chcel by som sa vás opýtať čo poviete, že ako vyzerá môj dizajn stránky, ktorú robím pre jednu strojársku firmu. Snažil som sa to poňať takým minimalistickým štýlom. Nie som profesionál, tak prosím berte ohľad. Ďakujem
ps.: na kontakty a logo som dal blur, z hádam pochopiteľných dôvodov
Čo ti ja viem. Mne sa to páči. Páči sa mi tento štýl. No text v hlavnej časti, čiže pod headerom mi príde moc veľký. Resp. font mi príde akoby nastavený na bold. Pôsobí to potom divne, keď je hlavný text zhodný s textom v menu. Menu ale nezväčšuj, skôr zmenši všetok ostatný text.
ja tam vidim 2 stlpce, 1obrazok a 2 ciary = podla mna sa to za desing neda oznacit
No ono je to už screen z browseru, celé je to už nakódené
Hensym napísal:Čo ti ja viem. Mne sa to páči. Páči sa mi tento štýl. No text v hlavnej časti, čiže pod headerom mi príde moc veľký. Resp. font mi príde akoby nastavený na bold. Pôsobí to potom divne, keď je hlavný text zhodný s textom v menu. Menu ale nezväčšuj, skôr zmenši všetok ostatný text.
Práveže nie je bold, s tým sa ešte skúsim pohrať
No, chcem počuť, či sa to dá označiť za dôstojnú prezentáciu firmy na nete
Forsaken: Áno, samozrejme. Chcel som len ukázať, že aj "prázdna" stránka môže pôsobiť profesionálne. Celé Apple je robené štýlom one-page dizajnu, čiže ten hlavný layout tam ostáva, a potom už len obsah. Preto si myslím, že ukážka hlavnej stránky stačí.
Rion-ov dizajn je imo dôstojnejší, vkusnejší a profesiónalnejší ako 75% firiem na Slovensku.
Na mňa to nepôsobí dobre je to monotónne, chcelo by to oživiť aj inou ako čiernou a bielou. Je to ako keď si vypnem zobrazovanie obrázkov v prehliadači. Aspoň v CSS nadefinuj nejaké jemné otiene sivej pre prísmo a pozadie.
// Teraz som si uvedomil, že to s tým CSS bolo dosť odveci, keď je to asi iba grafický návrh.
Ja som chcel, aby to bolo jednoduché a prehľadné. Aby to pôsobilo tak trochu ako vizitka firmy, keďže jediná vec na ktorú poúžívajú internet je email. Preto som chcel spraviť aj jednoduchý web
Pri všetkej úcte, pri tom MS Paint "rádoby" designe sa nedá hovoriť o webdesigne. A navyše ten blur, ako to majú ľudia ohodnotiť? Takéto weby tvorili spolužiaci na strednej škole v roku 1998, to prosím Ťa neber ako urážku, ale ako fakt. Čistý design obsahuje aspoň tiene, ktoré dodávajú celému designu hĺbku, farebne oddelené informačné celky aspoň jemným šedým pozadím a nie toto. Pre mňa osobne je to stránka, ktorej vypadol CSSkový hárok a ostal len prázdny text a html.
V tom templatemonster designe sa inšpiruj jednotlivými farebnými elementmi, potom dosiahneš čistý a jednoduchý design, prehľadný a zároveň nepreplácaný grafikou. Nie len kostru.
No, popozeral som nejaké dizajny na templatemonster a rozhodol som sa že to kompletne prerobím, pretože fakt je to prázdne a niečo mi tam chýba. Potom hodím výsledok
fikotek: Vidím, že si ma pochopil. Narážal som na to, že aj dizajn s jedným navigation-barom a pár obrázkami sa môže považovať za špičkovy webdesign. Nemusí to byť preplnené. Webdizajn prakticky nemá pravidlá. A aj to, že pozadie by nemalo byť biele je iba subjektívny názor (aj keď s ním súhlasím). Google tiež nie je vytieňovaný, vadí to niekomu?
BTW. samozrejme že dá sa urobiť WD aj bez tieňov a obrázkov (aj keď obrázky sú IMHO potrebné pre zjednodušenie pre zákazníka)
Takéto dizajny majú mať dobré rozloženie, menej obsahu a hlavne kvalitnú prácu s typografiou a aj farbami. Tam na tieňoch či netieňoch nezáleží. Taktiež je dobré tam mať napr. jednu väčšiu fotku, aby sa oči mali "o čo oprieť".
Prikladám ešte ukážku lepšieho designu: http://www.koppy.nl/