Notebook sa nezapne
Notebook sa nezapne
Ahojte.
Riesim starsi notebook Asus A6000 (A6KM).
Notebook sa nezapne. Po stlaceni tlacidla, ktorym sa zapina prejdu cca 3 sekundy a vypne sa.
Mam nastavenie boot z cd, cize hned po stlaceni pocujem to tuknutie, ako hlada cdcko a vzapati sa vypne.
Chcem vediet, co odislo. Kedze sa nestiham dostat ani do biosu, predpokladam, ze s diskom to nema nic spolocne.
Skusal som startovat aj na kabli aj na baterke (baterka je sice stara, ale na toto by stacila) a ani jedna moznost nebola uspesna. Cize aj napajanie je asi ok, ne?
Znamena to, ze bude nejaky problem na zakladnej doske a mozem ho hodit do smetaka?
Riesim starsi notebook Asus A6000 (A6KM).
Notebook sa nezapne. Po stlaceni tlacidla, ktorym sa zapina prejdu cca 3 sekundy a vypne sa.
Mam nastavenie boot z cd, cize hned po stlaceni pocujem to tuknutie, ako hlada cdcko a vzapati sa vypne.
Chcem vediet, co odislo. Kedze sa nestiham dostat ani do biosu, predpokladam, ze s diskom to nema nic spolocne.
Skusal som startovat aj na kabli aj na baterke (baterka je sice stara, ale na toto by stacila) a ani jedna moznost nebola uspesna. Cize aj napajanie je asi ok, ne?
Znamena to, ze bude nejaky problem na zakladnej doske a mozem ho hodit do smetaka?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Notebook sa nezapne
Povedal by som, ze to moze byt problem s napajanim, teda bateria, nabijacka alebo konektor. Ak by si mal moznost skusit inu nabijacku, pripadne otvorit notebook a preletovat konektor, ak by tam bol studeny spoj, tak ako druhu moznost by som volil dosku.
Ok. Ale ako som pisal, nezapne sa ani z baterky (vtedy som kabel odpojil) a ani cez kabel, vtedy som baterku vybral. Napriek tomu by to mohol byt problem s napajanim?
-
hojko
Site Admin
Mozno je baterka uz po smrti, co znaci tie tri sekundy, ze sa zapne a hned vypne. A z nabijacky neberie vobec prud.
Ok. Ale ked vytiahnem baterku a zapinam ho zo siete, pokial by tam bolo nieco ako studeny spoj, preco by sa to chovalo navlas presne ako pri baterke bez kabla? Pride mi to divne, vies, keby tam bol v tom starte aspon maly rozdiel medzi prvou a druhou moznostou...
Ten napajaci adapter by mal byt asi identicky (rovnaky Asus, alebo aspon ta ista rada) alebo ide len o rovnaky input / output? Tu mam input 1,5A a output 19V (4,74A)...
Ten napajaci adapter by mal byt asi identicky (rovnaky Asus, alebo aspon ta ista rada) alebo ide len o rovnaky input / output? Tu mam input 1,5A a output 19V (4,74A)...
-
hojko
Site Admin
Aha, tak to je iny pripad. No tak to bude najskor doska. Adapter bude pri rade zrejme rovnaky. Dolezite je dodrzat voltaz, teda 19V, mozes mat kludne aj vyssi prud, hoci aj 10A, nebude to vadit. Takze ak mas moznost skusit iny adapter, tak ho skus.
Jo. Skusim zohnat nahradny adapter.
No vyzera to teda tak (ked sme to tak zosumarizovali), ze mi to nepomoze a skapala doska - spravne?
V tom pripade by som rad zachranil aspon data z disku. Este som neriesil pripad, kedy by som musel zachranovat z disku z notasu - da sa takyto disk bezne pripojit k inej masine?
No vyzera to teda tak (ked sme to tak zosumarizovali), ze mi to nepomoze a skapala doska - spravne?
V tom pripade by som rad zachranil aspon data z disku. Este som neriesil pripad, kedy by som musel zachranovat z disku z notasu - da sa takyto disk bezne pripojit k inej masine?
Podľa toho aký má ten hardisk konektor .
Je tam takyto disk:
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2012, 16:44)
Hojko, este k tomuto: Ak tam picnem 19V/3,42A, co sa stane?
Cize prud je nizsi ako ten s 4,74A. Je to tak, ze nic sa neznici, ale ani nenastartuje?
Kód: Vybrať všetko
http://azov.olx.ru/hdd-100-gb-hitachi-travelstar-hts541010g9at00-iid-133444924Hojko, este k tomuto: Ak tam picnem 19V/3,42A, co sa stane?
Cize prud je nizsi ako ten s 4,74A. Je to tak, ze nic sa neznici, ale ani nenastartuje?
hojko napísal:Aha, tak to je iny pripad. No tak to bude najskor doska. Adapter bude pri rade zrejme rovnaky. Dolezite je dodrzat voltaz, teda 19V, mozes mat kludne aj vyssi prud, hoci aj 10A, nebude to vadit. Takze ak mas moznost skusit iny adapter, tak ho skus.
Štartne v pohode