Zdravim.
Zaujimalo by ma, ci je mozne tovar (obuv) zakupeny v kamennej predajni do nejakeho poctu dni (ako to je pri predaji na dobierku - 7dni), vratit do predajne s tym, ze mi vratia celu zaplatenu sumu. Samozrejme mam na mysli novy, neposkodeny tovar.
Dakujem
Vrátenie tovaru
-
nejakymarko
Addict
Re: Vrátenie tovaru
Zakúpený tovar v kamennej predajni je nevratný. V tomto prípade neplatí žiadny zákon, ktorý kupujúcemu umožňuje vrátenie tovaru bez udaniu dôvodu do 7 dní a ani taký, ktorý predajcovi prikazuje ho zobrať. Je teda len a len na predajcovi, či ti vyjde v ústrety a nejako sa dohodnete. Treba tam prísť a pekne poprosiť, či by sa nedalo spraviť to a to. Ak ti povedia, že nie, tak smola.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ziadny zakon to neprikazuje, tak ako to plati v pripade tovaru kupeneho cez internet. Velke obchodne domy ako napr. Nay ponuknu kupujucemu vyber ineho tovaru. Ak si to kupoval ale v dakej malej predajni, tak moc nevidim sancu na vratenie ci vymenu.
Nadomnou maju pravdu, ale kazdopadne sa chod opytat do obchodu, mozno sa nad tebou zlutuju 
Mňa by zaujímalo, či už niekto reklamoval rok používané tenisky. Mám totiž Nike basketbalové tenisky, ktoré sa mi rozlepili na špičkách, ale sú už dosť opotrebované, keďže ich nosievam 3-krát týždenne na tréningy. Problém je ešte v tom, že som ich objednával z e-shopu v Košiciach, takže by som uvítal nejaké skúsenosti, či je možné, aby takúto reklamáciu uznali alebo ju odmietajú s odôvodnením opotrebenia materiálu a pod.
PILIFO - ja som reklamoval 1,5 roka stare NIKE tenisky. Rozlepila sa mi podrazka. "Velmi prijemna" pani predavacka mi ich najprv nechcela zobrat do reklamacie, vraj sa to posiela do nejakeho testovaieho strediska, kde testuju, či bola chyba materialu, alebo chyba nosenia. Vraj by som si to mohol dat otestovat aj sam, ale vraj to stoji 30 € a keby sa preukaze, ze je to chyba materialu, tak mi to uzna ako reklamaciu. Tak jej vravim : "To urcite, ste povinna mi to zobrat bla bla bla" Po troch dnoch mi zavolala, ze to mam vybavene, prisiel som tam, dala mi ich neopravene, bol pri nich len papier, vyjadrenie, ze to je sposobene nespravnym nosemim atd. (dristy) Viac som tam tenisky nekupoval. V podstate jednala podla zakona, ale ci sa to naozaj tak reklamuje, ako spominala, o tom neviem.
Pilifo.. tu chlapec reklamoval kopačky a uznávali mu to: http://www.hojko.com/3-x-reklamacia-nov ... 74069.html
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Skolacik: Pokiaľ na tovare nie sú žiadne stopy používania + má originálne visačky, tak by Ti ho mali vziať. Peniaze však späť nedostaneš. Dostaneš kupón na ďalší nákup.
Mne sa stalo to isté - kúpil som si boty na svadbu v Salamandri, no neskôr som si uvedomil, že to je katastrofa. Tak som ich priniesol naspäť - v pohode vzali a vystavili kupón na sumu čo stáli.
Mne sa stalo to isté - kúpil som si boty na svadbu v Salamandri, no neskôr som si uvedomil, že to je katastrofa. Tak som ich priniesol naspäť - v pohode vzali a vystavili kupón na sumu čo stáli.