Internetový Podvod - ako ďalej postupovať?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Internetový Podvod - ako ďalej postupovať?

Príspevok od používateľa hojko »

7 dni moze byt uchovavany zaznam z kameroveho systemu.
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

k P.o.boxu- ten sa zriaduje na platný občiansky preukaz, robí sa to na zmluvu o prenajme a platí sa za to pošte keš, takže polícia si to pekne dokáže preverit a to aj v prípade ak sa jedná o priestupok a nie len o trestný čin.
ku kamerám: lehota na uchovanie záznamu vyplýva bud priamo zo zákona alebo z osobitného predpisu, doba uchovávania záleží od účelu, nie je paušálne 7 dní na všetko. Polícia sa dostane ku kamerovému záznam aj v prípade trestného činu ale aj aj priestupku, ved nato má zákon o PZ a v prípade TČ aj trestný poriadok. Za obrazový stav zodpovedá prevádzkovatel kamery a nie PZ.
k priestupku: Priestupok - majetkový je do výšky škody 266 eur, vrátane 266 eur. Trestný čin bude až ked vznikne škoda 266 eur a 1cent.
V každom prípade, podvodníkov na bazosi a spol. sa dá vypátrať.
anezi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa anezi »

Ja som bola tiež oklamaná. Asi pred polrokom som sa s jednou pani dohodla na výmene mikín prostredníctvom stránky Bazoš, kde sme sa navzájom dohodli na obchode, a tak som jej poslala moju mikinku, no tá jej mi do dnešného dňa stále neprišla. Posielala som ho dňa 10.4.2012 !!! Následne si tá pani vymýšľala výhovorky, prečo ju nezaslala, až ma začala úplne ignorovať. Poraďte mi, ako mám od nej získať náhradu škody?

Adresa zlodejky:
Veronika Majkuthová
Topoľová 6
Spišská Nová Ves
05201
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

za mikinu? nijak... mozes ju postrasit policiou, mozes to skusit oznamit na policii, mozno ked ju predvolaju na podanie vysvetlenia sa zlakne, ale najpradepodobnejsi scenar je, ze kedze skoda je mala, uzavre sa to a nic sa stym robit nebude. bohuzial.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Včera jednému kamosovi z dediny mal prísť mobil z bazosu, no namiesto neho mu došiel nejaký balík z bielym práškom - následne 2 policajné autá, hasiči a chemici .. Ak ten chalanisko napísal správnu adresu, tak má nemalý problém ..
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Hasiči, chemici a zelení prišli keď to kamoš oznámil? Dúfam, že hej. Nerád by som sa dozvedel že mi pošta kontroluje zásielky cez nejaký röntgen. :lol:
Každopádne, zaujímavá story. :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Áno, až keď to oznámil :) Mám pocit že to bolo predvčerom aj v krimi novinách.. Nakoniec to bola tuším hladká múka, klasika :lol:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Takže šlo o "tuctový" podvod s mobilom, hej? Miesto mobilu poslal niečo iné, right?

Každopádne, čudujem sa čo za vyprášené hlavy tu na slovensku existujú. Veď sakra, keď už chcem robiť podvod, a nechcem mať problémy, tak ja neviem, miesto mobilu mu tam dám, ja neviem, napríklad kameň, niečo cez 100g. Ale čo za idiota tam zabalí biely prach, nech sa to potom ešte rieši. To už sa fakt rovná IQ roztočmi prežratého húpacieho koňa.
zuzana154
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zuzana154 »

neposielajte nic nikomu kto je zo zahranicia- hlavne nie nejakemu [email protected] to podvodnik posle vam hned peniaze na ucet ktore vam maju prist az po tom ako odoslete balik..jeho banka mi ale povedala ze taka adresa na ktoru to mate poslat ten kod aby banka vam pustila peniaze neexistuje.
davajte si na to pozor..mal na beznu konverzaciu sofistikovany prejav a stale za kazdou vetou hovoril okay..a potom poziva strasne vela slov na to aby vo vas vyvolal natlak. typu poslite to hned rano, poslite to teraz , poslite to okamzite etc..je to clovek udajne z UK vymyslal si ze preco ma kanadsku banku a dokonca vedel o slovenskej poste a top-bazare ale nevedel co kupuje a za kolko..tak len tolko som chcela..
Napísať odpoveď