Problém pri spustení PC
-
petros6613
Medium Expert
Problém pri spustení PC
Nazdar,
mám problém keď zapnem notebook Dell Latitude D620 tak mi hodí len čiernu obrazovku a nič neukáže po chvíli sa notebook sám vypne. Mal som ho rozobratý a asi som niekde urobil chybu toto isté-- (pozrite 1:20 keď ho zapne) ale zapojením to nie je to mám presne asi je tam niečo s grafickou kartou asi len treba vyčistiť alebo niečo podobné prosím poradte.
Ďakujem
mám problém keď zapnem notebook Dell Latitude D620 tak mi hodí len čiernu obrazovku a nič neukáže po chvíli sa notebook sám vypne. Mal som ho rozobratý a asi som niekde urobil chybu toto isté-- (pozrite 1:20 keď ho zapne) ale zapojením to nie je to mám presne asi je tam niečo s grafickou kartou asi len treba vyčistiť alebo niečo podobné prosím poradte.
Ďakujem
Re: Problém pri spustení PC
Do biosu sa dostat vies?
Na co sa v tom vrtas ked sa tomu nerozumies?
Na co sa v tom vrtas ked sa tomu nerozumies?
-
petros6613
Medium Expert
Cez počítač?
lebo ja keď ho zapnem tak nič nevidím ani nezasvieti nič len čierny displej ako predtým 
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ked si ho rozoberal tak si bol nejak poisteny proti statickej elektrine(napr. nejakym ESD naramkom ktory je uzemneny) ? Ak nie tak je mozne ze si si odpalil nejaku suciastku statickou elektrinou, len tym ze si sa toho dotkol.
-
petros6613
Medium Expert
No nebol
ale ja chcem práve zistiť čo stým je
čo je ESD náramok?
čo je ESD náramok?
-
jorg22
Medium Professional
http://www.esdshop.sk/shop/index.php?pa ... =505&lang=
bezne to nikto nepouziva, popravde ani ja, ale malo by sa to pouzivat pri manipulacii s otvorenym PC. Vzdy je tu sanca ze statickou elektrinou nieco odpalis a netreba riskovat.
bezne to nikto nepouziva, popravde ani ja, ale malo by sa to pouzivat pri manipulacii s otvorenym PC. Vzdy je tu sanca ze statickou elektrinou nieco odpalis a netreba riskovat.
-
Grim
Darca
...stačí sa sem.tam počas práce chytiť uzemňovacieho kolíka na zásuvke...
Kamarat mal podobný problém, keď zapol book mal len čierny display, na chvíľu sa rozbehol ventilátor a preblikla dioda HDD, nič viac.
Predtým ho rozobral, že ho prečistí od prachu, keď poskladal book mal takýto problém. Skončilo to v servise, menili mu celú maticu.
Tvoj prípad vyzerá podobne.
Predtým ho rozobral, že ho prečistí od prachu, keď poskladal book mal takýto problém. Skončilo to v servise, menili mu celú maticu.
Tvoj prípad vyzerá podobne.
-
petros6613
Medium Expert
Aha tak už len ten servis našťastie mám kamaráta ktorý mi vybaví zľavu v PC Teame ale aj tak ta si výde draho 
Ale kúpim ten ESD náramok lebo toto nie je prvá vec ktorú som odpiekol
Dúfam že sa to dá kúpiť v BAumaxe

Ale kúpim ten ESD náramok lebo toto nie je prvá vec ktorú som odpiekol
-
jorg22
Medium Professional
Neviem ako sa predavaju tie ESD naramky, ale nezabudni ze ich musis mat stale vodivo pripojene na nieco co je dobre uzemnene, napriklad radiator.
-
petros6613
Medium Expert
A keď si kúpim ten bez "káblov" http://www.esdshop.sk/shop/index.php?pa ... 1768&lang= alebo j ktomu musím prpojiť káblik 
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2012, 18:28)
Chcel by som takéto malé zariadenia rozoberať mobily,PC,nejaké konzoly......
Stačí mi nato len ten ESD náramok alebo aké ešte ESD produkty videl som nejaké podložky,rukavice...alebo resp. niečo iné podobné
Ďakujem
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2012, 18:28)
Chcel by som takéto malé zariadenia rozoberať mobily,PC,nejaké konzoly......
Stačí mi nato len ten ESD náramok alebo aké ešte ESD produkty videl som nejaké podložky,rukavice...alebo resp. niečo iné podobné
Ďakujem