Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa kali520 »

Waagbistritz69 napísal:a to je čo? slovenskú pospolitosť považuje za fašistov skoro každý, nie len "afáci"
To ale absolutne nic nedokazuje.
hughito napísal:Akého?
Z narastania moci a privrzencov tvojej opozicie.
Proste som skonštatoval, že časť davu tvorili neonacisti. A nebolo ich tam päť. Dôležité je aj to, kto to organizoval a kto rečnil, nielen samotní účastníci, kde sa dali nájsť, podľa slov jedného reportu: aj slušní ľudia, dokonca pankáči či cigán.
Aby sme to mali uplne tak dolezite je aj o com sa recnilo

http://pospolitost.wordpress.com/2012/1 ... sny-zivot/

Co je ale uplne najdolezitejsie ten clanok od waagbistritza absolutne nic nedokazuje, je to len tvrdenie niekoho, nejaky osobny nazor zalozeny na nejakych domienkach vyhrabanych neviem odkial. Deto aj ten zaujaty clanok na antifa.cz.

Vy proste nemate absolutne ziadne dokazi, nema ho dokonca ani policia lebo ak ano uz by davno sedeli v base. Je to len dalsie vase zbabele ohovaranie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

qwerty: Takže tvoje pôsobenie tu na fóre má vlastne za úlohu nás zmiasť, zatiaľ čo nám picháš frajerky poza chrbty?

Zbrane atď. - nemám na to utvorený jasný názor. Možnosť byť ozbrojený a istým spôsobom prispieť k bezpečnosti ako svojej tak iných je v poriadku, na druhú stranu, štýl USA kde kupujú náboje v Tescu mi nepríde moc košér.

kali:
Z narastania moci a privrzencov tvojej opozicie.
To nie je o strachu. Ja sa nezaryjem hlbšie pod paplón. Skôr ide o vnímanie toho ako negatívneho javu, ktorý treba potlačiť.

Samozrejme, že nebudú rečniť o nacizme, resp. o nejakých modernejších podobách nacistických myšlienok (zase mi je jasné, že aj tí nacisti už sú neonacisti, ako napr. ty, že väčšinou nemusia prebrať všetko čo sa týka nacizmu v 30. rokoch). Budú a rečnia o slušnom živote, národe a pod. Ale to nič nedokazuje. Nacisti v Amerike sú legálni a vidíme, aké to je. Nacisti Európe nie sú a vidíme aké to s nimi je.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:ale stále tu máme významný štatistický faktor bielych recidivistov
Dufam, ze nikdy nebudes pracovat v oblasti mission critical systemov, lebo s takouto matematikou by to dopadlo velmi zle.. Ked uz chces robit statistiku, tak sa nauc ako na to, lebo rozpravat o vyznamnom statistickom faktore, ked pomer ciganov a bielych je 1:16, je naozaj hlupe.
hughito
Redeemer
Redeemer

V zmysle reálnej situácie, odhliadnuc od akýchsi pomerov, ty mudrlant, ktorý musí vždy pribehnúť akože napravovať.. :roll:

Logika - ak chceme zavádzať opatrenia voči kriminalite (jedno aké), tak aký by to malo zmysel na Slovensku, kde je ten pomer 1:16 (neviem odkiaľ si to zobral), len voči cigánom, ktorí predstavujú tú 1 v pomere? Tu jednotku by sme "pokryli" a zbytok čo?
Nechcem byť moc racionálny, cigošov nemusím, ale mám taký pocit že samotní politici si ulejú prachov a majetkov v takom nepomere voči tým cigošským dávkam, že keby sme poznali presné cifry, tak by sme zaplakali a šli by sme loviť politikov a megakorporácie, ktoré za nimi stoja a nie cigošov. To len word of the wise.
Až teraz som si to všimol. No áno, presne takto to je, to je realita. Dávky (vôbec, uvedomte si, že väčšinu dávok poberajú aj tak bieli) predstavujú len malú čiastku oproti celkovému kolosu vydávkov, nevraviac o kradnutí.

