Registačná daň pri dovoze auta zo zahraničia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Registačná daň pri dovoze auta zo zahraničia

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mierne si to doplietol, ak by to zrusili, platil by sa poplatok len na nove auta, je jedno odkial

Nove auta: poplatok plati rovnako nove auto z EU ako nove auto z SK... toto je ok
jazdene auta: Poplatok plati IBA auto z EU, auto z SK uz nie..... a v tomto je problem lebo to diskriminuje...

samozrejme je tu moznost ze fico by zaviedol rovnake poplatky aj za jazdne auto zo slovenska, vtedy by to bolo ok.... ale to uz dufam by ludia isli do ulic
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

ono by niekedy nebolo na škodu keby vyšli do ulíc aj pri menej závažnejších diskriminačných opatreniach

žiaľ asi nie sme taký národ
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Header, tak v tom prípade dúfam, že sa zúčastníš :wink: Síce tento protest priamo nesúvisí s registračnou daňou, ale nesúhlas s krokmi vlády môžeš vyjadriť aj týmto spôsobom...

https://www.facebook.com/events/225897714202597/
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja som sa registracnej dani vyhol. Som rad, ze som sa tomu vyhol. Jedna vec je to, ze som nepodporil slovensku ekonomiku... ako nehnevajte sa na mna.. banda ciganska vystavuje tuto ekonomiku a my ludia co pracujeme ju mame naplnat tymto? a to len kvoli tomu, ze pani poslanci nevedia ako zaplatat dlhy alebo velke diery v statnom rozpocte. dalsia vec, je to, ze 1000€ som usetril. Mozete ma karmovat za to co som napisal, ale je to moj nazor na dnesnu situaciu. Preco slovensko stale zdiera cloveka ktory pracuje a ten co nepracuje sa ma ako prasa v zite? leb ako sa hovori, ze "Toho kona biju, ktory taha" ? to su sproste dristy aj ked casto pravdive..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

som si na 99% isty, ale potrebujem byt na 100, tak sa radsej spytam: ked sa prepisuje auto v ramci Slovenska a ma uz slovenske znacky dlhsiu dobu (este pred schvalenim tejto novej registracnej dane), na tento pripad sa tato dan nevztahuje, ano?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie nevztahuje...len na nove
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Len na novoregistrovane, teda kupa noveho auta z obchodu co nema este znacky alebo dovoz zo zahranicia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Zhrnutie: kazda prva registracia na Slovensku
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dakujem, viem, ze sa opat spytam ako blbec, ale este na upresnenie - nevadi, ked auto teraz sice stoji na ceskych znackach, ale uz bolo v minulosti prihlasene na 100% na Slovensku, no neskor odhlasene? vedia to na inspektorate nejak spatne zistit?

naozaj sa o tom snazim ziskat co najviac informacii, ale zatial bezuspesne, nedari sa mi... este raz dakujem...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:dakujem, viem, ze sa opat spytam ako blbec, ale este na upresnenie - nevadi, ked auto teraz sice stoji na ceskych znackach, ale uz bolo v minulosti prihlasene na 100% na Slovensku, no neskor odhlasene? vedia to na inspektorate nejak spatne zistit?

naozaj sa o tom snazim ziskat co najviac informacii, ale zatial bezuspesne, nedari sa mi... este raz dakujem...
hmmm, no,to je uz velmi specificka otazka s ktorou asi bude najlepsie ked zavolas na DI... aj mna zaujma odpoved
Fuxxo
Darca
Darca

podla mojich imformacii, sa plati len za prvu registraciu na slovensku... za 2. 3. atd sa neplati
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, mna ale zaujima to, ci moze byt auto medzitym odhlasene a prihlasene mimo statu...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Krajský dopravný inšpektorát
Špitálska 14, 812 28 Bratislava
Telefón 09610 25001 - sekretariát

alebo

Odbor bezpečnosti cestnej premávky a dopravných evidencií
Kopčianská 84, 851 01 Bratislava
Telefón 09610 38535 - informácie, 09610 38501 - sekretariát
Fax 09610 38509

