zdravim, potrebujem nejaku radu ohladom bridgu v ntbku, mam v ntbku exprescard ktora prijma internet (od tcomu) vlastne je to dalsi sietovy adapter (dalej. exprescard), ostavaju mi v ntbku dalsie dva (wifi, lan),
Najprv som skusal bridge exprescard s wifi adapterom, bridglo to nastavil som bridge a potom som siel vytvorit addhoc siet a ntbk vypisoval, system windwos nemoze nastavit siet "nazov" . tak ma napadlo skusit update driver, co nepomohlo, napadlo ma ze to ta sietovka nemusi podporovat, je to dost stary ntb (Asus, OS : Win Vista) tak som bol zufali presiel som na druhu alternativu co ma napadlo nieje moc pohodlna ale ani neviem ci to tak moze fungovat.
tjest. Bridgnut expresscard + Ethernet, ethernetovym kablom do routra alebo neviem a odtial aby sa dalo rposte pripojit nejakym sposobom na net. neviem.
Potrebujem to srpavit hlavne koli tomu ze ak maju v domacnosti iny ntb tak nemozu ist na net, ani s mobilom ani nijak
***skusal som to teraz na uplne inom ntbku s uplne inym pripojenim cize bridge (wifi to ethernet), ale nejak sa mi nedarilo, ked som nastavil ethernetu zdielanie, siel som vytvorti bridge a vypisovalo ze musim vybrat aspon dva adaptery ktore "nemozu mat nastavene zdiellania internetu". skusal som to aj bez zdielania, ale v rootri net nebol ,dakujem za kazdy help.
bridge v ntbuku
-
Prometheus_49
Medium Expert
Re: bridge v ntbuku
windows je na toto uplne hrozny, a predpokladam ze k linuxu sa ti nechce tak skus program conectify
http://www.connectify.me/
http://www.connectify.me/
Re: bridge v ntbuku
skusal som nieco podobne skusim toto diky, zatial. linux nie nie, nieje to ani moj ntb, keby to je moje tu kartu rozbucham kladivom.
//autoeditácia príspevku (18 Okt 2012, 22:20)
//edit
okok funguje to umna ale tak musism si to nejako obajsnit mne to ide vlastne tak ako potrebujem len stylom over wifi to wifi, comu nejako nerozumiem preto ze ako moze ntbk ked nema dve sietovky aj primat signal aj znova odosielat, ci to vlastne je sposobene tym : Virtual WiFi Miniport Adapter ?
a este dufam ze ta, try verzia bude podporovat tu expresscartu. ak nie tak ja neviem
//autoeditácia príspevku (18 Okt 2012, 22:20)
//edit
okok funguje to umna ale tak musism si to nejako obajsnit mne to ide vlastne tak ako potrebujem len stylom over wifi to wifi, comu nejako nerozumiem preto ze ako moze ntbk ked nema dve sietovky aj primat signal aj znova odosielat, ci to vlastne je sposobene tym : Virtual WiFi Miniport Adapter ?
a este dufam ze ta, try verzia bude podporovat tu expresscartu. ak nie tak ja neviem