Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Ak by sa tomu chcel seriózne venovať, tak už dávno vie, čo všetko to obnáša, alebo aspoň použije funkciu hľadať tu na fóre a nájde si, čo všetko to obnáša (písal som to tu neraz) A nájsť si školu, kde sa vyučuje všetko potrebné je potom už pohoda.
A akože na Slovensku a v Čechách nikde? Dobre, nevyučuje sa to ako obor, ale to aj preto, že je to zbytočné. Tu platí prax, prax, prax. V Čechách som sa za rok štúdia dostal do úzkeho kontaktu z Bohemia Interactive a Warhorse Studio. Na FITe máme predmeť PC Hry a Animácie, kde záverečné práce hodnotia prizvaní ľudia z Microsoftu, 2kCzech apod. Ak je v tom človek naozaj dobrý, dokáže sa aj tu dostať do medzinárodnej scény (A to hry ako Mafia, či ARMA bezpochyby sú) Plus, takéto väčšie štúdia majú študentov radi.
(Plus samozrejme nejaké menšie týmy, ktoré pekne zarábajú na hrách pre mobilné zariadenia. Tých je tu tiež bohate)
A akože na Slovensku a v Čechách nikde? Dobre, nevyučuje sa to ako obor, ale to aj preto, že je to zbytočné. Tu platí prax, prax, prax. V Čechách som sa za rok štúdia dostal do úzkeho kontaktu z Bohemia Interactive a Warhorse Studio. Na FITe máme predmeť PC Hry a Animácie, kde záverečné práce hodnotia prizvaní ľudia z Microsoftu, 2kCzech apod. Ak je v tom človek naozaj dobrý, dokáže sa aj tu dostať do medzinárodnej scény (A to hry ako Mafia, či ARMA bezpochyby sú) Plus, takéto väčšie štúdia majú študentov radi.
(Plus samozrejme nejaké menšie týmy, ktoré pekne zarábajú na hrách pre mobilné zariadenia. Tých je tu tiež bohate)
Inde vo svete sa da studovat herne vyvojarstvo aj v takom Finsku co je na pocet obyvatelov porovnatelne so Slovenskom. A to ako zaverečnu pracu spravili nejaku textovu hru?
V tom hernom vývojárstve ťa nenaučia nič iné, čo by si sa nenaučil na slovensku/česku na programátorskom smere. Tona matematiky a jej využitie v počítačovej grafike, plus nejaké známe algoritmy (AI, grafy, hľadanie ciest atď) Nič špeciálne v pc hrách nie je. Proste sa tam len využíva úplne všetko, čo sa v informatike doteraz vytvorilo. Ten obor "herné vývojárstvo" preto nebude nič iné, ako "naučíme vás úplne všetko" A toto ti vedia dať aj naše školy, ak ty sám chceš.
btw. Vývoj PC hier je naozaj asi najťažší smer programovania. PC Hry totiž nie sú len tie Ačkové tituly, ktoré si sťahujeme z warezu, ale majú obrovské využitie od priemyslu až po medicínu.
btw. Vývoj PC hier je naozaj asi najťažší smer programovania. PC Hry totiž nie sú len tie Ačkové tituly, ktoré si sťahujeme z warezu, ale majú obrovské využitie od priemyslu až po medicínu.
na ziadne programovanie nepotrebujes specializaciu, vsetko sa mozes naucit doma sam. vlastne vobec nepotrebujes vysoku skolu.
samozrejme s nou to ide lepsie. bohuzial u nas ziadna specializacia na vyvoj hier neexistuje, preto ti neostava nic ine ako sa to naucit sam. na hrach je toho specialneho celkom dost. v skole ta naucia ako pouzivat matice a tranformacie, ako ich aplikovat do hier, to sa musis naucit sam. tiez ta naucia na umelej inteligencii ako pouzivat zakladne vyhladavacie algoritmy, aplikovat ich budes musiet sam.
jasne, ze sa to da, ale specialny odbor by nebol na skodu.
existuju free kurzy na internete, ktore ta toho naucia dost. coursera.org ma "interactice programming in python" alebo tak nejak, kde ta ucia kodit v pythone ale specialne hry. edx.org ma umelu inteligenciu tiez zameranu na hry.
