Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
...jááj, tak to nič, robil som ešte predtým...
Jaj sorry chlapi, som na toto aj pozabudol trošku lebo som to riešil cez iné fórum.
audiotrack: vec sa má tak, že polovica z toho čo som písal boli blbosti. Teda informácie ktoré som dostal, neboli pravdivé. Trošku som pátral po tom a dozvedel som sa že nie je možné aby mali na DI dovolenku a nikto tam nebol alebo ich nezastupoval. Keby to aj tak bolo, na skúšku stále môže prísť komisár aj z iného mesta. Tiež to že motorky sa skúšajú len do 5°C. Iný inštruktor mi potvrdil, že sa jazdia aj keď prší alebo sneží. Dokonca keď je hustý dážď, veľa komisárov dá iba jednu jazdu po cvičisku a vybavená vec. O teplotu ako takú ani moc nejde, skorej o podmienky. Môžu byť 3 stupne ale sucho a jasno a môže byť 7 a prietrž mračien.
Čo sa týka toho 13. januára, pýtal som sa na to a dostal som také neucelené informácie. Naviac v zákone je to písane tak šikovne, že som sa nedopátral. Iný inštruktor mi povedal že ten komu bola odoslaná riadne vyplnená a doktorom potvrdená prihláška do kurzu na políciu teraz, tak robí všetko podľa starého (čo je logické koniec koncov). Ten kto sa prihlási na kurz po 19.januári, teda vtedy keď vstúpi do platnosti nová vyhláška, robí už podľa nového.
Môj hlavný cieľ je čím skorej dokončiť jazdy a ukončiť tým kurz, aby ma mohla autoškola nahlásiť na políciu a tam sú povinný do 30 dní odo dňa doručenia skúšku vykonať.
audiotrack: vec sa má tak, že polovica z toho čo som písal boli blbosti. Teda informácie ktoré som dostal, neboli pravdivé. Trošku som pátral po tom a dozvedel som sa že nie je možné aby mali na DI dovolenku a nikto tam nebol alebo ich nezastupoval. Keby to aj tak bolo, na skúšku stále môže prísť komisár aj z iného mesta. Tiež to že motorky sa skúšajú len do 5°C. Iný inštruktor mi potvrdil, že sa jazdia aj keď prší alebo sneží. Dokonca keď je hustý dážď, veľa komisárov dá iba jednu jazdu po cvičisku a vybavená vec. O teplotu ako takú ani moc nejde, skorej o podmienky. Môžu byť 3 stupne ale sucho a jasno a môže byť 7 a prietrž mračien.
Čo sa týka toho 13. januára, pýtal som sa na to a dostal som také neucelené informácie. Naviac v zákone je to písane tak šikovne, že som sa nedopátral. Iný inštruktor mi povedal že ten komu bola odoslaná riadne vyplnená a doktorom potvrdená prihláška do kurzu na políciu teraz, tak robí všetko podľa starého (čo je logické koniec koncov). Ten kto sa prihlási na kurz po 19.januári, teda vtedy keď vstúpi do platnosti nová vyhláška, robí už podľa nového.
Môj hlavný cieľ je čím skorej dokončiť jazdy a ukončiť tým kurz, aby ma mohla autoškola nahlásiť na políciu a tam sú povinný do 30 dní odo dňa doručenia skúšku vykonať.
Mne to len preto pripada zvlastne,lebo traja spoluziaci si teraz robia vodicak a uz budu mat zaverecne a vobec nemali jazdu s privesnym vozikom a dokonca som to od nikoho nepocul...Zaujimave ze to niektori dodrzuju a niektori zas se*u nato.
-
marek carey
Medium Star
Co viem, tak niektori instruktori tu jazdu len napisu a nejazdia, a najma ak im idu jazdy bez toho slabsie, aby mal viac klasickych.
Ja som tiež nejazdil s vozíkom, inštruktor mi povedal že načo budeme šaškovať po meste s vozíkom. K čomu je to dobré...
Je to zbytocne si myslim, v autoskole by sa mali precvicovat hlavne zaklady jazdy a aj tak predpokladam, ze ten vozik je prazdny a neuci sa s nim cuvat, lebo mat nalozeny vozik za autom je celkom sranda, hlavne dole kopcom alebo pri brzdeni
a cuvat s nim sa za tu chvilu clovek aj tak nenauci.
