Prednasky na VS - aj pre verejnost?
Prednasky na VS - aj pre verejnost?
Ahojte,
chcem sa opytat, kedze s tym nemam priamu skusenost. mozem sa obcas prist pozriet na nejaku prednasku na vysokej skole aj ked na nej priamo nestudujem?
chcem sa opytat, kedze s tym nemam priamu skusenost. mozem sa obcas prist pozriet na nejaku prednasku na vysokej skole aj ked na nej priamo nestudujem?
Re: Prednasky na VS - aj pre verejnost?
Zavisi to od kazdej skoly, ale myslim, ze kazda lepsia skola ma v skolskom poriadku zakotvene, ze do priestorov skoly smu vstupovat iba studenti, profesori a ohlasene navstevy. Otazne je, ako sa to kontroluje, kedze turnikety su malokde 
tak u nas na TUKE nie je kazda prednaska vo velkej aule, su to vacsie triedy a keby tam vstupil niekto cudzi profak by sa ho urcite spytal kto je, a ako sa vola, ak by ho nemal v zozname urcite by ho vyprevadil k dveram
tak neveim ako to je inde .. ale nam profesor vravel, že všetky prednášky su verejne, že tam teoreticky môže prist hocikto rovnako ako aj štátnice napríklad
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
prednášky sú vo všeobecnosti verejné, pokiaľ prednášajúci neurčí inak.
-
bolek
Guru
U nás tiež verejné, občas zavítal aj niekto mimo fakulty a vraj aj skúšky a štátnice. Aj keď to si už fakt neviem predstaviť, že by sa na skúšku prišli pozrieť cudzí ľudia alebo rodina. 
Ja si občas prídem sadnúť do lekárskej (MUNI) na Anatómiu 
-vlastne každý týždeň, len dnes som nebol
-vlastne každý týždeň, len dnes som nebol
-
vendo
Guru
ako pisane, su verejne, aj ked neviem ako je to s poriadkami skoly a vstupom do budovy ako pisal gotar
ja ako student v ziline by som mohol ist imo na hocjaku na nasej skole
samozrejme podmienka ze nebudes tam robit bordel atd, ak sa prides "vzdelavat" nemal by s tym mat ziaden slusny profak problem
ja ako student v ziline by som mohol ist imo na hocjaku na nasej skole
samozrejme podmienka ze nebudes tam robit bordel atd, ak sa prides "vzdelavat" nemal by s tym mat ziaden slusny profak problem
-
Nadeo
Guru wannabe
No na eube ked si sadnes niekde dozadu na prednasku tak to nikto nebude kontrolovat ci si stade alebo nie.. A do budovy sa dostanes ako nic, nikto to nekontroluje.. Otazka je, kto by na tie prednasky dobrovolne chodil :>
Zvlastne, u nas boli v polovici budov turnikety a ked si niekto zabudol kartu, tak sa musel preukazat ako student, aby ho pustili. Ale vlastne v hlavnej budove boli prednaskove saly volne dostupne, zamky na kartu boli az v chodbach, ktore viedli k laboratoriam.
S týmto som sa aj ja pohrával v minulosti, vypočuť si pár prednášok na nejaké konkrétne témy z ekónomie alebo práva...
-
mirak2
Hardcore addict
prednasky su verejne aj na upjs, parkrat uz boli na moj popud na prednaskach mojich kamosi z tuke... nehovoriac o tom, ze mame kadejake popularizacne prednasky pre verejnost, ktore su urcene hlavne pre verejnost, pre buducich prvakov a sucasnych prvakov...
záleží od odboru. My máme všetky vo veľkej aule. Takže ak by tam prišiel niekto cudzí - nemal by problém.CheZteR napísal:tak u nas na TUKE nie je kazda prednaska vo velkej aule, su to vacsie triedy a keby tam vstupil niekto cudzi profak by sa ho urcite spytal kto je, a ako sa vola, ak by ho nemal v zozname urcite by ho vyprevadil k dveram
no to hej, my sme mali v aule maxima iba statistiku 
čo?
my sme tam nemali nič. Ale že by sme mali prednášky v triede tak to zas nie. Všetko máme v ZP, Steel a pod.. a tam je vždy plno miesta. Kľudne by tam mohol prísť niekto iný a nik by to neriešil.
vedla v Steel je ucebna TSystems, tam sme mali mat raz statistiku ale bolo nas viac, spojila si viac skupin, tak sme isli do Maximy
... ale vacsinou mame v triedach prednasky, ja som na logistike cize vsetko mam v bannickom pavilone momentalne a tam keby prisiel niekto cudzi, tak si to profak vsimne
"U nás" (UKF) to tiež nikto nerieši - "študujem" informatiku a bol som na pár prednáškach u priateľky (enviro) a je ich asi 60 a nikto si to nevšimol, že by som tam bol navyše...Priateľka tiež bola na nejakých našich prednáškach (a keďže máme v odbore presne 1 dievča, tak bola nápadná) a nikto to neriešil...
Dokonca som bol s priateľkou na terénnych civčeniach (4 dni v Tatrách v stane pri chate
) a keď som vedúcemu (katedry aj terénnych cvičení) povedal, že som bol na pár jeho prednáčkach, tak len utrúsil "aspoň niekto" 
Dokonca som bol s priateľkou na terénnych civčeniach (4 dni v Tatrách v stane pri chate
Ja ked som bol prvak, tak na jednu prednasku chodil taky dedko, vzdy sedel v prvom rade.
Inac tiez u nas by nebol problem, aj tak je tam max 15-20 ludi
cize ked tam niekto pride navyse, co nebude spat, myslim, ze oni sa len potesia.
Inac tiez u nas by nebol problem, aj tak je tam max 15-20 ludi
Nie je tu niekto náhodou z Komenského, Pedagogická fakulta, Katedra histórie, čo by mi vedel povedať, ako je to tam s "verejnosťou" na prednáškach?
Predpokladám, že tak ako inde - pokiaľ nejde o nejaký seminár, tak jednoducho na prednášku môže prísť hockto.