kúpa Reproduktoru

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

kúpa Reproduktoru

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte rozmýšľam nad kúpou nových reproduktorov(z dôvodu pokazenia starých) a chcel by som niečo drevené tieto som vyberal najprv 2.0 čo som pozeral lebo 5.1 by som asi nevedel kde dávať to sú nasledovné repráky :

1. Genius SP-HF 500A ,, sa mi páčí dizajnovo ale zas výkon nic moc síce za tú cenu nemožem čakať zázraky
http://www.alza.sk/genius-sp-hf2-0-500a ... heureka.sk

2.GENIUS SP-HF 1255A wood - tento sa mi tiež pozdáva už tam je lepší výkon ale stale to neni také ako moje stare Redstar RS 215R
http://www.itsk.sk/speaker-genius-sp-hf ... 61845.html

3. ako tretí typ je už 5.1 :Genius Home Theater SW-HF 5.1 4500
http://www.alza.sk/genius-home-theater- ... heureka.sk

4.Genius Home Theater SW-HF 5.1 5050v.2

čo myslíte ktorý by sa najviac oplatil ?? alebo po prípade aký by ste mi vedeli poradiť ?? bol by som rád keby to bolo drevené .. Ďakujem za odpoveď
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: kúpa Reproduktoru

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Udaj o vykone je absolutne irelevantny. Otazka je aky maš rozpočet. Inak, maš nejaky špecialny dôvod prečo len drevene?
Daniel9911
Professional
Professional

rozpočet do 70 až 75 euro viac nechcem investovať, neviem Drevené mne sa zadajú byť kvalitnejšie a lepší zvuk ale možno to tak neni príklad som bral zo starých reprákov ktoré mam ku gramofónu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Stare repro od gramofonu boli ešte vyrobene, keď sa to robilo poctivo. Tie dnešne preglejky v lacnych repro oproti umelej mote ničim nevynikaju.
Daniel9911
Professional
Professional

ahha chápem a čo povieš na tie repraky ktoré som pridal ? ktorý by si odporučil z tých ? alebo čo by si odporučil z vlastnej skúsenosti ?
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Ak chces 5.1 za tu cenu tak jedine

asi najlepsi pomer cena/vykon na trhu. A z tych ostatnych repro co si sem dal urcite ani jedno si nekupuj, je to slabota. Co ti mozem odporucit tak
http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... 3godhXcAfg
alebo
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_reprosu ... 72474.html
tie mam ja a som s nimi spokojny.
Ak chces usetrit tak si kup jedny z tychto dvoch a dostanes to za co si zaplatis.

A ked hladas drevene tak ta sklamem lebo za taku cenu drevene nenajdes. Vsetko co som ti sem dal ja alebo co si daval ty su z nejakej napodobeniny dreva. Pripada mi to ako nahrubo vylisovany papier :D . Ale nedaj sa odradit, aj tak hraju slusne.
Daniel9911
Professional
Professional

jorg, vyzerajú slušne a čo som pozeral tak jeden tam dal recenziu že vyzerajú ako vtačia budka a tak aj hraju tak neviem :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie HF1800A su v pohode. Pripadne Creative GigaWorks T20.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs, vykon nieje najdolezitejsia vec pri kupe repraku ale tie Creative GigaWorks T20 maju 5W, tie co som ti sem dal ja maju 50W . Takze to je extremny rozdiel. Davaj si pozor na to. Vykon musis pozerat RMS aby si sa neoklamal. Predavaju sa velmi slabe repraky s peknym designom za vysoku cenu, to sa neoplati.
Daniel9911 napísal:jorg, vyzerajú slušne a čo som pozeral tak jeden tam dal recenziu že vyzerajú ako vtačia budka a tak aj hraju tak neviem :D
Ten kto to pisal je urcite zvyknuty na iny standard. Naozaj oproti reprakom za 1000 eur je to fakt bieda ale v tej cenovej kategorii su jedny z najlepsich co som osobne nasiel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

T20 maju 14W na kanal. To je ale jedno. Tie čisla nepovedia nič ani o vykone. Je to abstrakte čislo. 5W repro môžu hrať kľudne hlasnejšie ako tie kde sa piše 50W. Vyrobca ti tam napiše čislo ake si len budeš želať.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

P.M.P.O vykon si mozu vymyslat, ale ak je pri vykone napisane RMS tak by nemali klamat. Este som sa nestretol s tym. Moje genius maju urcite 25W na kanal, tak ako bolo pisane. Hej mas pravdu T20 maju 14W na kanal, ja som si to zle pozrel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vsetky tie repraky su pouzitelne maximalne tak k sledovaniu filmu, ale chapem ze nejako sa zacat musi-vela od nich necakaj..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dolezite je prave slovne spojenie "nemali by klamat". Zialbohu realita je niekde uplne inde. Ono to totiz nie je take jednoduche. Ovplyvnuje to totiz viacero faktorov (napatie, metoda merania atd.). Plati stale to iste. Zosilovac s vyssim RMS nemusi hrat automaticky hlasnejsie. Treba si o tom nieco nastudovat.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ked to vies vsetko najlepsie tak naco je tato tema?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tato tema je o co mozno najlepsich repro za konkretny rozpocet. RMS aj keby bolo na 100% pravdive hovori len o vykone, nie o kvalite. To spolu nijako nesuvisi.
Keby si si co-to o tom precital, vedel by si o tom nieco aj sam. Informacii o RMS je na nete na kvanta.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Myslim ze viem o tom dostatocne. A viac nez ty, podla toho co tu pises. Nasiel som ti repro, a nehladal som len podla vykonu. Ale tie 15w creative T20 ked sem das tak iba ukazujes ze o kvalite repro nic nevies. Tak ma nepoucuj, ja som ti len dobre poradil nemas dovod ma poucovat, skor sa nauc nieco ty.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 napísal:vsetky tie repraky su pouzitelne maximalne tak k sledovaniu filmu, ale chapem ze nejako sa zacat musi-vela od nich necakaj..
preco hned spominas film? keby si napisal pozeranie markizi tak nepoviem nic, ale pozerat napr Star-Wars, Terminator, MasterComander a pod na nejakych suslatkach (ano tie ktore sa v tejto teme preberaju), no dakujem pekne

@jorg22
nie, nie, nie, nie :nono:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ako tej problematike rozumies, som zistil v inej teme, ked si pripajal pasivne 5.1 repro do pc cez stereo jack rozdvojku. Viac k tomu nemam co dodat.
Ked tomu teda nerozumieme, preco nas nepoucis? Keby si aspon niecim rozumnym argumentoval, nepoviem ani pol slova. Ale ziadne fakty, ktorymi by si oponoval tu nevidim.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Píšete tu o výkone, ale ako často si púšťaš reproduktory na plný výkon ? Väčšinou sú na 1/4 možno ani to nie, čiže potrebuješ reproduktory, ktoré ti prehrajú celú škálu zvuku aj pri nižšom výkone.
Daniel9911
Professional
Professional

energy00 napísal:Píšete tu o výkone, ale ako často si púšťaš reproduktory na plný výkon ? Väčšinou sú na 1/4 možno ani to nie, čiže potrebuješ reproduktory, ktoré ti prehrajú celú škálu zvuku aj pri nižšom výkone.

Presne tak ako píšeš vieš mi odporučiť niečo ??

pozeral som tento kus ale zas neznáma značka

http://www.interstore.sk/produkt/Crono- ... 01061.html

http://www.itsk.sk/speaker-genius-sp-hf ... d8024.html
Napísať odpoveď