov
// a este robil si ten postup z druhej strany, presne tu ktoru som postol, pisal to tam uzivatel karlsnooks
takze co, disk zrazu existuje ale musis ho formatovat a to ty nechces kvoli jeho obsahu?
inac ak sa ti nieco posralo, tak najlepsie bude dat ten disk do starsieho systemu (stare dobre xpcka) tam by ho malo rozpoznat a pouzivat bez problemov
// a este robil si ten postup z druhej strany, presne tu ktoru som postol, pisal to tam uzivatel karlsnooks
-
Grim
Darca
...to som nerobil to cez CMD...stiahol som si teraz perfektný program na obnovu partícií MiniTool Partition Recovery a ten mi tú partíciu obnovil a stačil Quick scan...takže mám všetko späť...idem to skúsiť dať do PC, zase to alokujem cez Správcu diskov a potom dám obnoviť partíciu a už to hádam bude fungovať normálne v PC...
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2012, 20:20)
...no, ako tak pozerám, asi som sa mýlil...teraz to hľadanie partície trvá nejak dlhšie...
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2012, 20:20)
...no, ako tak pozerám, asi som sa mýlil...teraz to hľadanie partície trvá nejak dlhšie...
-
vendo
Guru
kazdopadne, vyskusaj ten sposob popisany v tom navode co som postol
pripadne ak to inac vyriesis, daj sem presny postup (kedze toto iste ako vravim budem riesit ked sa kamos vrati)
pripadne ak to inac vyriesis, daj sem presny postup (kedze toto iste ako vravim budem riesit ked sa kamos vrati)
-
Grim
Darca
...zatiaľ stále testujem a verím, že mi ten program nájde začiatok partície aj keď je zapojený do PC...
//...nenašlo žiadnu partíciu...takže som to znovu obnovil cez box...rieišním bude zálohovanie dát a naformátovanie cez Správcu diskov...
//...nenašlo žiadnu partíciu...takže som to znovu obnovil cez box...rieišním bude zálohovanie dát a naformátovanie cez Správcu diskov...
-
vendo
Guru
mno, ale ak sa nemylim tak format cez spravcu ti nepojde 
ak sa to stane, presne postupuj ako je v tom linku navod a daj vediet
ak sa to stane, presne postupuj ako je v tom linku navod a daj vediet
Nenapadlo ta update biosu?Niektore dosky take velke kapacity neberu a riesi sa to biosom ale zase preco by ti ho potom zobrazilo v tom biose.
-
vendo
Guru
biosom to na 100% nieje, je to kvoli winu
-
Grim
Darca
vendo - formát cez správcu funguje...najskôr sa ti zobrazí disk ako "Nevyhradené miesto" klikni pravým tlačidlom na ten disk a daj vytvoriť jednoduchý zväzok (hneď prvá voľba)...postupuj podľa pokynov v sprievodcovi...bude sa pýtať na miesto, koľko chceš z disku použiť, potom písmeno a nakoniec či chceš formátovať...čo sa stane keď dáš že nechceš formátovať som neskúšal...
-
Michaelo
Hardcore addict
Hlavné je že funguje. Už som sa trochu zľakol že si kvôli mne prišiel o dáta 
Ja som tam mal len 500GB ale po vybraní a vložení do PC ihneď fungoval.
Mám aj 2TB ale ten bol kupovaný ako klasický HDD nie externý.
Ja som tam mal len 500GB ale po vybraní a vložení do PC ihneď fungoval.
Mám aj 2TB ale ten bol kupovaný ako klasický HDD nie externý.