Žobráci
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
vcera som bol vyhodit smeti a samozrejme tam pri smetiakoch na muriku sedeli dvaja bezdaci, a bolo ich citit na 5 metrov... jasne ze ako som isiel okolo, tak jeden z nich zakrical ci nemam nieco konzumne - pomyslel som si ze mam konzumne sviecky
- ale nic som nepovedal, tvaril som sa, ze nepocujem, to je najistejsie 
U nas takto jedna chodila mozno aj dva tyzdne, cela zmalovana a na krku mala zavesenu tabulku ze ju okradli a nema peniaze na vlakzebrak napísal:Po Nivach sa nejaku dobu pohybuje jeden dobity typek co vas namotava ze je neviem z kade (myslim ze nejake vychodnejsie mesto) a potrebuje peniaze aby si mohol vybrat batozinu a na autobus lebo ho niekto zbilA uz som ho 2 krat stretol a raz aj kamos... Takze = nedavat love!!!
//autoeditácia príspevku ( 13 Feb 2009, 14:16 )
Inac u nas je nastastie dost malo bezdakov, raz som jednemu aj prispel ale ked som ich neskor videl jak fajcia za bytovkami. Tak keby nemali peniaze tak si asi rozmyslia ci kupia tie cigarety alebo nieco pod zub.
Keby sa to mne stalo tak pojdem do tych pracovnych agentur a pytam si pracu, ubytovanie ti zabezpecia a po tyzdni dostanes zalohu.
A co ma fakt dorazilo. Pracujem teraz v jednej restike. Ty nasi bezdaci si prisli ku nam, dali si nieco jest, zaplatili a este nam aj dysko nechali a ze nemaju peniaze
najhorsie su take tie tipy ked niekde cakate a on sa len tak pomaly prismodrcha blizsie akoze tam uz stal alebo sedel a uz uz cakate co z neho vypadne a citit z nich alkohol tak tych ignorujem alebo sa hned vzdialim.
ti co predavaju nota bene slusne poviem ze nemam zaujem, zvycajne staci povedat 'dakujem' a ist dalej.
a mam zasadu ze zobrakom nic nedavam, kedze sa o nich nas stat dokaze postarat a pravidelne odvadzam dane z platu na kadejake blbosti.
ale niekedy mam chut povedat 'najdi si sakra pracu' lebo aj tak ludia im daju prachy a oni si samozrejme kupia alkohol. NEDAVAJTE PENIAZE! ja som raz na vianoce dal stravny listok... (dufam, ze si za to nekupil niekde chlast ale bolo to pred avionom a v hypernove alkohol na stravne nepredavaju to viem)
a segra mi raz hovorila ze zobrakovi co pytal na jedlo dala nejaky rozok a ked to videl tak hned odisiel... oni maju rozne utulky co sa o nich staraju hladni nie su!
ti co predavaju nota bene slusne poviem ze nemam zaujem, zvycajne staci povedat 'dakujem' a ist dalej.
a mam zasadu ze zobrakom nic nedavam, kedze sa o nich nas stat dokaze postarat a pravidelne odvadzam dane z platu na kadejake blbosti.
ale niekedy mam chut povedat 'najdi si sakra pracu' lebo aj tak ludia im daju prachy a oni si samozrejme kupia alkohol. NEDAVAJTE PENIAZE! ja som raz na vianoce dal stravny listok... (dufam, ze si za to nekupil niekde chlast ale bolo to pred avionom a v hypernove alkohol na stravne nepredavaju to viem)
a segra mi raz hovorila ze zobrakovi co pytal na jedlo dala nejaky rozok a ked to videl tak hned odisiel... oni maju rozne utulky co sa o nich staraju hladni nie su!
Re: Žobráci
vyborny investigativny blog na tuto temu:
http://branik.blog.sme.sk/c/310547/Otro ... -dost.html
Je smutne, ze sa tu tieto bandy mozu mestom volne pohybovat a naberat na sile.
Ostava len verit, ze im ten dom zburaju a policajti v civile im budu neustale v patach. Nech sa ta pliaga pobere naspat odkial dosla.
Ostava len verit, ze im ten dom zburaju a policajti v civile im budu neustale v patach. Nech sa ta pliaga pobere naspat odkial dosla.
Hento je sila... najviac ako vždy ma zaráža náš nefungujúci štát. Podvod nemožno dokázať. Mám pocit, že naše zákony sú 100 rokov za opicami resp. absolútne nereflektujú súčasný stav spoločnosti. Proste vôbec nie sú ušité na našu dobu. Nehovorím o ich sprísnení, ale o ich vymožiteľnosti.