A o tom to je - vieme to, že politici a banky a korporácie kradnú a parazitujú. Ale čo? To je niečo viacmenej abstraktné, zmohli sme sa na protest a život ide ďalej. Ale taký cigán - ej, to je ľahká a hlavne veľmi konkrétne obeť, tam si nahnevane buchneme do stola zakaždým po pár pivách.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:V zmysle reálnej situácie, odhliadnuc od akýchsi pomerov, ty mudrlant, ktorý musí vždy pribehnúť akože napravovať.. :roll:
Tak tieto tvoje fantazmagorie aspon nenazyvaj statistikami, pretoze od statistik to ma na mile daleko.
hughito napísal:Logika - ak chceme zavádzať opatrenia voči kriminalite (jedno aké), tak aký by to malo zmysel na Slovensku, kde je ten pomer 1:16 (neviem odkiaľ si to zobral), len voči cigánom, ktorí predstavujú tú 1 v pomere? Tu jednotku by sme "pokryli" a zbytok čo?
O akom zbytku rozpravas? Mas pocit, ze si tu bieli (nepocitajuc politikov a ich kamaratov) spravili divoky zapad a mozu beztresne pachat najroznejsie zlociny? Narozdiel od ciganov, bieli nie su nad zakon.

Ad pomer, cca 300 000 ciganov : 5 000 000 bielych ci ty mas ine informacie?
hughito
Redeemer
Redeemer

th: Napísal som:
..ale stále tu máme významný štatistický faktor bielych recidivistov, na ktorých by si potom mohol uplatňovať tvoju "novelu" zákona a mohol im odstravať časti mozgu tvojím Waltherom P99 za kúdolov dymu z neho vychádzajúceho.
Ak si sledoval kontext tej diskusie, tak ti musí byť jasné, ako som to myslel. A to, odhliadnuc od pomeru k reálnemu počtu, štatisticky najviac páchajú zločiny bieli - logicky. Čo ti nesedí? Či popieraš to? Tých 300 000 cigánov napácha viac kriminality ako 5 000 000 bielej Slovače?
O akom zbytku rozpravas? Mas pocit, ze si tu bieli (nepocitajuc politikov a ich kamaratov) spravili divoky zapad a mozu beztresne pachat najroznejsie zlociny? Narozdiel od ciganov, bieli nie su nad zakon.
Takže bieli vlastne ani nepáchajú zločiny, aj úplne bežné - len politici a ich kamaráti - a potom tu máme cigánov. Takže takto to je?
Ad pomer, cca 300 000 ciganov : 5 000 000 bielych ci ty mas ine informacie?
Ja som svojím:

Kód: Vybrať všetko

neviem odkiaľ si to zobral
nič nesledoval, čisté konštatovanie + aby bolo jasné, že ide o tvoje informácie, aby na mňa niekto o dva príspevky nevyrukoval s tým, že robím počty s "málo cigánmi."
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Tých 300 000 cigánov napácha viac kriminality ako 5 000 000 bielej Slovače?
a ako to mame vediet, ked sa pseudohumanisti ako ty vzdy zjezia v pripade, ze sa navrhne zistovanie etnicity ludi pachajucich priestupky a trestne ciny?
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Nad tým hádam ani netreba filozovať, to by ste už boli riadne mimo. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

nicim nepodlozene prazdne slova
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Cisla z projektu uradu vlady rok 2002!
Rómovia tvoria druhú najpočetnejšiu národnostnú menšinu na Slovensku. Podľa sčítania ľudu v roku 2001, 89.920 obyvateľov Slovenska uviedlo svoju národnosť ako Rómsku. Odhadovaný počet Rómov na Slovensku je však oveľa vyšší: od 350 000 do 400 000.
Len 1/4 Rómov má úspešne ukončené základné vzdelanie.

teraz to moze byt aj pol mega.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nemám podložené ani to, že Aštar Šeran neexistuje. :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

to tiez nie, ale to nie je predmetom tejto diskusie
ten pojednava o kriminalite ciganov, ktoru nevieme urcit, kedze nemame ziadne udaje
udaje nemame preto, lebo niektore mimovladky a niektori neuvedomeli ludia su proti takymto statistikam
ty sa k nim radis

to je vsetko :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Všetko pravda, čo píšeš, ale mal som pocit, že na isté veci stačí proste "sedliacky rozum," resp. inak povedané, bežná empíria a nejaké základné počty typu 2 + 2. Keď už nič iné, tak si pustím krimi noviny a sledujem, v koľkých prípadoch za správy sa vyskytne cigán.

