Sluchátka - odporúčanie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
f.e.e.l.e.r
Novice
Novice

Sluchátka - odporúčanie

Príspevok od používateľa f.e.e.l.e.r »

Zdravíčko páni.
Po malom študovaní par tém, by som vás chcel poprosiť o pomoc pri výbere už len z konkrétnych modelov. Asi by som začal tým, že keďže by som mal záujem aj dobre basy, tak Fostex TH-7B asi moc do úvahy nepripadajú. Viem, že pojem dobre basy je dosť subjektívny, ale hádam niečo vyberiem. A ozvučnica isto uzavretá, aby som nebudil dcérku, keď sa pozabudnem s hlasitosťou, prípadne kolegov v práci :)

Každopádne tu boli isté odporúčania na:

Sennheiser HD 228 cena cca od: 38€
Sennheiser HD 229 cena cca od: 53€
Shure SRH 240 cena cca od: 45€
Shure SRH 440 cena cca od: 73€
Philips SHO9560 cena cca od: 70€
ATH T500 cena cca od: 70€

Keďže podla obr o kvalite moc povedať neviem, skôr o desingu, tak do ATH T500, by som asi tiež nešiel. Každopádne nechcel som nič cenovo náročne a si myslím, že to čo mám momentálne doma predči aj chrčanie môjho mobilu :)
Skúšam nájsť rozdiel 228 vs 229 ale moc sa mi okrem ceny nedarí.
Ohľadne Shure SRH 224/440 je to skôr 440 jeden kábel, ale nechám si poradiť.
A Philips ? no neviem či konkuruje tu ostatným ??

Tak asi tak a dopredu ďakujem za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Sluchátka - odporúčanie

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Neviem kde sa berie ten nezmysel, ze vyrovnane sluchadla nemaju kvalitny bas. Navyse nezasahuje do ostatnych pasiem, kedze nie je tak zvyrazneny.

Ten vyber nema logiku, mas tam prenosne aj domace modely. Na doma by som prenosne z viacerych dovodov neodporucal. Inak len na okraj, HD 229 su mierne faceliftovanym nastupcom HD 228.

T500 sice nechces, ale v kombinacii zvuk/pohodlie/kvalita spracovania je to z tohto vyberu najlepsia volba. Za zvazenie stoja aj ATH-M40fs/ATH-D40fs. Akurat maju velky jack takze je treba pouzit redukciu.
f.e.e.l.e.r
Novice
Novice

Príspevok od používateľa f.e.e.l.e.r »

No záleží, čo sa považuje za slabšie basy?, alebo myslíš Frekvenčná odozva (Hz - kHz): 20 - 20 ? Lebo hej je pravda, že T500 je od 10 - 25. Ale je celkom sranda, že v par shopoch je pre Fostex udávaná impedancia 70 Ohm a na pár 44 Ohm.

Za to, že som pomiešal modely aj prenosné aj domáce sa ospravedlňujem, ako hovorím v tomto nie som doma, ale chcel by som ich na doma.
Ale máš pravdu, že najlepšie z toho vychádzajú ATH aj keď som uvažoval nad SRH 440 .

Dikes.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Hovorim o množstve basov, nie o odozve. Tu si nevšimaj, to je nezmyselne, vymyslene čislo. To ti o sluchadlach nepovie zhola nič. Ani o zvuku, ani o množstve či kvalite basov.

Ta udavana impedancia Fostexov je v poriadku. Je rozdielna, lebo ide o 2 uplne odlišne modely. 44 Ohmov ma model TH-5, 70 ohmov model TH-7.
Napísať odpoveď