-
audiotrack
VIP
tak si daj prázdny vozík, prejdi ním v 50-tke po naších cestách a po prvom kilometri ho niekde stratíš, lebo ti to bude skákať ako besný capko. A nemáš pravdu, učí sa s ním aj cúvať, a to cúvať rovno aj do zákruty. To že niektorí inštruktori na to serú iba hovorí o úrovni niektorých autoškôl. Naučiť sa to cúvanie nenaučíš, chce to prax, ale aspoň teoriu ti povie, ako si sledovať odrazky a vyskúšaš si to.
audio to zhrnul, u nas v autoskole mal kazdy na cvicisku vozik a pekne cuvat do garaze, kto to nezvladol nesiel na skusky bohuzial 
ja za seba mozem povedat ze pre mna je to malina, naucil som sa to v robote, ako s "malým prďolom", tak aj s velkym vozikom pre 2 osobne auta, ktory sme pouzivali na dovazanie z nemecka, vo vodicaku ale vozik zapisany nemam, cize je to vzdy adrenalin ked idem po meste s vozikom...ale to bolo asi len 2x doteraz
ja za seba mozem povedat ze pre mna je to malina, naucil som sa to v robote, ako s "malým prďolom", tak aj s velkym vozikom pre 2 osobne auta, ktory sme pouzivali na dovazanie z nemecka, vo vodicaku ale vozik zapisany nemam, cize je to vzdy adrenalin ked idem po meste s vozikom...ale to bolo asi len 2x doteraz
S vozikom bezne po okreskach jazdim 90-100 ci je prazdny alebo plne nalozeny, ako spolujazdec som zazil aj 160 a vozik som nikdy nestratil
To, ze sa uci aj cuvat je fajn, ale aj tak mi to pride trocha zbytocne, lebo su aj taki ziaci co maju problem prejst kuzelky nieto este cuvat s vozikom.
tak nech si vozik nedavaju ... ved je to volitelne nie?
to ako keby som si isiel robit vodicak na velku motorku ked sa neviem bicyklovat a udrzat stabilitu
to ako keby som si isiel robit vodicak na velku motorku ked sa neviem bicyklovat a udrzat stabilitu
-
Hellboy248
Guru wannabe
CheZteR: zas neprehanaj
mozno to vyznelo trocha...tvrde? viem, na to je autoskola 
Cúvanie s vozíkom dá zabrať aj skúsenému vodičovi, nie ešte nejakej ženskej čo pomaly nevie, do ktorej strany má točiť volantom pri cúvaní do garáže. A mimochodom... Odkedy treba na vozík špeciálny vodičák? Pokiaľ mám jazdnú súpravu neprevyšujúcu 3,5 tony (auto povedzme 1700 + klasický vozík 700-800kg), tak mi stačí s kľudom na duši skupina B, nie?
no ale ak je vozik nalozeny?akoze automobil na nom? to nevadi?
melonSVK, ano a od 19. januara bude B stacit aj na 3500+750kg cize klasicka dodavka a privesny vozik
-
rufus59
Light Professional
§ 75
Rozsah a členenie skupín
a podskupín motorových vozidiel
(6) Do skupiny motorových vozidiel B patria
a) motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny A a T a podskupiny A1, ktorých najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla skupiny B a prípojného vozidla, ak najväčšia prípustná hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a najväčšia prípustná celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje prevádzkovú hmotnosť ťažného vozidla.
(7) Do skupiny motorových vozidiel B+E patria jazdné súpravy zložené z motorového vozidla skupiny B a prípojného vozidla, ak nejde o jazdnú súpravu podľa odseku 6 písm. b).
- Najvacsia pripustna hmotnost tazneho vozidla + najvacsia pripustna hmotnost pripojneho vozidla = do 3.500kg
- Najvacsia pripustna hmotnost pripojneho vozidla nesmie byt vacsia ako prevadzkova hmotnost tazneho vozidla.
- Najvacsia pripustna hmotnost pripojneho vozidla nesmie byt vacsia ako dovoluje vyrobca tazneho vozidla.
