cau
tak by ma zaujimalo kolko stoji taky dovoz kupeneho ojazdeneho auta zo zahranicia, zo vsetkym.
1. Kupim auto v zahranici, mozem si ho doviest sam ako sofer?, pripadne ak nieje registrovane, kolko stoji taka prechodna registracia - ktora bude sluzit iba na prevoz auta., da sa to vybavit v den kupy alebo ako to funguje?
2. Co vsetko platim po prichode na SVK ? dane/clo/poistku/nvm co?
dajme tomu ze nakupna cena je 4000euro, kolko mi este treba nasporit nech si mozem auto doviest?
Dovoz auta 2012
Re: Dovoz auta 2012
minimalne tisicku, to este budes nervozny ci ti to vyjde
Pri tak nízkom rozpočte za auto, neviem či by som to vôbec riskoval.
Len si zober koľko dáš za palivo/cestovné/ubytovanie. Pokiaľ trafíš super auto na prvý krát, tak sa ti možno aj oplatí ...
Ale zober si tú možnosť, že sa ti to auto nebude pozdávať a pôjdeš domov naprázdno.
Ak sa nemýlim, tak prihlásenie auta z EU by sa malo zmestiť do 300€. Ak auto bolo kupované v EÚ, tak DPH sa platí tej krajine kde bolo kúpené. Ale to by už malo byť všetko zarátané v cene vozidla.
edit: http://www.euroinfo.gov.sk/dovoz-ojazdenych-aut/
Len si zober koľko dáš za palivo/cestovné/ubytovanie. Pokiaľ trafíš super auto na prvý krát, tak sa ti možno aj oplatí ...
Ale zober si tú možnosť, že sa ti to auto nebude pozdávať a pôjdeš domov naprázdno.
Ak sa nemýlim, tak prihlásenie auta z EU by sa malo zmestiť do 300€. Ak auto bolo kupované v EÚ, tak DPH sa platí tej krajine kde bolo kúpené. Ale to by už malo byť všetko zarátané v cene vozidla.
edit: http://www.euroinfo.gov.sk/dovoz-ojazdenych-aut/
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
este dodam, ze pri tej novej registracnej dani zalezi hlavne od vykonu, takze ak chces nieco rychlejsie, rataj, ze dovezene auto sa na tomto pekne predrazi...
inak suhlasim s Lubeneckom, s tym rozpoctom je zbytocne cosi dovazat, pokial ide o bezne auto...
inak suhlasim s Lubeneckom, s tym rozpoctom je zbytocne cosi dovazat, pokial ide o bezne auto...
diky za odpovede...
ak do 300eur, to je celkom slusne... citam tu stranku a dako mi to tych 300e dokopy nevychadza
to ako lacnejsie ma vide sa prestahovat do inej krajiny tu to nieje normalne...
Prevozná značka a poistenie – 150 eur.
úradné preklady dokumentov - 165,97 eur.
technická kontrola - 29,87 €.
overenie pôvodnosti vozidla 165,97 €.
zatie do evidencie – 38,17 €
kontrola originality 92,94 € (do 2 000 cm3), 119,50 € (2 000 - 3 000 cm3), 165,97 € (nad 3 000 cm3)
poplatok do Recyklačného fondu (RF)- 66,39 €.
naratal som 740e, ja sa pytam zaco kur*a
ak do 300eur, to je celkom slusne... citam tu stranku a dako mi to tych 300e dokopy nevychadza
Prevozná značka a poistenie – 150 eur.
úradné preklady dokumentov - 165,97 eur.
technická kontrola - 29,87 €.
overenie pôvodnosti vozidla 165,97 €.
zatie do evidencie – 38,17 €
kontrola originality 92,94 € (do 2 000 cm3), 119,50 € (2 000 - 3 000 cm3), 165,97 € (nad 3 000 cm3)
poplatok do Recyklačného fondu (RF)- 66,39 €.
naratal som 740e, ja sa pytam zaco kur*a
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
To sa už naozaj oplatí pri drahších autách kde máš rozdiel v cene aj pár tisíc €, alebo pokiaľ chceš nejaké auto v nižšej-strednej triede len čisto kvôli tomu, že za hranicami nájdeš kúsky s lepšou výbavou.