potrebujem poradit od niekoho nezavisleho, neviem si vybrat medzi dvoma velmi podobnymi alternativami od Orange a O2... teraz som v orange, mam 50min+2GB za 20 eur mesacne, co mi pride vela a nevyuzivam to ani naplno.
situacia: netelefonujem vela, v priemere takych 20 minut mesacne, tazko povedat, ze do ktorej siete najviac, myslim, ze je to jedno; smsky posielam momentalne zriedka, lebo ich nemam v pausali, ale ked tak cez aplikaciu zadarmo cez orange branu som posielal... pocet smsiek bude zrejme vyssi ale na druhu sa znizia hovory... najviac vyuzivam net, v podstate kazdy den, ale ziadne youtube(resp. velmi zriedka), skor net, facebook a IM, priemerne mesacne okolo 500MB, zalezi od toho ci´za mesiac zabrdnem na youtube
alternativa o2: o2fer s platbou na fakturu a balicek 500MB internetu za 6eur mesacne, pricom pri prenose cisla dostanem 10*5eur zlavu na mesacnom pausale, teda ma to vyjde 1e mesacne
alternativa orange: "prazdny" pausal a sluzba musicjet, cez kupon je teraz za 19,90 na 6+1 mesiacov (1 mesiac gratis za prvu aktivaciu) a obsahuje to 1GB dat mesacne a nejake tie chu**** ako hudba zadarmo, co mne netreba, vychadza to na 2,84 mesacne, akurat sa to plati vopred jednorazovo
teda platim pri oboch to co realne prevolam a presmskujem (rovnako 0,13€/min a 0,06€/SMS), nemam viazanost, dilema je v internete.. nikde nie je napisane, ze o tych 7 mesiacov si budem vediet predlzit musicjet o dalsich 6 mesiacov za rovnaku cenu...na druhu stranu sa bojim pokrytia o2 datovej siete (mesto Kosice je pokryte ok, ale neviem, co okolie), to ma orange ovela lepsie...
co by ste si vybrali na mojom mieste? pripadne este pockali s cim pridu operatori do vianocnych akcii?
novy pausal Orange vs. O2
Re: novy pausal Orange vs. O2
O2 s tým pokrytím okolia KE nemá až taký problém, čo som pozeral, už v mnohých zaprdených oblastiach ako napríklad Kostoľany a podobne rozširujú sieť na 3G, čo sa týka neobmedzenej dátovej siete, to majú ešte väčšie pokrytie. Skús pozrieť mapu: http://www.o2.sk/pre-vas/internet/mapa-pokrytia Čo poslednú dobu sledujem mobilmaniu.sk, takmer každý týždeň ohlásia nové lokality s 3G sieťou.
A najviac ma prekvapuje, že keď idem na biku z Alpinky hore po ceste smerom na Vysoký vrch, už v polovičke Orange nemá vôbec žiadny signál a O2 je ešte stále na polovici, aj keď bez 3G.
A najviac ma prekvapuje, že keď idem na biku z Alpinky hore po ceste smerom na Vysoký vrch, už v polovičke Orange nemá vôbec žiadny signál a O2 je ešte stále na polovici, aj keď bez 3G.
-
Maxpayne
Light Professional
easy free, 9centov za minutu do vsetkych sieti po dobiti aspon 10e,internet mas potom zadarmo na 15dni a potom ked si ho zaplatis za 5e mas 2gb na 30dni s tym ze po prekroceni dat ti padne iba rychlost,neplatis nic navyse
sms mas za 6centov
sms mas za 6centov
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
jednoznačne o2. Ceny sú tam nižšie. Neviem kde si sa dopátral k tej alternatíve orangu bez viazanosti s cenami 13c za hovor a 6c za sms. Lebo ja teraz v orangi platím 25€ za to čo mi o2 dá za 15 (a ešte viac minút). Orange je predražený. Čo sa týka pokrytia O2, toho by som sa nebál. Ako brm píše, stále ho rozširujú.
inak ak máš paušál, tak si vieš na stránke orange po prihlásení pozreť graf do ktorých sietí koľko voláš
inak ak máš paušál, tak si vieš na stránke orange po prihlásení pozreť graf do ktorých sietí koľko voláš
-
mirak2
Hardcore addict
pokrytie signalom na telefonovanie ma nezaujima az tak ako 3G..sam neviem, kde pojdem v buducnosti a byt bez netu nemozem (ano som zavislakbrm napísal:O2 s tým pokrytím okolia KE nemá až taký problém, čo som pozeral, už v mnohých zaprdených oblastiach ako napríklad Kostoľany a podobne rozširujú sieť na 3G, čo sa týka neobmedzenej dátovej siete, to majú ešte väčšie pokrytie. Skús pozrieť mapu: http://www.o2.sk/pre-vas/internet/mapa-pokrytia Čo poslednú dobu sledujem mobilmaniu.sk, takmer každý týždeň ohlásia nové lokality s 3G sieťou.
ked ma skoro cela moja rodina orange a cast uz presla do O2, tak nebudem jediny rebel, ktory prejde k ruzovym. a druha vec: nechcem easy, ani dobijanie, chcem pausal.Maxpayne napísal:easy free, 9centov za minutu do vsetkych sieti po dobiti aspon 10e,internet mas potom zadarmo na 15dni a potom ked si ho zaplatis za 5e mas 2gb na 30dni s tym ze po prekroceni dat ti padne iba rychlost,neplatis nic navyse
sms mas za 6centov
tie grafy ukazuje po mesiacoch a kazdy mesiac to velmi kolise, takze neviem zovseobecnit, ze kde volam najviac.. ale bude to asi orange...audiotrack napísal:jednoznačne o2. Ceny sú tam nižšie. Neviem kde si sa dopátral k tej alternatíve orangu bez viazanosti s cenami 13c za hovor a 6c za sms. Lebo ja teraz v orangi platím 25€ za to čo mi o2 dá za 15 (a ešte viac minút). Orange je predražený. Čo sa týka pokrytia O2, toho by som sa nebál. Ako brm píše, stále ho rozširujú.
bol som vcera v orangei, da sa zobrat wow bez nicoho a bez telefonu a vtedy by tam nemala viazanost, alebo aj ked, tak iba nejakych 6-12 mesiacov
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam Orange dobrych par rokov už ...a musim ich konečne pochvalit že konečne mam za "rozumnu cenu" 20€ aj niečo viac ako len par minut a par SMS ....teraz mam cez WOW nekonecne SMS MMS 2GB internet a a ostatok platim toľko čo prevolam ... tie SMS su tušim zdarma a baliček internet stoji nejak 9,90..asi ...a kedže som chcel doteraz využivat 3G internet 2 roky vzad som si zaobstaral O2 ...no fakt s pokrytim O2 to bolo hrozne a po mesiaci som zase pouzival uz len ORange...ale hovorim urcite ta to vyjde lacnejsie cez O2 no vysledok moze tej lacnej cene aj zodpovedat....ale nemusi ak to fakt rozširuju.....ak chceš ten internet fakt využivať tak ORANGE...ale je to moj nazor...inač..taky maly testik..kamarat ma Telekom ..dalsi ma O2 a ja orange.....speedtest.net mi nameral download 5569kbps a upload 3453kbps ...Telekom a O2 mali podobne Download 1437kbps Upload 756kbps ..co mi pride s oRANGE veelmi malo...a Telekom mal niečo medzi ORange a O2..ale tiež ziadna vyhra...ako je pravda že zaleži od signalu ale tak ...no moj nazor uz vieš ..:DD