Ahojte, doteraz som mal net cez anténu, objednal som si od Orange-u DSL.
Budem potrebovať ADSL router, no chcem sa vyhnúť kúpe nového.
Mám doma ADSL router MICROCOM AD2622 /NIEJE WIFI/
má to:
-LINE IN - RJ11
-OUT - USB do kompu
A klasický wi-fi acces point AirLive 5460AP so vstupom RJ45 aj výstupom RJ45
Mám desktop pri ktorom bude zásuvka od orange-u čiže tam by som šlahol ten starý MICROCOM ROUTER a z neho pôjde šťava do desktopu. Potrebujem ešte dostať nejakým spôsobom tú istú šťavu aj do wifi routra Air Live. Nieje to možné????
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2012, 18:51)
skúsim vám trochu dopomôcť, internet do kopmu dostanem káblom. potrebujem ho zdieľať už len cez wifi ...je to možné ??
Stavba domácej siete
-
Dildogripak
Medium Professional
Re: Stavba domácej siete
Tak si daj premostiť USB internet vstup v PC s LAN RJ45 (na výstupe) a ten daj do WiFi pointu a odtial dáš kábel (RJ45) kam potrebuješ. Ale ten PC kde máš USB internet musí byť non-stop pustený. Repsektíve ked ho vypneš prestane ísť internet na WiFi aj ked bude Acces point zapnutý.
Akým káblom myslíš? Ak tým ktorý si popisoval USB tak to urobíš tak ako som písal vyššie. Ak RJ45 tak musíš mať 2 sieťové karty ktoré medzi sebou premostíš.Dildogripak napísal: //autoeditácia príspevku (26 Okt 2012, 18:51)
skúsim vám trochu dopomôcť, internet do kopmu dostanem káblom. potrebujem ho zdieľať už len cez wifi ...je to možné ??
USBckovy adsl modem, hmm s tym vela vody nenamutis
to premostovanie je sialeny napad ak ked mozno realny
kupe noveho routera sa pravdepodobne nevyhnes, do 40€ sa da kupit nejaky v zakladnej vybave, popripade ten AirLive mozes kludne predat a budes to mat menej financne narocne
to premostovanie je sialeny napad ak ked mozno realny
kupe noveho routera sa pravdepodobne nevyhnes, do 40€ sa da kupit nejaky v zakladnej vybave, popripade ten AirLive mozes kludne predat a budes to mat menej financne narocne
Realne to je... Ja som to tak mal nastavene jedneho času... Ale ako som hovoril jeden PC musí stále bežať pokiaľ chceš mať na tom druhom net... Ale asi jednoduchšie bude fakt ten AirLive predať a znížiť si náklady na kúpu nového routra.
-
Dildogripak
Medium Professional
Díky všetkým za odpovede. Opäť som múdrejší. Chcel som len využiť staré veci čo som mal doma na pripojenie nového netu.
Ten môj router AirLive je už na bazoši aj s nanostation2 spolu za 30 euro (ponúkam to tam ako 2 inzeráty) Kto by mal záujem sa mi môže ozvať správou tu na fóre, aj keď už jeden záujemca písal že by to vzal všetko....
Budem to teda riešiť kúpou nového ADSL Wifi routra, pravdepodobne TP-Link s ktorým som nadmieru spokojný!
K+ každému
Ten môj router AirLive je už na bazoši aj s nanostation2 spolu za 30 euro (ponúkam to tam ako 2 inzeráty) Kto by mal záujem sa mi môže ozvať správou tu na fóre, aj keď už jeden záujemca písal že by to vzal všetko....
Budem to teda riešiť kúpou nového ADSL Wifi routra, pravdepodobne TP-Link s ktorým som nadmieru spokojný!
K+ každému