Čo nové by ste privítali na fóre?

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Čo nové by ste privítali na fóre?

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja si myslím že karma sa tu používa trošku inak než bolo pôvodne myslené .. Ide o to že by sa highlightoval POST, a nie user .. ideálne ak by highlightnuty post bol hneď pod prvým príspevkom ako už bolo spomenuté ..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Oficiálna politika fóra je, že karmou sa hodnotí user, nie príspevok. Prax je však taká, že 90% kariem ide za konkrétny príspevok.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

begbeee napísal:Oficiálna politika fóra je, že karmou sa hodnotí user, nie príspevok. Prax je však taká, že 90% kariem ide za konkrétny príspevok.
a k takému záveru si ako prišiel?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To prvé je neustále prezentované vami v takýchto témach, to druhé, skromný odhad.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Blbý odhad. 100% karmy ide za konkrétny príspevok. A to prvé je samozrejme správne. Ale povedz, za čo mám hodnotiť usera na diskusnom fóre, ktorý sa neprezentuje inak, než príspevkami... hmm. Mám karmovať pekný nick, či avatar? Alebo jubilejný počet príspevkov?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak si pozri koľko vyplakávaní je tu, že niekto dostal karmu odveci a za tým je vždy odpoveď, že tá karma nemusela byť za ten príspevok. Taktiež je nespočetne veľa karmy s komentármi typu "za pomoc cez icq", "ty vieš za čo" a podobne
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Karma nie je dokonalá, v súčasnej forme je to mačkopsík, s tým súhlasím a ako vidím nie som sám. Jednoznačne som za zachovanie karmy v nejakej podobe, ale treba riešiť aj témy s mnohými stranami a vychytaním nápomocných príspevkov. Alebo ani netreba. Ak sa mi nepáči môžem ísť na iné fórum :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ty si si dnes asi nieco slahol begbee.
Ze "karmuje sa user, nie prispevok je oficialna politika fora"?
Ked vytriezvies, precitaj sa este raz.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

lekoklatik napísal:...
ale ty si mozes pozriet v ktorom prispevku sa uzivatel rozhodol karmovat (to vsak vzdy neznamena ze ti dava alebo odobera karmu za ten dany prispevok)...
lekoklatik napísal:Je možné že ti chcel dať užívateľ k- za niečo už dávnejšie. ...
Ale ja som si šľahol....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

V temach kde niekto hlada riesenie by bol priznak solved + highlight prispevku ktory problem vyriesil uzitocna vec. Je tu vsak problem ak je riesenie vo viac prispevkoch. Bolo by pekne ak by sa stalo zvykom keby zakladatel temy zhrnul riesenie do prveho postu a dodal do nazvu temy "vyriesene". To vsak vsetko stoji a pada na ludoch (rovnako ako highlight a solved).
Karma je v tychto pripadoch nepouzitelna.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

javatar napísal: Bolo by pekne ak by sa stalo zvykom keby zakladatel temy zhrnul riesenie do prveho postu a dodal do nazvu temy "vyriesene".
hej len plno ludi sa tu registruje prave kvoli tomu ze maju nejaky problem, spravia temu, pomozeme, vyriesi sa a ten clovek tu uz nepride dalsi rok, kym sa mu zase nieco nedo*ebe :) nebude sa este unuvat editovat prvy prispevok..aspon ja si myslim
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Preto som tam napisal aj tu dalsiu vetu (stoji a pada to na ludoch).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

