Bunda Soft Shield 100€+/-

O športe...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Bunda Soft Shield 100€+/-

Príspevok od používateľa ColdRain »

mozes dat nejaky link? :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://www.hudy.cz/funkcni_pradlo_pansk ... d-men.html V kamennom shope Outdoorer ju máme za 200e bez pár centov.
ColdRain
Addict
Addict

je to vhodne ako posledna horna vrstva? nepremokne to? do akej najnizsej teploty sa to da nosit?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ono je to primárne určené ako horná vrstva - preto tá úprava proti dažďu. Ohľadom teplôt ti zatiaľ nepoviem, pravdepodobne dnes si budeme môcť rozobrať zamestnaneckú objednávku, v ktorej ma už jeden kodiak čaká - potom poreferujem. Je to gramáž 320, čo je najviac čo icebreaker na bežné veci robí (len u kabátov sa dáva tuší viac). Máme doma realfleece mikinu gramáž 260 a je v pohode nositeľná celoročne ako zateplovacia vrstva. Mrazy už nestíha (teda do cca -5 v pohode ako stredná vrstva s adekvátnou vonkajšou).
ColdRain
Addict
Addict

no tak keby si potom mohol prihodit nejaky minireview bol by som vdacny. hlavne ake teploty to zvlada, ci sa stym da vybehnut aj do hor v zime, ako sa to vysporiada s dazdom, ci to zvladne aj silnejsiu burku (to asi z toho kratkeho nosenia nezistis :D ) a tak. vdaka :) potom by som mozno aj trzbu dosiel spravit

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2012, 17:07)
este raz som pozrel ten link a v popise sa uvadza ze je to mikina. nebavili sme sa tu my ostatni o bundach? :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Takže v kodiakovi som šiel včera z práce a dnes ju mám tiež so sebou. NIE JE to mikina - je to niečo s využiteľné aj ako mikina (ak je naozaj neskutočná zima) aj ako bunda (prakticky do 0°C, resp. ľahký mínus). Včera večer bolo ofiko cca 6°C, studený vietor, vlhký vzduch...pocitovo okolo nuly a mal som na sebe krátky rukáv z merína, gramáž 200 a kodiaka. Bolo mi úplne fajn. Dnes, teplota cca 8°C, mám dlhý rukáv 200 a kodiaka a je mi teplúčko - nie nepohodlne, no horná hranica tepelného komfortu.

Troška uvažovania - načo dávať na MIKINU vodeodpudivú úpravu???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ColdRain - včera som to bol ohmatávať u Stoporka v predajni, vyzerá to fakt solídne. Kúpil som si zatiaľ len ponožky, ale v momente ako budem mať prachy, tak si vezmem 200vkové tričko a tú bundu ["mikinu"]. U mňa to bude za účelom zateplenia windstoppery, alebo inej softshellovej bundy.

Ono merino wool je skôr pre fajnšmekrov, ktorí nechcú nosiť "heavy" armor a chcú byť pohybliví a zároveň v teplúčku. Nehovoriac o fantastických [aspoň na papierku :)] vlastnostiach ohľadom potu a "smradnutia"...
ColdRain
Addict
Addict

no znie to solidne, ale ako vyslovene zimna bunda, do povedzme tych -15° co minuly rok bratislava dala (resp pocitovych -15 kvoli vetru a vlhku) by to teda asi neobstalo aby to ostalo pri komfortnom noseni. ci? hlavne mi ide o to, aby som mal proste jednu bundu ktora zvladne aj veternu, pripadne dazdivo-usnezenu bratislavu a zaroven ju mozem zobrat na dovolenku na hory, do klasickej bielej zimy, so vsetkym co ktomu patri (teda teploty nizsie ako v BA) ale zasa samozrejme nie expedicie za polarny kruh, vsetko v ramci slovenska :D .
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prepacte pani ze to bude zase mlatenie prazdnej slamy a zodpovedanie zodpovedanych otazok, ale co vyhovuje najviac mojim poziadavkom prosim ? :

-dazduvzdornost
-teplotny rozsah -5°C .. +10°C
-malo by to znasat teplotne stresy v tom zmysle ze ked pridem do obchodu alebo do nejakeho vykureneho interieru +20°C, tak aby ma neoblial pot po pol minute pobytu vnutri (ehm, je tato poziadavka realna ?)
-akasi oteruvzdolnost, v tom zmysle keby som sa vyvalal v hline alebo na kamenoch, rozumej turistika, aby som tu bundu tak lahko nepretrhol
-farebne prevedenie tmave, nenapadne, aby som bol zle viditelny
-rozpocet 200€+

V bundach sa absolutne nevyznam, vzdy som mal nejaky lacny shit alebo zdedeny po niekom, moja financna situacia sa proste znacne zlepsila.

Eventualne - je mozne taketo nieco zakupit v army-shope ako nevyuzite zasoby vojska ?

Dakujem
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

coldrain - niečo také neexistuje - nie je technicky možné vyrobiť univerzálny produkt, ktorý bude EXCELOVAŤ vo všetkých teplotách.

