Pomoc s primitívnym programom v Delphi

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Pomoc s primitívnym programom v Delphi

Príspevok od používateľa sano456 »

Ahojte
Potreboval by som doladiť pár vecí na jednom úplne primitívnom programe v Delphi... Učím sa programovať asi tak prvý mesiac... A popri tých blbostiach čo som si programoval pre zábavu som sa rozhodol spraviť aj program ktorý bude niekomu na osoh.. Je to pre strýka aby si ulahčil upravovanie chemických hodnôt v bazéne..

Ten program má nejaké muchy a s pár vecami by som chcel poradiť, no najviac ma trápi to, že má problém s diakritikou.. Aj po zmene fontu.. Neviete čo s tým? :nono:
Prílohy
Bazen.rar
(211.67 KiB) 40 stiahnutí
Gregi
Light Star
Light Star

Re: Pomoc s primitívnym programom v Delphi

Príspevok od používateľa Gregi »

Na zaciatok.
Oznac vsetky prvky vo Form1 (CTRL + A) a v polozke Font -> Charset nastav DEFAULT_CHARSET 8)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

sano456 napísal:... s pár vecami by som chcel poradiť...
napríklad s čím?
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Gregi napísal:Na zaciatok.
Oznac vsetky prvky vo Form1 (CTRL + A) a v polozke Font -> Charset nastav DEFAULT_CHARSET 8)
Ono to fakt pomohlo :shock: . Fakt dík.. :wink:

audio: Ešte by som chcel, aby to počítalo iba chlór, poprípade pH ... Podla toho ktorý Edit nebude prázdny... Nevedel som na to prísť a konečne si na mňa našiel aj učiteľ informatiky s týmto namňa čas a trochu mi s tým pomohol, no napríklad na tú diakritiku neprišiel.. Teraz sme tam trochu s tým počítaním "iba toho potrebného" niečo spravili, no ono to počíta chlór aj vtedy keď nezadám žiadnu hodnotu chlóru... Jediná zmena je, že to počíta aspoň niečo, aj bez toho aby zobrazilo hlášku: " '' is not a valid floating point value" .. Snáď ma chápeš.. :? .. Už som sa tak do toho zamotal, že neviem čo s tým.. Prikladám to sem celé...
Prílohy
Bazen2.rar
(211.56 KiB) 30 stiahnutí
Napísať odpoveď