Otázky na SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský)
Re: otazky na SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský)
Čudujem sa jednej veci a to, že ich ešte nikto nenapadol na Ústavnom súde. Ja byť nimi oslovený, tak neváham a ženiem to až do Štrasburgu. Právo vyberať pokuty má len štát a nie žiadne občianske združenie.
Čudujem sa, že politici to urgentne neriešia, je to vďačná (populistická) téma, ale asi tu už dávno nie sú pre nás.
Čudujem sa, že politici to urgentne neriešia, je to vďačná (populistická) téma, ale asi tu už dávno nie sú pre nás.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
teoreticky by mala, ale moze *ebat na celu SOckuDEVZYO1G napísal:Takže ak má moja babka penzión (ubytovanie na súkromí) a v každej izbe je televízor , tak nemá platiť faktúru ktorá jej došla?
-
javatar
Hardcore addict
z mojho pohladu vidim 3 mozne stavy veci
1. Repcik ma dlhy ktore potrebuje zufalo splatit preto nahana kazde ojro (alebo pre nieco ine, skratka zufalo potrebuje prachy)
2. Odvracia sa pozornost verejnosti od niecoho ineho
3. Pokrocile stadium kktismu (co sa mi osobne zda nepravdepodobne)
1. Repcik ma dlhy ktore potrebuje zufalo splatit preto nahana kazde ojro (alebo pre nieco ine, skratka zufalo potrebuje prachy)
2. Odvracia sa pozornost verejnosti od niecoho ineho
3. Pokrocile stadium kktismu (co sa mi osobne zda nepravdepodobne)
Inak jeden súhlas s javatarom. Repčík je z pohľadu verejnosti mentál, ale ten kto ho platí s ním musí byť spokojný:
1) tento bod mu vychádza, snaží sa objaviť dieru na trhu, ktorú môže skasírovať
2) už len tým, že zo seba robí kkta úspešne splnil úlohu
3) Repčík je všeličo, ale debil v zmysle, že by nevedel čo robí nie je
1) tento bod mu vychádza, snaží sa objaviť dieru na trhu, ktorú môže skasírovať
2) už len tým, že zo seba robí kkta úspešne splnil úlohu
3) Repčík je všeličo, ale debil v zmysle, že by nevedel čo robí nie je
Späť k mojej babke .. takže neplatit hej?
-
MeanSeriously
Medium Star
Neplatiť. A keby sa vyhrážali exekútorom ty sa im povyhrážaj niečím iným ako radí begbee
:
begbee napísal:Čudujem sa jednej veci a to, že ich ešte nikto nenapadol na Ústavnom súde. Ja byť nimi oslovený, tak neváham a ženiem to až do Štrasburgu.
Lol ono vazne vyberaju za hudbu an pohrebe?
Ja, ze to len niekto si robi srandu, a ono to je pravda, ze 6000€ plati bratislava. 2 volaco za pohreb.
Stale ale nechapem, ako moze obcianske zdruzenie vymahat od ludi peniaze.
Stale ale nechapem, ako moze obcianske zdruzenie vymahat od ludi peniaze.
-
MeanSeriously
Medium Star
@Pascalwb, ako už bolo písané, nemôže. Ono len skúša hlúposť ľudí a zarába na tom.
Tak ale zakon im to asi dovoluje, ked tam vcera v spravach niekto z BA hovoril, ze platia 6000 rocne soze za hudbu na pohreboch. A ze ministerstvo kulturi s tym nemoze nic robit.
-
Corn Flake
Guru wannabe
Re: Otázky na SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský)
Tiez nechapem tu slepotu a vybijanie si zlosti na SOZE ked jediny preklinani by mohli byt 150 dementi na hrade a jeden fuzaty dedo na Hodzovom namesti.
-
MeanSeriously
Medium Star
@srnec a teraz keď zákon niečo povoľuje resp. nie je dotiahnutý a ja ho zneužijem, všetko je v poriadku?
SRneC napísal:Tiez nechapem tu slepotu a vybijanie si zlosti na SOZE ked jediny preklinani by mohli byt 150 dementi na hrade a jeden fuzaty dedo na Hodzovom namesti.
Toto uz je smiesne, repcik nech sa uz zahrabe niekam, lebo to niekto urobi zanho. Idi*t.
Pobavil ma koment na mojandroid
Pobavil ma koment na mojandroid
To nás všetkých môžu zavrieť za znásilnenie lebo hoci sme to nespravili nástroj nato máme ... To isté hovoria oni že je to zariadenie na zhromažďovanie hudby ..
Soza existuje ovela dlhsie ako tento nedotiahnuty zakon. Ak robis nieco co ti nevynasa a zrazu pride zakon ktori ti legalne dovoli sa obohatit, uz ta vidim aky budes pocestny.MeanSeriously napísal:@srnec a teraz keď zákon niečo povoľuje resp. nie je dotiahnutý a ja ho zneužijem, všetko je v poriadku?
-
MeanSeriously
Medium Star
neviem ako ty, ale ja ešte toľko svedomia mámSRneC napísal:Soza existuje ovela dlhsie ako tento nedotiahnuty zakon. Ak robis nieco co ti nevynasa a zrazu pride zakon ktori ti legalne dovoli sa obohatit, uz ta vidim aky budes pocestny.
Hej aj keby teraz zdvihli rychlost v obci na 60 ty chodis stale 50, to vykladaj vies komu.
-
MeanSeriously
Medium Star
neviem o tom, že keď zvýšim rýchlosť jazdy na aute z pôvodnej dovolenej na novú, vedome oberám niekoho o peniaze, pretože SRneC neviem či si to pochopil, ale o to tu išlo.
Oberas seba zvysenou spotrebou takze v konecnom dosledku prides o peniaze a ryzuje na tebe benzinka ... to bol iba priklad predsa nechytaj za slovicka.
stacilo napisat ze prilezitost robi zlodeja, stare a stale pravdive