S kodiakom, ak si pod neho dám bratovu realfleece 260 mikinu a pod ňu základnú vrstvu 200 dlhý rukáv, tak si na mínus 10 s prehľadom trúfam. A budem niekoľko násobne pohyblivejší a "nenabalený" ako v perí (ktoré mám a môžem porovnávať).
Do tej nuly pocitovej mi stačilo 200 dlhý rukáv a kodiak - mal som krátky rukáv, rovnaká gramáž a bolo mi fajn, príjemne, dlhý rukáv by rozkoš ešte umocnil :D

Oľadom nesmrdenia tričiek - tričká nosím bežne dva týždne, tak isto aj ponožky :smt059 Čuchometricky mám stanovené, že ich proste dovtedy netreba prať.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

bundu som zatial stale nekupil ziadnu...od valkyre asi upustam pretoze je zateplena a ja chcem skor nieco celorocne...ze sa v trosku vacsom chlade radsej navrstvim...

takze tema stale otvorena...pojdem pobehat asi aj kamenne predajne...ak vas ovsem nenapada nejaky konkretny schopny model z nejakeho eshopu...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Takže mám na sebe druhý deň merino wool ponožky IceBreaker od Stoporka, 4x poriadne prepotené [beh, bicykel], 3ja rôzna obuv, zatiaľ bez známok pachu, zima mi v nich nie je. Updatnem zajtra.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

andi-cibula: požiadavka, aby ťa nezalial pot po chvíli v 20° miestnosti a pritom komfort -4 je značne nereálna.

Na všetko ostatné ti, pokiaľ máš rád zemité a nenápadné farby, postačí napr. armádna rakúska gore-parka, kvalitne naimpregnované ihličáky, ľubovoľné origo maskáče (NIE mil-tec a inýc shit) ak si pod ne dáš fleesku...

z turistických búnd sa v takej teplote bežne nosí kombinácia ľubovoľná kvalitnejšia harshellka (pinguin parker je známy príklad) a pod ňu fleeska. Dajú sa kúpiť v cene 200e už rovno kombinácia hardshell + mikina vzipovateľná dnu.

Ak od bundy očakávam drsnejšie zaobchádzanie (plazenie v bahne, zjazd po chrbte kamenistým svahom...), tak jednoznačne buď niečo od fy Patagonia (tam zabudni na 200e, rátaj tak 600 a viac za základné modely) alebo armádny originál a pod neho kvalitnú fleesku (buď polartec alebo merino realfleece). Cenovo je to tých cca 200e. Armádne originály kúpiš od cca 30e (samo aj lacnejšie, toto je len na predstavu) a obyčajnú polartec mikinu za cca 60e, meríno mikinu od 160e. Samozrejme ich vlastnosti sa nedajú celkom porovnávať, no ak ti ide len o tepelný komfort, tak postačí aj lacný polartec/technopile. Volil by som strednú gramáž (tuším 250?).

//autoeditácia príspevku (05 Nov 2012, 16:31)
Dnešný test Icebreaker Kodiak: ráno cestou do práce lialo ako z krhly. Fúkal ostrý vietor. Na sebe som mal meríno gramáž 200, dlhý rukáv a kodiaka. Bolo mi celú cestu (zísť celé Dlhé Diely a spod Nového Mosta prejsť do Auparku cez Sad J.K.) príjemne. Na bunde sa tvorili kvapôčky, aj keď som ich zámerne nestrepával, tak sa nevsiakavali. Ľudia okolo mňa chodili s dáždnikmi, ktoré im vietor vyvracal, prípadne sa potili v hrubých bundách, ja som sa im mohol smiať :)

Kodiak ma stále presviedča, že je hodný každého eura, čo som zaň dal.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ako citam a sledujem tuto temu kazdym dnom...urcite sa pojdem na kodiaka pozriet vyskusat a porozmyslam o tom...ak das nejaky report este budem rad...hocijaka pripomienka a pod...
ColdRain
Addict
Addict

no tak to si ma potesil, kedze presne v tomto rannom pocasi som cestou do prace nadaval jak pohan a vyvracalo mi dazdnik :D
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Caute potrebujem opat poradit, chem si kupit nejaku 100%nepremokavu bundu len z tejto stranky
http://m.backcountry.com/
uz som objednal north face paclite ale nepaci sa mi ze nema zips pod pazuchami, viete mi poradit ejaky konkrety model? cena do 250$...
dakujem

btw chcel by som nejaku "celorocnu" hlavne 100% nepremokava
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zdravím,

otváram túto tému, keďže som ju kedysi prezral a boli ti dobré tipy na bundy, no bol som kvapku na suchu.
Chcem nejakú bundu na bežné nosenie, najlepšie niečo na jeseň a zimu (väčšinou bundu nenosím ani cez jeseň).
Cenový limit je okolo 100-200€ (200€ je fakt top, viac za bundu nedám ani keby neviem čo).

Štýl ktorý sa mi páči: http://www.ellis-brigham.com/products/t ... ket/201013

Budem ju brať na 95% z internetu, keďže u nás v meste nikde nič takého nemajú.

Ak by ste mohli, prihoďte k linku aj niečo, prečo práve túto bundu.

Ps.: Samozrejme, čím lacnejšia, tým lepšie :)
Napr.: http://www.northfinder.com/sk/produkty/detail/beerwah/ alebo http://www.northfinder.com/sk/produkty/ ... balranald/ (jedna má lepšiu ochranu pred vodou, druhá má nejakú antibakteriálnu podšívku).

Vďaka.

//autoeditácia príspevku (24 Nov 2013, 18:47)
Nikto? Zajtra si chcem objednať nejakú bundu.

Cena je 150-200€
Napísať odpoveď