Windows 8

Informácie o software, ankety...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa KoCi »

Ak chces aplikaciu minimalizovat, tak ju chyt za horny okraj a potiahni dole. Zoznam spustenych okien/aplikacii by sa ti mal objavit, ked podrzis kurzor uplne vlavo (hore?)
Pre pouzivatelov dotykovych zariadeni, mozno intuitivne, pre pouzivatelov mysi a klavesnice otravne, neintuitivne, nezaujimave.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

http://www.microsoft.com/en-us/news/pre ... vent2.aspx

Pred chvíľkou sa začal oficiálny launch. :) Dobrá prezentácia s pár dobrými faktami. :)
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte dneska si Sesterka kupila Notebook a mala tam už windows 8 moje prvé dojmy : je to sračka ešte horšie ako Vista. A chcem sa spýtať : rozprával som sa s predajcom a pýtal sa ho , že ked si to preinštalujem na windows 7 že či mi padne zaruka na book on mi povedal že nie ale ked ho chcem potom reklamovať tak tam musim mat naspat original predinštalovaný windows. Mate podobné skusenosti ?? kupovalo sa to v Nay
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vcom konkretne je horsi ako vista?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

Daniel9911 to je tolko nahodit 2 windowsy?budes mat 7 aj 8 :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

teoreticky to mozne je, realne by pouzival(a) aj tak len 1
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano pouzival by 1 ale keby to mal reklamovat odstrani 7 a ostane mu 8.nemusi spekulovat potom ked sa mu nieco dokazi ako tam nahodit 8
Daniel9911
Professional
Professional

nad tým som už rozmýšlal ale neni to tak že musíš najprv starší OS nainštalova a potom novší aby ti to išlo ?

Vista pomalšia ale 8 neni len tam nevyhoda že to nema start tlačítko a tiež sa mi nepačí zakladna obrazovka a rozdelnie na hry a podobné a dosť ťažké sa dostať pre amatéra do ovladacieho panelu. a tiež nema podporu pre telefon ktorý mi nenašiel. A čo som pozeral na nete neni na ten notebook zatím ovladač pre Win 7 len Win 8.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano mas pravdu.najprv musis nahodit 7 a potom 8,ale vzdy lepsie ako keby ti zhorela doska alebo nieco ine.ako tam nahodis 8?
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Daniel9911 kolko si sa hral s Win8 ked sudis ze to je sracka? Hej je to totalne ine ako predchadzajuce Win ale ak si zvyknes na ovladanie tak je to dost jednoduche a ovela lepsie...podla mojho subjektivne nazoru naj produkt od microsoftu za poslednych x rokov
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

este predtym ako budes instalovat win7, sprav si image disku a niekam si ho uloz, potom mozes win8 zmazat a nainstalovat win7
ked sa pokazi, len nahodis image a das reklamovat
Daniel9911
Professional
Professional

galbavymartin napísal:Daniel9911 kolko si sa hral s Win8 ked sudis ze to je sracka? Hej je to totalne ine ako predchadzajuce Win ale ak si zvyknes na ovladanie tak je to dost jednoduche a ovela lepsie...podla mojho subjektivne nazoru naj produkt od microsoftu za poslednych x rokov
podla mna najlepší OS je určite Seven, od čoho sa aj odrazili ked spravili 8 kedže vzhladom vyzera tak isto len tam pomenili veci ako odstranili start horšie sa vieš dostať napríklad do všetky programy a podobne , tiež Ovladacie panely (načo sme boli zvyknutí) . A tiež som počul, že ked otvoríš aplikáciu tak sa ti potom nevypne ale beží a tým zaťažuje PC čo to bolo len v Beta verziu alebo RC ? Windows 8 by mal byť skôr pre Tablety a pre interatkívne tabule. Ako vyhodu tam vidím že tam spustíš Xbox (ešte som neskúšal) ale mne to proste nevyhovuje.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

beardie napísal:este predtym ako budes instalovat win7, sprav si image disku a niekam si ho uloz, potom mozes win8 zmazat a nainstalovat win7
ked sa pokazi, len nahodis image a das reklamovat
V takych notebookoch je vacsinou vytvoreny recovery oddiel. Cize moze zmazat povodny Windows s tym ze si potom notebook obnovi do tovarenskych nastaveni.
Daniel9911 napísal:A tiež som počul, že ked otvoríš aplikáciu tak sa ti potom nevypne ale beží a tým zaťažuje PC čo to bolo len v Beta verziu alebo RC ?
To plati len pre "Metro" aplikacie.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

oplati sa mi ist do upgrade-u 8-cky? mam origo 7-cku a za tych 14,99€ by som to aj upgradol, ale neviem co od tej 8-cky ocakavat a ci to prinesie nejaku vyraznejsiu zmenu od 7-cky.. thx
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Od MS si mozes stiahnut zadarmo trial verziu (staci si vytvorit ucet)
http://msdn.microsoft.com/en-us/evalcen ... 54510.aspx
Najlepsie bude ked si to vyskusas predtym nez spravis upgrade. Osmicka je na tom tak ze nemusi sadnut kazdemu, hlavne to debilne ovladanie. Mne tiez trvalo dhlsiu dobu nez som si zvykol a stale ma niektore veci irituju.
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lobobo »

Prosim Vas presiel som na Win 8 zo sedmicky za tych 15 eur ofiko. vsetko by bolo fajn az nato, ze ked stlacim prave tlacidlo mysi, napr. ked chcem vytvorit priecinok na ploche alebo podobne, tak nacitanie ponuky praveho tlacidla trva velmi velmi dlho... diiik
LatteMacchiatoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa LatteMacchiatoo »

Zdravím, ja by som sa chcel opýtať 2 veci, po prvé: Dá sa zmeniť meno jednotky? Namiesto Dčka mám Ečko a USB mám ako Dčko.
A po druhé: Ako nastavím Google chrome, aby sa mi pri štarte netočila tá gulička... trvá asi 5 secund kým sa google zapne. Na win 7 to išlo hned.

Ďakujem
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

1) Pravy klik na tento pocitac: kliknes na tretiu moznost (spravovat). Potom ti vyskoci nasledujuce okno (priloha). Kliknes podla obrazku a potom pri druhom kroku das opat pravy klik a zvolis si tretiu moznost z ponuky.
Mam anglicky windows preto som nepisal slovenske nazvy. Mal by si to najst.
2) S tym Chromom mozes skusit defragmentovat disk, pripadne Ccleaner. Robil si cistu instalaciu Windowsu ?
Prílohy
Untitled.jpg
LatteMacchiatoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa LatteMacchiatoo »

rochedo napísal:1) Pravy klik na tento pocitac: kliknes na tretiu moznost (spravovat). Potom ti vyskoci nasledujuce okno (priloha). Kliknes podla obrazku a potom pri druhom kroku das opat pravy klik a zvolis si tretiu moznost z ponuky.
Mam anglicky windows preto som nepisal slovenske nazvy. Mal by si to najst.
2) S tym Chromom mozes skusit defragmentovat disk, pripadne Ccleaner. Robil si cistu instalaciu Windowsu ?

Dik, už mám Dčko :)
A áno, robil som čistú inštaláciu á skúšal som ten ccleaner a nepomohlo...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

normalne ma microsoft prijemne prekvapil, neuveritelne rychly boot...
az na to metro a problemy s bootloaderom podobne ako pri XP/Win7/Ubuntu,
ale to je detail...
sorac, ze som to tu necital cele a neguglil po nete,
ale da sa to metro vypnut? (nie softom)
Napísať odpoveď