Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Vitaaa
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Vitaaa »

Nejaký ten postup nájdeš TU

výborne :) bolo jasné, že ušetríš. Chceme vidieť inzerát/foto... :)

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2012, 23:54)
Kedže sa zvažuje výber kompaktu pre dievčatá v rodine navštívil som dnes viacej showroomov v BA, od bmw cez volvo až po opel. V opli mali novú Astru 1.6 Turbo 180k, už prihlásenú na značkách teda by sa teda ušetrilo na registračnej dani. Z hľadiska výbavy to auto malo všetko čo treba aj niečo naviac. Biela farba, čiene 18" disky, športové sedačky. Cena bola stanovená na 20.000 plus nejaké drobné. Čo je super cena.

Dnes som ale čítal, že Opel má prísť s novými motormi 1.6 SIDI s priamym vstrekovaním. V decembri by mala začať výroba v Maďarsku. Chcem sa spýtať na jednu vec, keďže rozmýšľam nad LPG. Vidí niekto nejaký problém dať LPG na 1.6 Turbo s nepriamym vstrekovaním alebo na 1.6SIDI s priamym vstrekovaním? O LPG iba premýšľam... to nie je žiadna hotová vec, aj keď sa mi to celkom pozdáva.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Lpg a priamy vstrek je problem. Vacsinou sa to robi tak, ze auto permanentne zerie aj benzin (asi 1L/100km) lebo benzinove vstrekovace sa musia chladit.
kuk: http://www.mpgas.sk/index.php/fsi-tsi-p ... trekovanie
Na TSI to este ktosi robil, nejaky novy system, dost vysoka cena ale nespominam si na meno.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Chlapi ked mam poistnu zmluvu alebo SPZ da sa zistit z nej poistovna kde ma zakonny poistku?
Do priatelky niekto tukol dal jej poistku aj udaje ale uz zahadne nedviha telefon a priatelka nevie poistovnu.

Myslim ze sa tu niekde aj bol nejaky odkaz na nejaky register len ho neviem najst.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

super dik k+ :)

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2012, 15:28:37)
Este by som sa chcel spytat aj ked uz to je asi mimo temu, riesily ste uz niekedy poistnu udalost?
Ako to prebieha?
Ja musim vyplatit opravu auta v servise a poistovna potom to preplati mne? Alebo poistovna rovno plati servisu?
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Ja keď som bol ako poškodený v poistnej udalosti, tak som do poisťovne vinníka (okrem iného) nahlásil, že chcem vyrátané plnenie dostať na účet (v konečnom dôsledku som dobre spravil - plnenie bolo 530 eur, auto som opravil za 350 :) ). Existujú aj iné možnosti, ale nechcem o nich písať, aby som ťa náhodou nezavádzal (keďže mám skúsenosti len s vyplatením na účet).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

awtt: su dva sposoby, bud auto zoservisujes v servise a poistovna Ti preplati fakturu (odporucam vyuzit, ak mas nove auto, navstiv autorizak, naobjednavaj vsetko nove diely, nic nedavaj tmelit, jazdene diely nech Ta nezaujimaju) alebo Ti to vyrata poistovna, posle penize a Ty si auto za to opravis (odporucam, ak je auto starsie, a ak mas znamosti, cena moze byt aj polovicna... cosi vytmelis, cosi oservisujes dielmi z vrakoviska, cosi nechas tak, co ti nebude vadit)... snad sa rozumieme :)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Jasne chapem, ono je to len poskriabany blatnik aj ked dost velmi ale je to taka ta unosna hranica kedy ked by som to spravil ja sam tak si poviem dobre porazi sak neni urcite posledny :) Ale kedze niekto do nas vrazil na krizovatke a este bol aj arogantny nemam najmensi dovod to nechat tak, urcite pojdem len do original fordu (zarabat natom nemienim hlavne len nech to neni vidno), mna len zaujimalo ci autorizaky maju nejaku dohodu s poistovnami ze to ide mimo mna alebo ja bude riesit fakturu s poistovnou.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie, vzdy si Ty ten medziclanok, ktory plati faktury :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

awtt napísal:Jasne chapem, ono je to len poskriabany blatnik aj ked dost velmi ale je to taka ta unosna hranica kedy ked by som to spravil ja sam tak si poviem dobre porazi sak neni urcite posledny :) Ale kedze niekto do nas vrazil na krizovatke a este bol aj arogantny nemam najmensi dovod to nechat tak, urcite pojdem len do original fordu (zarabat natom nemienim hlavne len nech to neni vidno), mna len zaujimalo ci autorizaky maju nejaku dohodu s poistovnami ze to ide mimo mna alebo ja bude riesit fakturu s poistovnou.
RATZINGER666 napísal:nie, vzdy si Ty ten medziclanok, ktory plati faktury :)
praveze nie, zalezi od servisu, u autorizovanych to problem nebyva (aspon co som zazil)... mozes to nechat zaplatit priamo poistkou, s tym ze ty doplatis len spoluucast. Problem je, ze niekedy si poistovne davaju na cas, takze auto ti moze mesiac cakat opravene kym pride prevod penazi od poistovne do servisu
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fuha, no s tymto som sa ale ja nikdy nestretol, ako myslis "nechat zaplatit priamo poistkou"?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

auto opravia, daju ti fakturu, tu odnesies do poistovne (alebo oni poslu priamo do poistovne), nasledne pockas kym poistovna uhradi opravu minus spoluucast, tu zaplatis ty priamo v servise a vybavene
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

dnes idem s kamosom pozriet na dva kusky Toyota Yaris 1.33 Dual VVT-i a VW Polo 1,4 85k
ten VW motor poznam ale o tej Toyote som len cital co by ste poradili vy ake ma vyhody ta Toyota oproti tomu VW
diky
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

rozvodova retaz a uplne bezudrzbove auto... pre mna jednoznacna volba
1.3 je dost svizny motor, ved uvidis ked vyskusas
(na yarisa viem zohnat absolutne vsetkoza super ceny :P )
bonno50
Star
Star

chlapik pyta 7000€ rok 2009 a 36k km v plnke bez pripratkovej vybavy
za Polo 6500€ rok 2009 a 42k km v Comfortline
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

:D bral by som polo :D , sorry myslel som ze kupujes starsie modely, ten starsi yaris je vseobecne lepsi a to vo vsetkom,najlepsie po facelifte, to polo neviem, na to su tu iny odbornici :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja by som za tie prachy nebral ani jedno, a ked uz tak, tak radsej to polo... ten yaris je malicky, polo sa da aspon nazvat hatchback...

focusy a ceedy idu v rocniku 2009+ od 6000e, vyhodit 7 litrov za hentake auta je hriech...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skus tohoto: http://www.hojko.com/plusminus-u3505.html , je predseda megane klubu na slovensku :) pripadne skus http://meganeklub.sk ...

ja Ti poviem iba jedine - je to renault, takze ruky prec :) inak to tretie ma aspon rozumnu cenu na rozdiel od tych prvych dvoch... pff, ze 2200e za trinastrocne auto...
bonno50
Star
Star

no tak som sa bol s kamosom pozriet na tie auticka
som trosku sklamany co som nacital o tej Toyote ma to sice papierovy vykon ale pri beznej jazde sa ten vykon hlada tazko v otackach to ide pekne ale predmbiehat autobus do kopca ked bus ide 80km/h tie umucenie
kvalita interieru oproti Polu o 2 triedy nizsia
celkom slusny podvozok

nakoniec kamos usudil ze kupi opäť dieslove auto po dnesnej skusenosti
Napísať odpoveď