Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa twardykamen »

tak do mojej zbierky pribudol vzacny kus :Utekl jsem z Osvetimi od R.Vrbu( http://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Vrba ) osobne podpisana samotnym Vrbom-pre mna skutocna osobnost.ziskal som ju z antikvariatu.
+Scott, Robert Falcon: Dosažení jižní točny-Scottov dennik z vypravy na juzny pol.tuto knihu je mozne zohnat len v antikvariate.
w00dy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa w00dy »

Takže nakúpil som knihy ktoré som našiel v zľavách v Pantha Rei (neviem ako sa to správne píše) a v našom malom kníhkupectve. Začal som čítať "Mních, ktorý predal svoje Ferrari" a môžem povedať že som prvých 7 kapitol prečítal pri prvom otvorení a začítaní doma :) fakt kvalitka, možno poskytnem z ďalších kníh neskôr mini-recenzie :)
Prílohy
uploadfromtaptalk1349277916016.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ani sa nečudujem, že niektoré tie knihy boli v zľavách.

Ja som už konečne dočítal všetky knihy sediace k prvým dvom sériám GoT, takže už môžem predbehnúť film. Konečne z toho budem mať plný zážitok. :)

Okrem toho mám rozčítaných kvantá kníh, zväčša vecí potrebných do školy atď.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som prave docital stvrtu knihu (Feast for Crows) a zacal citat piatu knihu (Dance with Dragons).

na jednej strane to uz chcem mat za sebou (to citam uz skoro 4 mesiace), dat si pauzu od citania alebo zacat citat nieco ine.
na druhej strane ma stve ze docitam a nebude to nijak ukoncene a budem musiet cakat na dalsi diel. dovtedy vsetko zabudnem a budem musiet citat odznova (minimalne 4-5 diel, tie su vpodstate jeden).

no a hlavne dufam dufam ze sa R.R. Martinovi nic nestane kym to stihne vsetko dopisat :D
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

tak som teraz nedávno dočítal Vteřinu poté (napísal William R. Forstchen).... je to o tom, ako by to asi vyzeralo, keby vypadne prúd.... Najprv len nepríjemná maličkosť, potom rabovanie obchodov, nedostatok zásob, hlad, choroby, lúpežníci a zlodeji, masové umieranie.... Ak si odmyslím ten americký vlastenecký pátos, tak parádne dielo.... Môžem len doporučiť každému záujemcovi o postapo tematiku....
Spoiler
No ale potešilo ma, že príbeh nekončí happyendom
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Raz aj v pekle vyjde slnko
Tak som si povedal, ze po dlhom case by som si mohol dat nieco od slovenskeho autora a tak som narazil na Hiraxa. Kniha o trochu drsnejsej realite dnesneho bytia, o problemoch spolocnosti a hlavne je v nej mnoho pravdy. Prve zabavne 2/3 knihy, kde ked som sa nesmial tak som sa aspon usmieval, vystriedala drsna, miestami az pochmura, tretia tretina co na kvalite knihy este pridalo. Fajn kniha :)

P.S. Prvy krat sa mi stalo, ze som sa pri citani knihy zlakol (a nie vinou deja) :lol: Kto to cital asi vie o com je rec.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja som si myslel, že len moja kniha tam má krv. :lol:
ziegel
Star
Star

Fuuu mi odlahlo, ja som sa az teraz definitivne utvrdil ze to nemala len moja :D
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Za pár dní mi príde do rúk kniha od amerického spisovateľa Johna Greena. Konkrétne jeho najnovšie dielo "The Fault in Our Stars". Veľmi sa teším, niekto čo ho pozná ? :)
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Nevedeli by ste mi odporučiť nejaký dobrý protivojnový román? Práve som dočítal Hlavu XXII a mám chuť pokračovať v tomto žánri.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

senator8008 napísal:Nevedeli by ste mi odporučiť nejaký dobrý protivojnový román? Práve som dočítal Hlavu XXII a mám chuť pokračovať v tomto žánri.
skus Osudy dobreho vojaka svejka za svetove valky- pre mna velmi prijemne citanie.Alebo este klasika E.Mremarque ale tam to uz nie je vtipne.
co ti vsak neodporucam dalej pokracovat v hellerovi-to som spravil ja (gold nad zlato) a uz ma to nebavilo
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Neviete mi poradiť nejakú dobrú knihu o histórií cirkvi ? O jej zločinoch, tajomstvách čo majú vo Vatikánskych archívoch atď. Ďakujem za tipy.
ziegel
Star
Star

Čierna kniha katolíckej cirkvi
Ak si to este necital. Ma to dobre hodnotenia, ja to mam objednane, uvidime co to bude.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

Malevil
akurát som dočítal túto knihu... začiatok mi prišiel nudný, ale to asi len prvá kapitola alebo možno dve a potom to už bolo peckové :) kto má rád postapo tak nech si to prečíta, je to celkom zaujímavé...
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Čaute, môžete mi poradiť knihu, ktorá by mala pomáhať v časoch depresie? Nejakú motivačnú knihu, ktorá by pomohla zmeniť všedný deň a všednú náladu? Ak niekto niečo také čítal, rád prijmem tip na takú knihu a odmením sa K+. Kniha nebude priamo pre mňa, mal by to byť dar. Ak by sa nič nenašlo, skúsim si nechať poradiť priamo v kníhkupectve :)
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Zdravím, čítali ste niekto knihu The Diary Of Young Girl ? Váž názor na to? Oplatí sa to čítať?
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

:arrow: etc. Napríklad niečo také :) zatiaľ vďaka
rank
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rank »

zdravim vas chcel by som sa spytat na knihu Hobbit vo viacerych obchodoch Pantha Rei aj martinus su niektore verzie vypredane
napr http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&uQ=hobbit tu je niekolko roznych vydani, podla coho to vyberate?
ziegel
Star
Star

Podla toho ci to chces po cesky/slovensky, a samozrejme podla toho ktore sa ti viac vizualne paci :D Aj vsetky slovenske preklady budu asi od toho isteho prekladatela, ale ruku do ohna za to nedam. Este sa pozri aj na to aka je vazba - ci pevna alebo brozovana.
Ziaden velky rozdiel vsak medzi tymi vydaniami nebude, ber najlacnejsiu.
Napísať odpoveď