samozrejme s nou to ide lepsie. bohuzial u nas ziadna specializacia na vyvoj hier neexistuje, preto ti neostava nic ine ako sa to naucit sam. na hrach je toho specialneho celkom dost. v skole ta naucia ako pouzivat matice a tranformacie, ako ich aplikovat do hier, to sa musis naucit sam. tiez ta naucia na umelej inteligencii ako pouzivat zakladne vyhladavacie algoritmy, aplikovat ich budes musiet sam.
jasne, ze sa to da, ale specialny odbor by nebol na skodu.
existuju free kurzy na internete, ktore ta toho naucia dost. coursera.org ma "interactice programming in python" alebo tak nejak, kde ta ucia kodit v pythone ale specialne hry. edx.org ma umelu inteligenciu tiez zameranu na hry.
Aj chémiu s naučím doma. Aj fyziku, biológiu, históriu... sme v ére internetu, tak na čo je tu táto téma? Ostaňte doma a učte sa sami, halelujah!aacid napísal:na ziadne programovanie nepotrebujes specializaciu, vsetko sa mozes naucit doma sam. vlastne vobec nepotrebujes vysoku skolu.
Toto možno platí o nejakej škole v Hornej Dolnej. Takú školu človeku naozaj netreba.aacid napísal:v skole ta naucia ako pouzivat matice a tranformacie, ako ich aplikovat do hier, to sa musis naucit sam. tiez ta naucia na umelej inteligencii ako pouzivat zakladne vyhladavacie algoritmy, aplikovat ich budes musiet sam.
(Z duše neznášm vetu "Netreba ti vysokú školu" Ako môže zdravý človek toto radiť mladým ľuďom)
niekto jednoducho nechape ironiu...
to bola reakcia na to ze tu niekto pisal ze na herne vyvojarstvo nepotrebujes specialny odbor, presne ako si ty napisal, to mozes povedat o com kolvek.
(prosim ta, aky zmysel ma pisat pismom velkosti 2 alebo kolko, ked si to aj tak nikto neprecita?)
to bola reakcia na to ze tu niekto pisal ze na herne vyvojarstvo nepotrebujes specialny odbor, presne ako si ty napisal, to mozes povedat o com kolvek.
(prosim ta, aky zmysel ma pisat pismom velkosti 2 alebo kolko, ked si to aj tak nikto neprecita?)
Hmm, dnes som ostal trochu sklamaný, keď som si skúšal robiť SCIO test VŠP, a potom pozeral percentil podľa nejakých tohtoročných tabuliek...
Zo samotných TSP som mal pri rôznych pokusoch percentil 80-90, a ešte mi ostával čas po dopísaní testu...
Dneska som ale skúsil SCIO, a priemer percentilov bol len nejakých 55 (oddiely asi Verb. 40, Anal. 50, Kvant. 80). Príde mi to zvláštne, že by tam bol rozdiel v percentile 30-40, alebo nie? TSP aj VŠP robia predsa rovnakí ľudia. Rovnakí češí, rovnakí slováci. Neverím, že by v tej inteligencii bol rozdiel hodný rozdielu v percentile 30 - 40 bodov. Je mi jasné, že na klasické TSP príjmačky príde podstatne viac ľudí, ktorí idú "iba skúsiť", ale aj tak.
Celkovo mi VŠP prišli podstatne ťažšie. Kvantitatívna časť v pohode, no Analytická a Verbálna mi prišla ľahšia v TSP.
Zo samotných TSP som mal pri rôznych pokusoch percentil 80-90, a ešte mi ostával čas po dopísaní testu...
Dneska som ale skúsil SCIO, a priemer percentilov bol len nejakých 55 (oddiely asi Verb. 40, Anal. 50, Kvant. 80). Príde mi to zvláštne, že by tam bol rozdiel v percentile 30-40, alebo nie? TSP aj VŠP robia predsa rovnakí ľudia. Rovnakí češí, rovnakí slováci. Neverím, že by v tej inteligencii bol rozdiel hodný rozdielu v percentile 30 - 40 bodov. Je mi jasné, že na klasické TSP príjmačky príde podstatne viac ľudí, ktorí idú "iba skúsiť", ale aj tak.
Celkovo mi VŠP prišli podstatne ťažšie. Kvantitatívna časť v pohode, no Analytická a Verbálna mi prišla ľahšia v TSP.
