Identifikácia hmyzu
-
zdravotnik
Light Professional
Identifikácia hmyzu
Dnes večer sa mi do izby dostal tvor, akého som ešte nikdy nevidel. Priletel, potom narazil do steny - ako keby odpadol a asi po pol hodine sa mi promenádoval po stene. Neviete náhodou, čo je to za "potvoru"?
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Identifikácia hmyzu
neni to naky druh bystrusky?
A aké je to veľké?
-
zdravotnik
Light Professional
Približne okolo 3cm
-
aughostino
Medium Professional
je to Tenebrio molitor - muciar obycajny teraristi by ti o tomto chrobakovi povedali viac, jeho larvy sa nazyvaju mucne cervy, ktorymi sa krmia rozne terarijne zvierata
-
zdravotnik
Light Professional
Ďakujem za upokojenie... Mal som strach, či to nejako neštípe. Ale už je aj tak na onom svete 
-
holenda
Expert
Neviete niekto pomoct z identifikaciou tohto hmyzu? Odfotil som ho zaciatkom leta, ked chodil pravidelne vyciciavat moje muskaty
Vtedy meral cca 2cm. A teraz asi pred tyzdnom som ho opat uvidel a vyrastol na cca 3,5-4cm. Skoda, ze som nemal pri sebe fotak... Stylom lietania pripomina kolibrikov...
Lišaj marinkový - Macroglossum stellatarum, zvaný tiež Dlhozobka
Jej let pripomína kolibríka, lebo je veľký, dokáže mávať krídlami tak silno, že stojí vo vzduchu a zároveň má dlhý sosák.
Lišaje v našich podmienkach sú väčšinou nočné tvory, snáď najznámejší je smrtihlav.
Lišaj marinkový sa k nám rozširuje predovšetkým z Balkánu, vplyvom otepľovania..niežeby u nás nebol aj predtým, ale jeho výskyt sa jednoznačne v posledných rokoch zvyšuje.
Jej let pripomína kolibríka, lebo je veľký, dokáže mávať krídlami tak silno, že stojí vo vzduchu a zároveň má dlhý sosák.
Lišaje v našich podmienkach sú väčšinou nočné tvory, snáď najznámejší je smrtihlav.
Lišaj marinkový sa k nám rozširuje predovšetkým z Balkánu, vplyvom otepľovania..niežeby u nás nebol aj predtým, ale jeho výskyt sa jednoznačne v posledných rokoch zvyšuje.
-
holenda
Expert
Dakujem za rychlu a odbornu reakciu