Kedy sa odhodlať?
Kedy sa odhodlať?
Zdravím, chcel by som poprosiť o radu. Mám kamarátku, s ktorou si dosť dobre rozumieme. Poznáme sa čosi viac ako rok a ja som k nej od začiatku pociťoval dosť veľa a časom som sa v tom potvrdil, že to nie je nič chvíľkové. Kedže už keď sme sa zoznámili mala chlapca, som sa so svojimi citmi nechcel zdôveriť, nakoľko mi to prišlo zbytočné, pretože nie som typ, čo by rozbíjal niečo fungujúce. Po čase sa to k nej dostalo, cez tretiu osobu a jasne ale priateľsky mi povedala, že medzi nami nemôže nič byť, nakoľko má priateľa. Ja som to akceptoval. Vedeli sme si toho povedať veľa, lenže neskôr mi začala rozprávať aj o tom ako to s jej frajerom nefunguje, ich hádky a tak, alebo aj ako sa udobrili a keď sa to začalo hromadiť, tak som si dupol, že ja to počúvať nemôžem. Proste by som jej zniesol modré z neba, ale mám aj vlastnú hrdosť a nemôžem riešiť niečo, čo ma nesmierne bolí. Načo sa ona urazila a polku leta sme sa nebavili. Nakoniec sa mi ona ozvala a znova sme sa začali baviť, ako keby sa nič nestalo. Aj keď mi to bolo divné. A týždeň do zadu v piatok sa rozišla s priateľom. Boli spolu skoro poldruha roka. Aj keď som si nie úplne istý, či je ten rozchod definitívny.
No a moja otázka znie. Mám alebo nemám sa o ňu znova pokúsiť a hlavne, koľko mám po takomto rozchode čakať. Jasne chápem, že rozchod po takom čase nie je nič ľahké, ale nechcem premrhať príležitosť, život ich nedáva veľa. Ona nie je z tých báb ktoré by mali problém si nájsť chalana. Asi by som nezniesol, keby že si nájde niekoho iného a ja sa o ňu ani nepokúsim, lebo som len vyčkával kým sa pozviecha z rozchodu.
Dik za každú radu.
Ps: ona 19 ja 21
No a moja otázka znie. Mám alebo nemám sa o ňu znova pokúsiť a hlavne, koľko mám po takomto rozchode čakať. Jasne chápem, že rozchod po takom čase nie je nič ľahké, ale nechcem premrhať príležitosť, život ich nedáva veľa. Ona nie je z tých báb ktoré by mali problém si nájsť chalana. Asi by som nezniesol, keby že si nájde niekoho iného a ja sa o ňu ani nepokúsim, lebo som len vyčkával kým sa pozviecha z rozchodu.
Dik za každú radu.
Ps: ona 19 ja 21
-
kabul
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kedy sa odhodlať?
ste teraz v kontakte, resp. stykate sa?
pokial nie a zavola ta, nechod...pockaj nejaky cas a zavolaj ju potom ty
pokial ano, tak chod, ale nedovol jej sa ti vyplakavat
kazdopadne ruzovo to nevidim... ci sa o nieco pokusat alebo nie, to zistis jedine podla jej reakcii, tazko ti tu poradit nieco konkretne
pokial nie a zavola ta, nechod...pockaj nejaky cas a zavolaj ju potom ty
pokial ano, tak chod, ale nedovol jej sa ti vyplakavat
kazdopadne ruzovo to nevidim... ci sa o nieco pokusat alebo nie, to zistis jedine podla jej reakcii, tazko ti tu poradit nieco konkretne
Počkal by som chvíľu kým sa to vykryštalizuje, nakoľko nie je isté, ći je ten rozchod definitívny ako vravíš..
Asi by bolo vhodné, keby si počkal, či sa k sebe nevrátia a zároveň jej dal nejaký ten mesiac/dva/tri (individuálne, u niekoho to je aj rok, ale nechcem ťa strašiť) na to, aby mala vôbec chuť riešiť niečo ďalšie. Sám som po vyše dvojročnom vzťahu nechcel tak zhruba 3 mesiace ženu ani vidieť (trošku pritiahnuté, ale chápeme sa).
-
audiotrack
VIP
týždeň po rozchode je veľmi skoro. Možno za tebou dolieza len aby robila na truc svojmu ex, možno preto že je zvyknutá tráviť čas s chlapom a ty si nablízku.. určite sa po týždni nedostala z toho rozchodu. To že máš o ňu záujem predsa vie, takže je na nej kedy (a či vôbec) spraví krok k tebe.
-
Croven
Star
len aby ten krok k tebe nespravila preto,ze je teraz sama,ze jej chyba po boku chalan..proste aby si nebol docasna nahrada 
kabul: sme v kontakte ale nestýkame sa. Naposledy sme boli spolu von ešte pred rozchodom.
Croven: No toho sa bojím. Byť len náhrada, aby na bývalého zabudla, alebo aby bývalí žiarlil a neskôr aby sa k nemu vrátila, to by ma asi položilo. Ale ani súčasný stav už dlho nevydrží, mám ju príliš rád na to, aby som bol len kamarát. To nejde.
