WinRAR - Chyba - CRC nesúhlasí
Re: WinRAR - Chyba - CRC nesúhlasí
Takže, error scan nenašiel chyby, ale pri tej kontrole smart (health ?) sú položky, ktoré ma znervózňujú
, konkrétne tá jedna kde sa píše, že je pravdepodobne zlý kábel, nie je, skúšal som ho vymeniť ... Ten 2TB wd green nemá žiadne chyby v položke smart ... prikladám screeny.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...rieš nový HDD, bude to s veľkou pravdepodobnosťou ním...
potom nechapem, stahoval som aj na ten 1tb black aj na 2tb green a chyby v suboroch boli v oboch pripadoch ... a hd tune ukazuje chyby len na 1tb blacku
Vymen kabel na disku, disk ma len warn a tento problem je najcastejsie len kablom.
uz sa stalo, to iste
Skus este iny sata slot na doske pre zapojenie diskov.
to iste aj na inom slote...
-
hojko
Site Admin
Skusal si zapnut prikazovy riadok a daj dlhy ping, teda napis napr: ping sme.sk -t Toto nechaj bezat aspon pol hodinu a potom stlac CTRL+C. Uvidis vysledok pingu a vypadky, ci tam nejake mas. To by mohlo dokazovat, ze je problem v internete alebo sietovej karte. Ak su RAMky v poriadku a disk nema vaznejsi problem, co podla mna nema, tak by som skusil obetovat 6 eur a kupit si novu sietovu kartu, vlozit ju do pocitaca a skusit pouzivat novu sietovku.
Nenapadlo ta ci to nebude jdownloaderom?Mne to v poslednej dobe taha tiez ako chce.Mas premium len na urcity server alebo nejaky multi?Skusil si stahovat cez iny downloader pripadne cez browser?hezo napísal:to iste aj na inom slote...
baltier: skusim a dik 
hojko: ping ok aj pri záťaži
ALE, mám nové poznatky a to:
Našiel som starý SATA disk 40 GB seagate, nahodil som naň čisté sedmičky, nainštaloval najnutnejšie ovladace + jdownloader a skusil stiahnut to co som predtyym uz stiahol s problemami a div sa svete, bez problemov ... čo ma ale zaraza najviac, cez hd tune som pozrel aj tento stary 40gb disk a tiež ma tu chybu "ultra dma crc error count" ... možno to je zhoda nahod a nema to vplyv na funkčnosť. dnes ešte skusim na tej čistej instalacii potahat nejake veci a uvidime ci bude všetko ok.
Zaráža ma ale jedna vec, ak by to na tej čistej inštalacii išlo ok, logicky by bol chybny ten 1TB black caviar .. ako je ale potom možné, že chyby to hlasilo aj keď som stahoval na ten 2TB green ? môže to ovplyvňovať to, na ktorom disku je nainštalovany cely system vratane jdownloadera ?
dik za trpezlivosť
EDIT: Current Pending Sector sa dnes zvýšil z 1 na 10 ...
hojko: ping ok aj pri záťaži
ALE, mám nové poznatky a to:
Našiel som starý SATA disk 40 GB seagate, nahodil som naň čisté sedmičky, nainštaloval najnutnejšie ovladace + jdownloader a skusil stiahnut to co som predtyym uz stiahol s problemami a div sa svete, bez problemov ... čo ma ale zaraza najviac, cez hd tune som pozrel aj tento stary 40gb disk a tiež ma tu chybu "ultra dma crc error count" ... možno to je zhoda nahod a nema to vplyv na funkčnosť. dnes ešte skusim na tej čistej instalacii potahat nejake veci a uvidime ci bude všetko ok.
Zaráža ma ale jedna vec, ak by to na tej čistej inštalacii išlo ok, logicky by bol chybny ten 1TB black caviar .. ako je ale potom možné, že chyby to hlasilo aj keď som stahoval na ten 2TB green ? môže to ovplyvňovať to, na ktorom disku je nainštalovany cely system vratane jdownloadera ?
dik za trpezlivosť
EDIT: Current Pending Sector sa dnes zvýšil z 1 na 10 ...
-
hojko
Site Admin
Ked stahujes, tak prichadza ku cachovaniu toho co stahujes. Cachovat sa moze do pamate RAM alebo na disk, teda na systemovy disk do temp adresara a po urcitom case alebo urcitych megabajtoch sa to zapise na disk na ktory mas nastavene stahovanie/ukladanie.
aha, takže je asi velky predpoklad že sa to cachuje na disk, to by davalo zmysel ...