celé forum stojí a padá na ľuďoch
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak aby som sa vyjadril v rozvitej vete - na ochotu ludi urobit nieco viac pre pripadnu pomoc inemu cloveku nebyva vo vseobecnosti dobre spolahnutie :P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nechcem Vam do toho kecat, ale na urcenie relevantnosti a uzitocnosti prispevku v temach, kde sa riesi problem, by stacilo hodnotenie podobne ako na inych forach, napr. "suhlasim / nesuhlasim"... nemuselo by sa nic zvyraznovat, dalsi clovek riesiaci obdobny problem by si to len lahko dohladal... bolo by to nezavisle od karmy, kedze tu v tomto pripade pouzit nejde, kedze clovek riesiaci problem nema sancu si dohladat, za co a aka bola karma udelena, ako spomina Hensym... taktiez by nebolo potrebne, aby dalsi ludia s rovnakym nazorom pisali dalsi suhlasny prispevok, stacilo by, aby iba dali napr. suhlasim... mozno by aj takymto sposobom "zapojili do hlasovania" aj viaceri ludia, kedze pre nich bude jednoduchsie kliknut na "suhlasim", ako pisat dalsi novy prispevok, ktory mu este k tomu moze byt zmazany, ak bude obsahovo totozny s troma prispevkami nad nim... okrem toho sa malokedy stava, ze by pod sebou bolo napisanych 5 rovnakych nazorov, hentak by to bolo este k tomu vsetko pekne pohromade, nove prispevky by sa pisali iba v pripade, keby bolo potrebne nieco dodat...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dobre, tak aby som bol aj ja k téme. Akékoľvek hlasovanie za príspevok, tagy "Vyriešené" či označovanie za "súhlasím" by bolo aplikovateľné iba v niektorých témach v auto-moto a v časti o počítačoch, možno pár tém o mobiloch. Celý bazár, celá voľná diskusia, kultúra, šport, politika, láska a vzťahy, vtipy... by to iba zavadzalo a kazilo diskusiu. My sme diskusné forum, a nie support. Neviem prečo dávate príklady z webov kde sa zaoberajú pomocou ako yahoo answer a podobne. Sem sa chodí diskutovať. Aj ak niekto založí tému s otázkou, nečaká odpoveď áno/nie. Čaká diskusiu, a rád si prečíta aj reakcie na rady ktoré mu boli dané. Nedá sa označiť jeden príspevok, lebo príspevky vôbec nie sú také vecné. Kým na portáloch kde sa radí dostanete na otázku odpoveď, a teda netreba ďalšie príspevky, tu dostanete na otázku protiotázku a upresňujúcu diskusiu kým sa k odpovedi dopátrame. A ako som naznačil, možno 80% tém nie je kvôli rade, ale kvôli diskusii. Preto nevidím žiaden zmysel v hodnotení príspevkov, ale diskutérov. A o úrovni príspevku si už môžeš spraviť svoju mienku (aj) na základe karmy.
Argument že niekto kto má veľa karmy lebo radí v počítačoch nemusí vedieť nič o autách? Tak nech tam nepíše keď sa do toho nevyzná. A ak napíše, ostatní to vyvrátia. To je práve tá diskusia
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zalezi od pohladu, ale vyjadrit kratky a strucny suhlas / nesuhlas s prispevkom by sa dalo aj vo volnej diskusii, laska a vztahy, politika, apod... kdekolvek, nie len pri rieseni problemov... nedavam priklady z horeuvedenych webov, napadlo ma to pri diskusiach v napr. sme.sk, kam sa chodi diskutovat rovnako ako sem, tam sa mi to aj celkom paci...

presne ako pises - ked niekto zalozi temu, caka diskusiu... to tak predsa aj zostane, k tomu ja vyhrady nemam, diskusia by zostala, ak by mal niekto k niecomu vyhrady, tak to samozrejme dopise do diskusie... iba by sa dalo touto formou uplne neznalemu zakladatelovi pomoct rychlejsie vytriedit prispevky na uzitocne a neuzitocne a priblizit mu, kto sa ku pravde blizi najviac, kto najlepsie argumentuje a podobne... da sa to samozrejme aj na zaklade karmy, ale ak mam hovorit sam za seba, urcite by som si v tomto pripade omnoho viac vsimal ohodnotenie konkretneho prispevku / prispevkov ako karmu, presne ako napriklad v spominanom sme.sk... a ako bonus aj v pripade, ked diskusiu nezalozim, som iba nezavisly citatel a chcem sa poucit... najma v pripadoch, ak by som bol na fore novy... neviem no, nech sa skusia vyjadrit aj ostatni...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Ratzi:
iba by sa dalo touto formou uplne neznalemu zakladatelovi pomoct rychlejsie vytriedit prispevky na uzitocne a neuzitocne a priblizit mu, kto sa ku pravde blizi najviac, kto najlepsie argumentuje a podobne
Ku tomuto by sa potom musel dorobiť aj filter, ktorý by také príspevky zobrazil a ostatné by schoval, inak v tom nevidím žiadny rozdiel, pretože aj tak musíš prechádzať celú tému a hľadať pre teba možno relevantné posty.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neviem, ako to blizsie vysvetlit, v tom pripade som nehovoril iba o povodnom zakladatelovi temy, ale aj o spominanych nezavislych citateloch, ktory sa chcu citanim iba nieco priucit... stava sa mi to najcastejsie, ked najdem nejaky zaujimavy prispevok na inych portaloch, zaujme ma, hoci priamo neprispievam, a chcel by som aj rychlo vediet, aka je jeho hodnota bez toho, aby som musel citat celu diskusiu... precitanie celej diskusie by bolo urcite hodnotnejsie a prinosnejsie, ale pri temach, ktorym clovek nerozumie, by si aj tak nebol schopny drvivu vacsinu faktov zapamatat... skor si zapamata iba najdolezitejsie fakty z uz spominaneho dobre ohodnoteneho prispevku / prispevkov... pri kratsich temach na dve-tri strany to problem nebude, pokial ide o viacstranove temy, predpoklad musi byt taky, ze citatel temu sleduje, pripadne sa iba ciastkova tema riesi na poslednych stranach celej temy...

inak nejde mi tu o presadzovanie tohoto navrhu, iba som chcel reagovat na spominanu diskusiu predtym a ponuknut asi trochu lepsie riesenie, ako bolo navrhovane...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

begbeee napísal:

Ale ja som si šľahol....
mam ti to nakreslit?
Napísať odpoveď