-
master23
Light Professional
taky mensi pribeh, co sa mi stal pred cca mesiacom.
akurat som isiel na bus do Prahy z AS Mlynske Nivy, a hned ako som vystupil z auta, tak nas zastavil taky chalan (vek cca 25 rokov), bol celkom spinavy, ale topanky mal nejake Nike air co stoja tak 100 eur, aj teplaky nike, takze som sa najprv cudoval co vobec chce. hovoril so mnou po anglicky, anglictinu mal fakt perfektnu (btw bol nemec). po tom mi povedal co sa mu prihodili. vraj den pred tym bol s priatelkou v centre BA a nejaki ludia ich poculi rozpravat sa po nemecky, a koli tomu ich niekto okradol (penazenka s dokladmi), lebo si mysleli, ze nemci budu mat vela penazi.
tak teda pytal od nas peniaze na bus do Viedne, ze mu este chyba 8 eur aby sebe a priatelke zaplatil listok na bus. vraj bol aj na ambasade aby mu dali nejake nahradne doklady, ale nic mu nedali. celkom som mu veril, ale az na par veci: preco by mu nejak nepomohli na ambasade? ked bol okradnuty na co by siel este na vylet do Viedne a nie rovno spät do Nemecka?
co myslite? bol jeho pribeh doveryhodny?
akurat som isiel na bus do Prahy z AS Mlynske Nivy, a hned ako som vystupil z auta, tak nas zastavil taky chalan (vek cca 25 rokov), bol celkom spinavy, ale topanky mal nejake Nike air co stoja tak 100 eur, aj teplaky nike, takze som sa najprv cudoval co vobec chce. hovoril so mnou po anglicky, anglictinu mal fakt perfektnu (btw bol nemec). po tom mi povedal co sa mu prihodili. vraj den pred tym bol s priatelkou v centre BA a nejaki ludia ich poculi rozpravat sa po nemecky, a koli tomu ich niekto okradol (penazenka s dokladmi), lebo si mysleli, ze nemci budu mat vela penazi.
tak teda pytal od nas peniaze na bus do Viedne, ze mu este chyba 8 eur aby sebe a priatelke zaplatil listok na bus. vraj bol aj na ambasade aby mu dali nejake nahradne doklady, ale nic mu nedali. celkom som mu veril, ale az na par veci: preco by mu nejak nepomohli na ambasade? ked bol okradnuty na co by siel este na vylet do Viedne a nie rovno spät do Nemecka?
Predvčerom podvečer sa v PB pri TESCU na parkovisku jeden pristavil, v rukách NOTA BENE a spustil svoj príbeh.
Kúpim si, osobne mňa to euro-dve za ten časopis nezabije, ale už tým duplom som dal, lebo som bol na aute a niekdy nevieš
ako môžeš takú osobu naštvať. No ale dal som 2€, zobral ich poďakoval sa, že sa za mňa pomodlí otočil sa a odišiel.
Ani to zasrané NOTA BENE mi nedal
. Stavím sa, že to si len jedno číslo kdesi zadovážil, aby vyzeral serióznejšie.
Kúpim si, osobne mňa to euro-dve za ten časopis nezabije, ale už tým duplom som dal, lebo som bol na aute a niekdy nevieš
ako môžeš takú osobu naštvať. No ale dal som 2€, zobral ich poďakoval sa, že sa za mňa pomodlí otočil sa a odišiel.
Ani to zasrané NOTA BENE mi nedal
kazdy predavac notabene ma od nich karticku
treba si to vsimat
treba si to vsimat
Toto je riadny hnus, už to bolo aj viackrát v správach, že sem tieto organizované gangy žobrákov prišli.meffisto napísal:vyborny investigativny blog na tuto temu:
mal si vytiahnut fotak a videl by simaster23 napísal:taky mensi pribeh, co sa mi stal pred cca mesiacom.
inak tu je reporaz o tom rumunskom gangu
http://www.stv.sk/online/archiv/reporte ... 2&id=50820
a clanok na cas.sk http://www.cas.sk/clanok/235035/zobrani ... tavbe.html
-
luculiiik
Light Star
Ja si veľmi rozmyslím, komu dám zopár drobných a komu nie. Párkrát sa mi stalo, že som sa nad nimi zľutovala a dala im drobné, no keď som ich po chvíľke videla, ako lejú do seba to ich lacné vínečko a veselo si pchajú cigaretu do papule, povedala som si, že už nie.
