Windows 7 nenájdený

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Windows 7 nenájdený

Príspevok od používateľa Grim »

Sedím nad tým polovicu noci, tak mi prepáčte chyby. Pri bežnej práci mi zrazu sekla myš, ale všetko ostatné fungovalo. Myslím, že som akurát odpájal USB (korektne). Kedže bez myši sa pracovať nedá, reštartoval som PC. Potom začali problémy. Logo Win sa zobrazuje dlho a nakoniec vyskočí BSOD 0x000007E. Vložil som DVD Windows 7 64bit Profesional a chcel som Windows opraviť. Lenže keď som sa dostal po výber systému, ktorý chcem opraviť, nebol tam žiadny systém. Vraj mám načítať ovládače na dosku. Tak som ich načítaval snáď 20x, ale nič nepribudlo. Vykašľal som sa na to. Dal som Startup Repair, ale vraj sa neporadilo vyriešiť problémy. Potom som na nete našiel nejaké stránky, ktoré odkazovali na to, že mám pohnojené bootovacie sektory. Keď som vtedy hľadal na USB tie ovládače na radič MB, tak som si všimol, že Windows je zrazu na E: a na C: je nejaký iný disk. Písmenká si ž presne nepamätám. Z tohto prisekumníka na načítanie ovládačov sa mi párkrát podarilo spustiť kontrolu disku,kontrola prebehla úspečne. Takisto som skúčal aj cez CMD kontrolu disku. Tu sú tie sporánky.

http://forums.redflagdeals.com/archive/ ... 33737.html
http://social.technet.microsoft.com/For ... 6e30029e2e
http://www.sevenforums.com/installation ... ive-6.html

Vyskúšal som všetko. Aj bootsect /nt60 E: /force /mbr, aj BOOTREC aj DISKPART. Možno som ale niečo robil zle. Veľmi sa v tom nevyznám. Chlapíkovi v prvom linku sa obnova podarila, mäa ale sekne pri bootrec /rebuildbcd - Element sa nepodailo nájsť hneď po otázke Add instalation to boot list? Windows mi nájde, ale keď dám Yes, tak napíše, že element nenašiel. Už si s tým neviem rady a do nedele mám spraviť plno vecí, ktoré musia byť hotové, takže by mi veľmi pomohli vaše rady. Prípadne vysvcetlivky jednotiliváýhc príkatzov,. Dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Windows 7 nenájdený

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked ti prestala fungovat myska a po restarte aj disk, tak by som to tipoval na chybu dosky. Nemas moznost vylucit to? Skusit disk v inom PC, pripadne iny disk v tvojom PC a skusit na neho hodit cistu instalaciu Windowsu? Repair pri Win 7 mi zatial vzdy fungoval ked bol hw v poriadku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tiez by som hladal chybu v disku, pozriet kable, skusit iny port. Idealne skusit aj v inom pc ten disk. Mozno aj ta doska. Skus aj MemTest.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...inak ešte som zabudol napísať, že po aktivovaní partície cez diskpart prebehla startup repair rýchlo a úspešne...po reštarte ale bolo všetko tam kde predtým...na logu sa to seklo a BSOD...
// a myš mám zapojenú cez monitor na USB, inak by mi až do bedne nedočiahla, tak som ju pichol do monitorového USB a z monitora ide kábel do bedne...a na monitore mám ešte pripojený ext disk a ten fungoval...a aj pri obnove myška reaguje normálne...keď sa hrabem v diskoch pri výbere tých ovládačov tak všetky disky sa zobrazujú a fungujú, aj veľkosť aj sa dá spraviť kontrola disku...tak neviem či bude chyba v doske...môže byť aj tak?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Moze to byt aj doskou. Skusal si mys rovno do bedne zapojit? Nemas nejaky stary disk, aby si skusil nan nahodit novy Win? Co MemTest86?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...akurát skšam Windows Memory Diagnostic Tool...našiel nejaké problémy a mám kontaktovať svojho Computer manufacturer...keby bola chyba v doske, tak by mi tá m,yš nešla ani pri oprave systému, nie? ale vtedy funguje. Cez prikazovy riadok zase najdem instalaciu windowsu. Starý disk nemám ani nemám možnosť vymeniť dosku.

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2012, 22:29)
...memtest...

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2012, 23:26)
odpojil som všetky periférie...doska pípa...takže myslím, že funguje

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2012, 23:38)
ALELUJA, deň končí a mne sa po prepojení kábla SATA na disku konečne podarilo nájksť Win...poprepájal som úplne všetko ale myslím že to bude tým káblom...alebo slotom, pichol som ho totiž o jeden nižšie

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2012, 23:47)
...lenže teraz mi ten Win zase nenájde cez CMD keď dám príkaz BOOTREC /SCANOS

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2012, 0:11)
po zapojení ostatných diskov mi windows nenájde znova, ak zapojím iba ten s Winom tak mi ho nájde, ale oprava cez DVD napíše, že mám použiť iný disk, lebo aktuálny nedokáže windows opraviť...
Prílohy
Snímka003.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

RAMky v cudu, ale to vidis aj sam. Takze najskor by som si zohnal funkcne pamate a potom to skusal.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...preinštaloval som Win a hľa, všetko funguje...to asi nebudú ramky, aj keď dve chyby sa tam nájdu...porozmýšľam nad výmenou RAM...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Tie tie pamate maju tolko chyb, ze neni mozne funkcne fungovanie systemu. Ale to zistis pri pouzivani aj ty sam uz dnes. Skus vytiahnut prvy modul pamati a sprav MemTest.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...chyby sa opakujú stále na dvoch rovnakých adresách...doteraz všetko fungovalo bez väčších problémov, aj keď sem-tam sa chybička vyskytla...
Napísať odpoveď