Pondelok 7.30 - 15.00
Utorok 7.30 - 15.00
Streda 7.30 - 17.30
Štvrtok 7.30 - 15.00
Piatok 7.30 - 12.00

ak tak ti poradia oni
Fuxxo
Darca
Darca

http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&spra ... e-poplatky
Zmení sa tiež štruktúra poplatkov v oblasti dopravy. Za prvý zápis vozidla kategórie L, M1 a N1 do výkonu motora 80 kW zostane stanovená sadzba poplatku vo výške 33 eur, tak, ako aj v súčasnosti. V prípade vozidla s výkonom motora od 86 kW do 92 kW však stúpne na 217 eur...
cize len prva registracia.. je tam aj dokument o vyske tych poplatkov, ale sedi presne s tym, co som pisal pri zakladani temy
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Fuxxo napísal:http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&spra ... e-poplatky

cize len prva registracia.. je tam aj dokument o vyske tych poplatkov, ale sedi presne s tym, co som pisal pri zakladani temy
nejdem citat tie paragrafy, ale keby to platilo podla toho citatu, tak by neplatili ani auta zo zahranicia, nakolko to neni ich prva registracia...
Fuxxo
Darca
Darca

keby si cital aspon zbezne temu od zaciatku, tak by si zistil, te sa nejedna o prvu registraciu v Afganistane, v Madarsku a ani Kambodzi.. ide o prvu registraciu na SR.. iny stat nas netrapi pri registracnej dani
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:roll: :roll: :roll: keby si sa naucil chapat pisany text tak by si pochopil ze som narazal na to, ze z daneho textu sa to da chapat tak ze sa to tyka uplne prveho zapisu vozidla (to ktore mas uvedene aj v TP)
a teda keby si prihlasoval jazdene auto zo zahranicia tak by to prvy zapis nebol
kisser
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kisser »

Ruky bozkavam,
mam jednu otazocku ohladom tohoto neskutocneho vymyslu. V pripade, ze si dokazem vybavit prechodny pobyt v nemecku a zakupim si tam aj automobil, prihlasim ho na nemecke SPZ(ECV), tak na slovensku mozem jazdit hore dole bez problemov na neobmedzene dlhy cas? Co som nasiel na nete, tak napriklad v rakusku treba prihlasit auto na domace znacky po mesiaci, v nemecku po roku, ale neviem ako to je u nas. Mozem na zahranicnych znackach jazdit neobmedzene v nasej krajine?

Jedna sa mi o to, ze auticko o ktore mam zalusk u nas ani neni(autovia.eu, autobazar.eu etc), v cechach je jedno k dispozicii ale za to cez mobile.de tam je ich pozehnane a nakolko to ma motor 250kw(340hp), tak registracny poplatok v hodnote 2467€, co je pologeneralna oprava. Take napady nasim milovanym zakonodarcom mozem okakat, tak hladam sposob, ako to obijst.

Vdaka za informacie.
Pekny den.
Fuxxo
Darca
Darca

to mozes kludne. ked si vybavis prechodny pobyt, auto si prihlasis v onom state a budes behat po slovensku, tak v tom nevidim problem... poistits si ho dajme tomu v rakusku, STK a EK spravis v rakusku a tam si ju budes chodit aj obnovovat, tak pani bratia ti mozu skocit na penis...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kisser: este tu ( http://www.hojko.com/post2012656.html#p2012656 ) si pisal, ze nemas dostatok vedomosti a skusenosti s autami, pytal si sa najzakladnejsie otazky, mal si dost obmedzeny rozpocet a teraz chces raritne auto, ktore na Slovensku ani nie je na predaj a ma 340 koni? :)
Napísať odpoveď