uplink napísal: v prípdade intelu za write back cache, intel ssd toolbox, intel rapid storage technology, natívny radič, maximálny možný výkon, servis, obrovská záruka [60 mesiacov základ], etc. takže neplatí za značku, ale dosť benefitov.
servis - rovnaký ako ostatné značky
záruka - 60 mesiacov je iba pri 520 a vyššie
maximálna rýchlosť - ani nie
intel ssd toolbox - aj iný výrobcovia majú svoje toolky
rozumiem tomu prikladu s Acerom no ale ja proste neviem aky SSD aj ked mi radite, ze intel. Mne ide najme o ten vykon tak zato silou mocou chcem ten corsair lebo je o nieco vykonejsi ako ten intel ale zas intel je intel, tak fakt sa teraz neviem rozhodnut
servis - rovnaký ako ostatné značky - ani náhodou nemajú taký servis ako intel, min. pri 520tkách je okamžitá výmena v alza.sk keď ho tam donesieš dead [čo sa evidentne moc nestáva], na ostatné musíš čakať ako na spasenie.
záruka - 60 mesiacov je iba pri 520 a vyššie - iný by som ani nekupoval.
maximálna rýchlosť - ani nie - na to si prišiel ako? Vari Ti nejaký disk dá väčšiu rýchlosť o 2-3% ako je jeho rated? Lebo mne moje 520tký dávajú. A Tebe?
intel ssd toolbox - aj iný výrobcovia majú svoje toolky[/quote] - nie tak sofistikované, nie s toľkými možnosťami a nie s takou fantastickou predikciou životnosti [+ iRST samozrejme]. Mal som vo svojom PC kopec SSDčiek a tie ich softy stoja za starú belu. Intel SSD toolbox + iRST sú úplne superior oproti ostatným v každom ohľade. Či už s.m.a.r.t čítania z raid0, alebo predikcia chýb čítania/zápisu, alebo možnosti vytuniť si SSDčka a systém na úplnú možnú špičku.
tak teda po precitani uplinkovho prispevku sa rozhodnem nakonie zrejme pre ten intel aj ked je slapsi v citani/zapisu ale to len o par udajov alebo ako to mam nazvat. Sak aj tak tam je len rozdiel medzi 3€
Cavte, chcel by som si kupit SSD disk do svojho PC z dvovodu rychlosti a ne-hlucnosti. Mal by som na nom iba win + DB a ked tak jednu hru, cize mi staci 64GB. Cital som temu a mam dosku Asus P5N32-E SLI, cize nemam SATA3. Oplati sa mi to kupovat a o kolko tam je mensia ta rychlost v porovnani so sata3 ? A Uplink pisal nejaky radic, aky konkretny by to mal byt ? Vobec sa do tych SSD nevyznam, dik
Takze ma tomu rozumiet, ze som dobre urobil ked som kupil ten intel 330? Lebo ho nemam v PC sam to tam nechcem davat, ked sa do toho nevyznam ale v stredu to uz v PC budem mat
Urobil si najlepšie. Intely sú momentálne najmenej kazové, najľahšie servisovateľné a v globále skoro najrýchlejšie SSDčka čo sa týka reálnych hodnôt aj po dlhšej dobe.
Mám SSDčka už nejaký ten piatok, viac ako 30 titulov prejdených...stačí ako odpoveď? Efekt: skoro žiadne loadingy, žiadne lagy, sekanie, rapkanie, instantné načítavanie textúr, ustálený dátový tok 1090 - 1110 MB/s [ten graf wo windowse čo meria záťaž disku, siete, etc.]
tak ssd uz mam v PC aj je na nom windows a normalne na to cumim, ze ake to je rychle. Len mam trosku mensi problem a to ze ked som z externeho HDD daval spet subory do PC my ich ulozilo na ssd ale ja chcem do HDD jak to mam urobit? Samozrejme mi PC vidi aj HDD a ho mozem aj otvorit
Trošku nerozumiem tomu aký máš problém? Máš problém inštalovať veci do povedzme d:\programfiles namiesto c:\programfiles? Či o akých dátach hovoríš, ktoré máš problém dať z SSDčka na platničkový disk?
nie ten problem nemam mam problem ked chcem premiestnit subory z externeho HDD do HDD. Ale dalo mi to do SSD a teraz neviem ako to mam urobit aby boli spet v HDD. Mam to rozdelene na platnickovy disk alebo ako to nazvat, ze proste SSD je lokalny disk a HDD su multimedia. No a ja chcem tie subory ako hudba, obrazky, video ukladat do HDD
Tak ich tam ukladaj, sorry, ale fakt nevidím kde je problém. Však kde si uložíš akýkoľvek súbor je Tvoja voľba. V každom programe na sťahovanie vecí z netu [povedzme uTorrent] sa dá nastaviť cesta kam bude ukladať súbory, aj v chrome, aj vo firefoxe to ide, všade. To si myslel?
no ja som chcel aby mi tie subory z toho externeho HDD dalo do normalneho HDD a ono mi to dalo do SSD. Len, ze v SSD chcem mat windows a jednu hru co najcastejsie hravam to je vsetko
nie vidim vsetky tri ale ja chcem s toho externeho presunut subor do normalneho HDD ale ono mi to presunulo do SSD ale zistil som to ze to stacilo normalne prekopirovat aj ked to sice nemam v dokumentoch