-
hojko
Site Admin
Ked si vezmem nastavenia uTorrentu, tak ten ponuka to co opisujem. Preto je pravdepodobne, ze aj JDownloader by mohol byt na tom podobne.
tak som dnes este skusil co radil baltier a som z toho xxx. tahal som cez firefox a vsetko ok, taham cez jdownloader, vsetko na xxx.
tahal siom cez jdownloader na tej cistej instalacii a vsetko ok ... jedine co ma napada je preinstalovat javu a cely jdownloader. ak by to bolo len softwarom tak je dost blbe este to s tym diskom... nevem na kolko su zavazne tie 2 chyby co vykazuje v hd tune ...
edit: tak som teraz trocha patral, nasiel som cloveka s rovnakym problemom - skusal reinstal vsetkeho mozne, cistene registrov, scan disku, proste vsetko mozne, pomohol len reinstall OS. tak asi ma to caka a neminie ...
kazodpadne, aspon nejake info pre buducich podobne postihnutých
edit2: tak nakoniec to vyriešilo odinštalovanie ms windows updatu KB2735855, po uninstalle to fachci bez problemov ... udajne to sposobuje kombinacia KB2735855 a este antivirusu ..
tahal siom cez jdownloader na tej cistej instalacii a vsetko ok ... jedine co ma napada je preinstalovat javu a cely jdownloader. ak by to bolo len softwarom tak je dost blbe este to s tym diskom... nevem na kolko su zavazne tie 2 chyby co vykazuje v hd tune ...
edit: tak som teraz trocha patral, nasiel som cloveka s rovnakym problemom - skusal reinstal vsetkeho mozne, cistene registrov, scan disku, proste vsetko mozne, pomohol len reinstall OS. tak asi ma to caka a neminie ...
kazodpadne, aspon nejake info pre buducich podobne postihnutých
edit2: tak nakoniec to vyriešilo odinštalovanie ms windows updatu KB2735855, po uninstalle to fachci bez problemov ... udajne to sposobuje kombinacia KB2735855 a este antivirusu ..
Diky hezo zatial to vyzera slubne. Po odinstalacii tej aktualizacie zatial (pisem len zatial) ziadny problem pri rozbalovani.
Ďalší poznatok, robil som čistú inštaláciu W7 Pro 64bit a pri updatovaní systému som si dal pozor aby sa mi KB2735855 nenainštaloval ... Dal som HIDE, viac sa už nepripomínal. Keď som ale dnes prvý krát sťahoval archívy nad 1GB, znova ten istý problém ... a to som si bol istý, že ho nainštalovaný nemám, ani v Programsandfiles nebol ... v histórií updatova ale bolo, že sa nainštaloval v poriadku, odišntalovať som ho ale nemohol, kedže som ho nevidel ... Čo pomohlo:
1. Restore hide updates
2. Inštalácia KB2735855 (aj keď podľa mna duplicitná)
3. Reštart
4. Odinštalácia KB2735855
5. Reštart
... a už to ide zase OK.
Dúfam, že do budúcna pomôže.
H.
1. Restore hide updates
2. Inštalácia KB2735855 (aj keď podľa mna duplicitná)
3. Reštart
4. Odinštalácia KB2735855
5. Reštart
... a už to ide zase OK.
Dúfam, že do budúcna pomôže.
H.
Ja som teraz skusal 8x ten isty subor cez FlashGet stale error. Cez prehliadac je to OK. Tu aktualizaciu mam skrytu a v historii ze sa znova instalovala nieje. Obnovovat a znova install/uninstall nebudem. Nemam nato nervy. Ak sa to objavilo znova teraz kolko krat sa to moze potom. To skor ro*je**em PC.
ja som vypol aktualizacie, snad sa to tam nejak zas nedostane. ak by som bol v koncoch, prejdem z eset na ms essentials
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2012, 8:11)
Tak som to vzdal, ten ***** update sa tam vzdy nejak zasekol a robil zlobu, ESET išiel preč, dal som Kaspersky Internet Security 2013 a šlape to už OK aj s problémovým updatom.
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2012, 8:11)
Tak som to vzdal, ten ***** update sa tam vzdy nejak zasekol a robil zlobu, ESET išiel preč, dal som Kaspersky Internet Security 2013 a šlape to už OK aj s problémovým updatom.
S kasperskym to tiez moze blbnut a spomaly ti dost chod systemu nacitavanie stranok atd.Najlepsie nemat ziadny antivirus a bude po problemoch.Hadam vies co a odkial stahujes 
Pre hezo a ostatnych. Spytal som sa priamo ESETakov na tento problem a napisali toto. Zatial to funguje no stiahol som len 1-2 subore takze tazko povedat.
Vážený zákazník,
o spominanej situacii uz vieme a cakame na akcie, ktore je potrebne vykonat na strane spolocnosti Microsoft.
Ako docasne riesenie pri stahovani danych suborov je moznost vypnut kontrolu HTTP protokolu a to nasledovne:
1.) Otvorte si nas program a stlacte klavesu F5, cim sa Vam otvori nove okno s nastaveniami.
2.) V lavom menu rozkliknite moznost "Web a mail" - "Ochrana pristupu na web" a kliknite na moznost "HTTP, HTTPS".
3.) V sekcii "Kontrola protokolu HTTP / HTTPS" zablokujte moznost "Aktivovat kontrolu protokolu HTTP" a potvrdte nastavenia kliknutim na tlacidlo "OK".
Prosime Vas, vyskusajte stiahnut dany subor (po stiahnuti povolte kontrolu HTTP protokolu) a informujte nas o priebehu tejto situacie.
Ďakujeme za spoluprácu.