Samozrejme, je mi ľúto, že si to odnesie aj "poctivý" žobrák, ktorý by si naozaj kúpil niečo pod zub. Ale odkiaľ mám vedieť, čo je zač? Akurát sem-tam prispejem pouličným hudobníkom. Cením si ich talent a to, že sa snažia niečo robiť a nielen tak postávať. Posledné dni som stretávala v BA žobrať ženskú s malým dieťaťom v kočíku, ktoré plakalo. Ide ma rozhodiť, keď vidím, ako využívajú svoje deti na žobranie a na to, aby sa ich človek zľutoval!
Tie svine s podpis-harkami to skusali aj na mna konkretne asi 8 rocne dievcatko hnedej farby. Iba sa na mna strbavo usmiala a dvakrat poklepkala perom po falosnom logu unicef. Dost co by som neprispel ani originalnemu. Nechapem ako sa toto niekomu zda uplne v pohode a nevidi nic podozrive a ked ide okolo nich vyda energiu na spomalenie kroku.
@luculiiik
kolko % z bezdakov si nekupuje cuco? skus sa zamysliet
Ja zasadne odpovedam, ze nemam
, mam len kartu na autobus.
Ked som este bol prvy rok an strednej tak taky chlapik chodil po nivach, si prisadol, ze zaspal ho okradli, a on sa nema jak dostat do VW povedal som, ze nemam.
Sranda bola ked dalsi tyzden alebo za nejaky dlhsi cas mi zacal hovori to iste.
Inac odkedy tam chodia ti sbskari na nivach tak su ani neni v nutri bezdomovci. Pred par rokmi si nemal clovek kam sadnut.
Ked som este bol prvy rok an strednej tak taky chlapik chodil po nivach, si prisadol, ze zaspal ho okradli, a on sa nema jak dostat do VW povedal som, ze nemam.
Sranda bola ked dalsi tyzden alebo za nejaky dlhsi cas mi zacal hovori to iste.
Inac odkedy tam chodia ti sbskari na nivach tak su ani neni v nutri bezdomovci. Pred par rokmi si nemal clovek kam sadnut.
-
luculiiik
Light Star
Ďakujem za radu, dnes sa celú noc budem nad tým zamýšľať... Čo som napísala, myslela som to tak, že som im zo začiatku "prispievala do kasičky", áno, bola som naivná. Potom som prišla na to, čo dotujem.wladas napísal:@luculiiik
Pre nich je to čučo x-krát cennejšie, ako bageta. Kedy toto pochopíte? Oni sú v sračkách, v tragédii, život sa s nimi často pohral, sú deprimovaní, bez budúcnosti, bez nádeje.. sú zaradení do tohto kolobehu. Nemajú hodnoty ako my - nerozmýšľajú ako my. Alkohol je únik z reality, oslobodenie sa od nej. To ste nad týmto nikto nerozmýšľali? Samozrejme, aj jedia, ale nejaké zbytky nájdu v kontajneri - krabicu čuča tam nenájdu. Preto často tie financie využívajú takto. Opäť - nedá sa generalizovať, určite sa nájdu aj takí, čo to neminú na čučo, nejakí, čo sú vo fáze, že sa chcú z toho marazmu dostať - ale inak celkom platí to, čo som napísal.
..zobrakom dam obcas len jedlo (konkretne jednemu, co cakava pred obchodom s malym spom). ak nehcu, nech aj skapu....
.
hugito - ak sa chce oslobodit od reality, nech si to hodi...
.
hugito - ak sa chce oslobodit od reality, nech si to hodi...
nedal som nikdy nikomu ani halier/cent. Nech skapu vsetci. Mozno by to vyriesil zakaz zobrania. Policajti by ich mali mlatit jak psov, aj tak by sa nesli stazovat, lebo by nikto nejaku staznost od bezdaka ani neriesil. Keby tak dostali 3x za tyzden, tiahli by niekde do lesa a tam by zomreli, alebo by sa vratili do toho Rumunska, alebo dalej na zapad prec zo SVK.
@Frco
prajem ti aby si sa tym zobrakom stal ;)
//dakujem karmistom, stalo to za to, aspon ste potvrdili svoju aroganciu...btw aj ja viem karmovat :)
prajem ti aby si sa tym zobrakom stal ;)
//dakujem karmistom, stalo to za to, aspon ste potvrdili svoju aroganciu...btw aj ja viem karmovat :)