Croven: No toho sa bojím. Byť len náhrada, aby na bývalého zabudla, alebo aby bývalí žiarlil a neskôr aby sa k nemu vrátila, to by ma asi položilo. Ale ani súčasný stav už dlho nevydrží, mám ju príliš rád na to, aby som bol len kamarát. To nejde.
-
Croven
Star
peter22: ale nemozes cakat ze sa ti po takomto rozchode hned hodi okolo krku,a bude ta milovat ako nikoho predtym a na byvaleho hned zabudne,to proste nejde. Daj tomu cas a netlac na pilu. Bud pre nu kamarat ked bude nieco potrebovat,ale len do urcitej miery,aby ta nebrala ako zalohu,alebo ako samozrejmost 
-
kabul
Expert
to je hovadina byt prenu kamarat... potom sa uz z toho friendzonu nevyhrabe
bez ohladu na to, ci je volna/zadana: ona vie, ze ju chces, ale ty nevies, na com si. ked bude chciet s tebou vztah, je rad na nej, nech sa prejavi. dovtedy si drz odstup. este otazka: vie, ze si stale volny?
Áno, to určite vie. Ja som nič vážnejšie od kedy ju poznám s nikým nemal.
Moja rada: Kašli na to, neviem ci sa Ti oplati cakat, bol som v podobnej situacii a zalubeny po usi a zbytocne som premrhal skoro rok zivota, zivot je kratky na to aby si sa s niekym vykecaval a trapil 
No rozhodol som sa, že počkám pár týždňov, maximálne mesiac. Ak sa znova nedajú do kopy a ak budem vidieť, že je z rozchodu vonku, dačo skúsim. A pravdepodobne stavím všetko na jednu kartu. Buď mi moje city opätuje, alebo kompletne preruším kontakt. Lebo mi dvaja nikdy nebudeme môcť byť kamaráti, ani doteraz sme neboli v tom pravom zmysle slova. Ja som len stále čakal, "či náhodou". Mám ju veľmi rád a práve preto, to budem musieť nechať tak. "Radšej vyrezať ranu ako to tam nechať dlhodobo hniť"
Alebo rozmýšľam zle?
Alebo rozmýšľam zle?
Teraz musis aj tak cakat a planovat, ze pockas mesiac je nezmysel. Dolezite je, aby sa definitivne rozisli, aby to pretrpela a dostala sa z toho. Ak sa z toho dostane, potom mozes vsadit vsetoo na jednu kartu. Pocitaj ale s tym, ze kym sa z toho dostane, tak to moze trvat radovo aj par mesiacov.
Bud-alebo.Bud ziskas alebo stratíš.Ja tiez tu svoju lásku(uz teraz ex) max.pozdravím a idem dalej.Kamaratiť sa somnou nebude podla mna,tak som to ukoncil ja a povedala ze fajn(síce vyše 25 minut premyslala co odpíše).Príde ti dalsia do zivota a bude dobre...klin sa klinom vybíja,kebyže ti to nevýjde.Ale inak dufam ze ti plán výjde a niako si ju ziskas 
Už ste niekedy povedali žene, "mám ťa príliš rád na to aby sme boli len kamaráti"? Nevyznie to odo mňa potom ako citové vydieranie?
Nie je to citové vydieranie. Povedz jej, že ju máš až príliš rád nato, aby ste boli len kamaráti a že by si si potom časom búchal hlavu o stenu, kebyže to u nej neskúsiš a vidíš ju, ako sa vodí za ruku s niekym iným. Ja som po bláznivom lete a situácii, kedy som fakt nevedel, na čom som, išiel takto do môjho terajšieho vzťahu. Buď-alebo. Niekedy treba jednoducho zariskovať, nech to stojí čokoľvek, nevedel som si predstaviť, že s ňou mám naďalej fungovať len ako kamarát. Mne sa to podarilo a držím palce aj tebe. 
Hd to pekne zhrnul.
Pozri sa peter22 ale na to aj z inej stranky ako z pohladu citoveho vydierania. Co ak ti bude kontrovat a na tu vetu ti odpovie niecim ako: Co tym chces povedat? Cakas, ze sa ti teraz hodim okolo krku? Co odo mna vlastne chces? Preco mi to vobec hovoris? Som par dni po rozchode, preco mi to stazujes?
Budes dokazat v tom momente reagovat na tie otazky a co jej na to odpovies?
Pozri sa peter22 ale na to aj z inej stranky ako z pohladu citoveho vydierania. Co ak ti bude kontrovat a na tu vetu ti odpovie niecim ako: Co tym chces povedat? Cakas, ze sa ti teraz hodim okolo krku? Co odo mna vlastne chces? Preco mi to vobec hovoris? Som par dni po rozchode, preco mi to stazujes?
Budes dokazat v tom momente reagovat na tie otazky a co jej na to odpovies?
Otvorene som to asi takto nepovedala, ale zariadila som sa podla toho. Kto to nezazil, nepochopi. Vydieranie to nie je. V urcitych pripadoch je to nevyhnutne.peter22 napísal:Už ste niekedy povedali žene, "mám ťa príliš rád na to aby sme boli len kamaráti"? Nevyznie to odo mňa potom ako citové vydieranie?
Cize si sa s nim prestala stretavat a kontaktovat ho, aby si tym neublizovala sama sebe a aby si na neho stale nemyslela?