Linux pre veľmi starú mašinu.
Re: Linux pre veľmi starú mašinu.
Vďaka veľmi moc už to ide
keď si napísal, že mám najprv odinštalovať fglrx tak som ho najprv nainštaloval
reštartol pc a už to išlo. 
no moze byt
, len som sa bal, ze v repozitaroch je stary ovladac, ktory v kombinacii s gnome shell (na com je cinnamon zalozeny) robi neplechu (artefakty, rozne preblikavania,...) . Ale asi uz je tam opravena verzia. 
To nie je možné.. jeden problém sa vyrieši objaví sa ďalší.
Je jedno ktorú možnosť vyberiem (panel naspodu, panel navrchu, panel hore aj dole) stále ho mám po reštartovaní tak isto aj v cinnamon aj v gnome.
A to že tám chýba menu je normálne? nikde to v nastavaniech nemôžem nájsť.
Je jedno ktorú možnosť vyberiem (panel naspodu, panel navrchu, panel hore aj dole) stále ho mám po reštartovaní tak isto aj v cinnamon aj v gnome.
A to že tám chýba menu je normálne? nikde to v nastavaniech nemôžem nájsť.
To menu tam malo byt defaultne, ale da sa aj pridat tusim pod volbou (ked kliknes na All Settings) Applets - a tam Mint menu
To bude asi to v prílohe. Dal som obnoviť predvolené, označené to je ale menu niet. Vzhľad mi tak isto nejde zmeniť..
Inak som si nevsimol na predchadzajucom screene... to co mas spustene nie je Cinnamon, ale iba jeho fallback mod (resp. fallback gnome). Preto tam dole nie je to klasicke menu a taktiez preto nefunguje zmena temy. Cinnamon (cize Gnome Shell) vyzaduje funkcnu 3D akceleraciu. Cize opat sme sa dostali k nefunkcnemu ovladacu grafickej karty
. Skus nainstalovat ten zo stranok vyrobcu (terajsi odstranit).
btw: okrem propietarneho ovladaca existuje aj ovladac slobodny. Ten nie je taky vykonny, ale na jednoduchu akceleraciu uplne staci. Kedze Linux Mint nepouzivam netusim ci je defaultne nainstalovany (v archlinuxe sa vola ati-radeon) a ked ano preco sa automaticky nenastavil.
btw: okrem propietarneho ovladaca existuje aj ovladac slobodny. Ten nie je taky vykonny, ale na jednoduchu akceleraciu uplne staci. Kedze Linux Mint nepouzivam netusim ci je defaultne nainstalovany (v archlinuxe sa vola ati-radeon) a ked ano preco sa automaticky nenastavil.
Nainštaloval som ho, úspešne sa inštalácia ukončila ale bez zmeny...Stále píše režim núdzový ako aj predtým.
Určite vyskúšaj túto distribúciu, ktorá funguje pod Openboxom a vyžaduje vážne minimum.
http://crunchbanglinux.org/
http://crunchbanglinux.org/
Určite vyskúšam vďaka