karmisti onanujú, že ja som mimo - áno, tí, ktorí zavádzajú dišputu o tom, že 300 000 cigánov pácha rovnako (či viac?) kriminality, ako 5 000 000 Slovákov necigánov, sú nemimo a všetko je v naprostom poriadku. :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

ked tvrdis, ze 300k ciganov toho pacha menej priestupkov / trestnych cinov ako 5M bielych, dokaz to :)
poprosim nejake statistiky
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Ak si sledoval kontext tej diskusie, tak ti musí byť jasné, ako som to myslel. A to, odhliadnuc od pomeru k reálnemu počtu, štatisticky najviac páchajú zločiny bieli - logicky. Čo ti nesedí? Či popieraš to? Tých 300 000 cigánov napácha viac kriminality ako 5 000 000 bielej Slovače?
Statistika nikdy neoperuje s absolutnou hodnotou. Ak sa na to pozrieme percentualne, tak empiricky je zjavne, ze cigani pachaju viac zlocinov nez bieli. Samozrejme ako uz bolo povedane, vdaka pseudohumanistom a kadejakym moralistom nie je mozne zbierat tieto udaje na zaklade etnicity a potom to vyzera tak, ze cigani su neviniatka a bieli mozu za vsetky problemy sveta.
hughito
Redeemer
Redeemer

th: Ale bavíme sa tu o reálnom pomere - proste koľko kriminality napácha 300 000 cigánov a koľko 5 000 000 necigánskej Slovače - stále ide o to, že qwerty navrhol svoje opatrenia len voči cigánom, čo som spochybnil tým, že čo s necigánskou Slovačou, ktorej je oveľa viac a pácha viac kriminality.

beardie: Viď príloha, neočakávam, že by sa čosi významne zmenilo, viac k dispozícii nemáme.

Takže napr. najnovší údaj z roku 2001 - počet odsúdených niečo málo cez 23 000 z toho Cigánov niečo málo cez 5000.

Aby som to zhrnul, môj príspevok

Kód: Vybrať všetko

Nad tým hádam ani netreba filozovať, to by ste už boli riadne mimo.
bol pravdivý a karmaonanisti sa zase vyonanovali do karmy, pričom reálne tu nepreukázali žiadny protiargument.
Prílohy
cigan1.jpg
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Clovece ked poviem A treba povedat aj B. Ten tvoj realny pomer neni urcujuci.

Tou tabulkou ktoru som sem ja daval uz asi cez 3 krat je jasne dokazane ze cigani na svoj pocet pachaju viac kriminality ako bieli.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Takže napr. najnovší údaj z roku 2001 - počet odsúdených niečo málo cez 23 000 z toho Cigánov niečo málo cez 5000.
za 11-14 rokov sa pocet ciganov mohol dost vyrazne zvysit, minimalne osadovych, nie prisposobivych, tipol bych, ze prisposobivi maju nizsiu standardne nizku kriminalitu ako bieli
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

+ Cigani robia bordel aj okole seba, to sa za kriminalitu nepovazuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Clovece ked poviem A treba povedat aj B. Ten tvoj realny pomer neni urcujuci.

Tou tabulkou ktoru som sem ja daval uz asi cez 3 krat je jasne dokazane ze cigani na svoj pocet pachaju viac kriminality ako bieli.
Jasné, ale prečítaj si, o čom sa tu bavíme. Mňa už to nebaví vysvetľovať.

beardie:
za 11-14 rokov sa pocet ciganov mohol dost vyrazne zvysit, minimalne osadovych, nie prisposobivych, tipol bych, ze prisposobivi maju nizsiu standardne nizku kriminalitu ako bieli
Zvýšil sa počet, to nepochybne, ale je tam x-násobný rozdiel tak či tak. Táto debata mi pripomína Kažimírove bľabotanie o tom, aký výsledok urobil ten cap záhradník.

Chudáčikovia karmujú odušu, ale napísať do témy, to nie. :)
Napísať odpoveď