- Celkova hmotnost jazdnej supravy nesmie prekrocit najvyzsiu povolenu hmotnost jazdnej supravy aku dovoluje vyrobca tazneho vozidla.
,,B,, obmedzuje hmotnost vozika na 750 kg nad 750 Kg potrebuješ B+E
Rozsah a členenie skupín
a podskupín motorových vozidiel
(6) Do skupiny motorových vozidiel B patria
a) motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny A a T a podskupiny A1, ktorých najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla skupiny B a prípojného vozidla, ak najväčšia prípustná hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a najväčšia prípustná celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje prevádzkovú hmotnosť ťažného vozidla.
(7) Do skupiny motorových vozidiel B+E patria jazdné súpravy zložené z motorového vozidla skupiny B a prípojného vozidla, ak nejde o jazdnú súpravu podľa odseku 6 písm. b).
- Najvacsia pripustna hmotnost tazneho vozidla + najvacsia pripustna hmotnost pripojneho vozidla = do 3.500kg
- Najvacsia pripustna hmotnost pripojneho vozidla nesmie byt vacsia ako prevadzkova hmotnost tazneho vozidla.
- Najvacsia pripustna hmotnost pripojneho vozidla nesmie byt vacsia ako dovoluje vyrobca tazneho vozidla.
- Celkova hmotnost jazdnej supravy nesmie prekrocit najvyzsiu povolenu hmotnost jazdnej supravy aku dovoluje vyrobca tazneho vozidla.
,,B,, obmedzuje hmotnost vozika na 750 kg nad 750 Kg potrebuješ B+E
V zákone je to myslím povinné. Ak s ním niekto v autoškol nejazdí, tak iba preto, že inštruktor z nejakého dôvodu nechce. Vždy máš ale zapísané 3 hodiny s vozíkom.CheZteR napísal:tak nech si vozik nedavaju ... ved je to volitelne nie?
To uz je celkom dlho nie. Ja ked som si robil tak nam hovoril, ze sme posledny co to tak robia, ti co isli dalsi mesiac, uz mali robit s vozikom a to bolo nejak pred 2ma rokmi.
Zdravím vospolok
Chcel by som sa informovať chcem vodičak C + E
Cena tuším 1200 € a potom profi kurz za 700 €
Kolko hodín sa jazdí normalne v autoskole ciste profi kurz o inom na to sa nepytam .. alebo ci to tak funguje ked dvakrat nespraví clovek pada mu vodičky preukaz na B-čko ?
A na skuskach ako to funguje test + jazda alebo este aj nejake cuvanie pred policajtom alebo ako ?
Poprosím rozumne odpovede od tych co to poznaniu a nie ma odporucia na google
Chcel by som sa informovať chcem vodičak C + E
Cena tuším 1200 € a potom profi kurz za 700 €
Kolko hodín sa jazdí normalne v autoskole ciste profi kurz o inom na to sa nepytam .. alebo ci to tak funguje ked dvakrat nespraví clovek pada mu vodičky preukaz na B-čko ?
A na skuskach ako to funguje test + jazda alebo este aj nejake cuvanie pred policajtom alebo ako ?
Poprosím rozumne odpovede od tych co to poznaniu a nie ma odporucia na google
Nikdy nerieste autoskolu DOMINANT, byvalý PETCHER..Lakaju na akciovu cenu a potom sa vam vobec nevenuju..Terminy jazd boli len vtedy ked mal instruktor cas(aj trojtyzdnova odluka). Nehovoriac o tom ze sa jazdilo tam kde instruktor potreboval a par krat sa rozvazali jeho znamy. Prvu jazdu cez kuzelky+parkovanie mala kamoska v den poslednej jazdy par tyzdnov pred skuskami! Na konci kurzu vam doporucuju priplatit si doplnkove jazdy a ak odmietnete instruktor vas na skuskach potopi a povie vam ze mate dojst dalsi den a zaplatit si opravny kolok + doplnkove jazdy! Pricom na termine opravnej skusky sa dohodnete v buducne..Radsej si zvolte nejaku konkurencnu autoskolu lebo v tejto to su vyhodene peniaze.