Chcel by som sa opýtať . Študuje tu niekto na Sjf STUBA ??? . Potreboval by som sa spýtať na pár otázok ohľadom štúdia na tej škole . cca take intro ohľadom toho by mi tu môhol niekto napísať ?
Niekto kto študuje / vyštudoval matfyz?
Prosím poraďte, či je to dobrá škola a či to človeku niečo dá do života...
Prosím poraďte, či je to dobrá škola a či to človeku niečo dá do života...
Chystám sa podať prihlášku na MUNI , Filozofická fakulta, odbor anglický jazyk. Má niekto skúsenosti alebo nejaké informácie o tom odbore ? 
Je tu niekto kto študuje(študoval) na UTB v Zlíne, konkrétne priemyselné inžinierstvo? Mal by som pár dotazov. Tento rok končím bakalára na VUT v Brne a v praxi som sa dostal blízko k tomuto oboru, ktorý bohužiaľ v Brne nie je.
len tak pre info, co ocakavas, ze budes robit po vystudovani? ucitela?Cross napísal:Chystám sa podať prihlášku na MUNI , Filozofická fakulta, odbor anglický jazyk. Má niekto skúsenosti alebo nejaké informácie o tom odbore ?
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
u nas to sice nie je az take peklo, ale myslim, ze stale celkom blizkobeardie napísal:len tak pre info, co ocakavas, ze budes robit po vystudovani? ucitela?
-
flageusdei
Novice
Zdar. Maturujem a rozhodujem sa, kam ďalej. Mám ale trošku problém. Chcem ísť jednoznačne na strojarinu, odbor design áut, motorov a pod. Neviem sa ale rozhodnúť medzi ČVUT, VUT alebo STU. Mám veľké ambície, chcel by som sa v živote dostať a precestovať toho čím viac, pracovať a žiť niekde na západe a milujem big city life, preto ma veľmi láka Praha a aj odbor Automotive Engineering na Fakulte strojní, keďže sa prednáša v angličtine a je to moja parketa. ČVUT, konkrétne FS je ale VRAJ dosť konzervatívna a "zaostalá" škola, čo ja na školách neznášam. Učí sa tam vraj plno komplikovaných zbytočností a celkovo, tá fakulta ma nejak vôbec neláka. FSI na VUT je vraj na dosť dobrej úrovni a ani nie až taká prehnane ťažká ako na ČVUT (info mám z prvej ruky
), no a STU má výhodu, že je v SR a Bratislavu už tak trochu aj poznám a fakulta je tiež celkom v poho. Od Bydliska mám Blavu a Brno cca 5 hodín cestovania, Prahu 6,5 hodiny.
Čo by ste mi poradili? Čítal som si tu jednu diskusiu STU vs. VUT a vychádza mi, že Brno je lepšie, no stále mám o školách málo info a neviem sa rozhodnúť.
Dik.
Čo by ste mi poradili? Čítal som si tu jednu diskusiu STU vs. VUT a vychádza mi, že Brno je lepšie, no stále mám o školách málo info a neviem sa rozhodnúť.
Dik.
caute mohol by mi niekto povedat viac o feike? konkretne ako sa to tam da zvladnut ked je clovek z gymplu? pocul som ze uvod do inzinierstva v prvaku nic moc 
z gympla? fuuuuha, to ziadna slava teda
-
mirak2
Hardcore addict
trochu sikovnejsi gymnazista spravi feiku lavou zadnou
ja ti doporucam neist na feiku, v ramci zachovania dusevneho zdraviarufo napísal:caute mohol by mi niekto povedat viac o feike? konkretne ako sa to tam da zvladnut ked je clovek z gymplu? pocul som ze uvod do inzinierstva v prvaku nic moc
ale zasa zalezi na aky odbor sa chystas a co vsetko vies aj mimo toho co ta gympel naucil
mirak2 napísal:trochu sikovnejsi gymnazista spravi feiku lavou zadnou
- Prílohy
-
- 07 cool story bro.jpeg (19.78 KiB) 1284 zobrazení
-
mirak2
Hardcore addict
zastavam nazor, ze ked mas stipku niecoho v hlave, tak urobis na slovensku hocijaku skolu, len treba chciet
to tam fakt nema skoro ziadnu sancu gymplak?